Нашите кухни - тема 93

• 48 045
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
  • Раковски
Тази мивка е малка, но ако няма друг начин действайте. Ако няма други причини освен майсторските за обръщане на мивката си я направете както сте свикнали, вероятно ще свикнете и ако я обърнете, но ако няма ясна причина обяснението на майстора, че ще ви е по-удобна издиша. Все пак няма той да я ползва.

# 301
Аз си признавам че нищо не разбрах. Освен че искаш да сложиш мивка за шкаф 45 см на шкаф от 80 см на стена от 140 см.
Дай една надраскана на ръка схема.
Но по принцип не мисля че е удобно мивка да е завряна до стена, независимо от ляво или дясно.

# 302
Отцедникът към стената, наляво, ако правилно съм разбрала, а мивката надясно, към другата част на плота.
Застани пред сегашната си мивка и си представи отцедникът да е от другата страна, съответно си прецени сама дали ще ти е удобно.

# 303
  • София
Аз си признавам че нищо не разбрах. Освен че искаш да сложиш мивка за шкаф 45 см на шкаф от 80 см на стена от 140 см.
Дай една надраскана на ръка схема.
Но по принцип не мисля че е удобно мивка да е завряна до стена, независимо от ляво или дясно.
Аз май след второ четене схванах причината. Не иска да отива към дългият плот, а с отцедника размерите на тази са: Размери: 65 х 51 см. Тоест ако избере по-голяма отцедника отива към другият плот. Макар да има и други на Тека с една идея по-голямо основно корито, които влизат в 80 см размер и с отцедник.
Аз по-принцип предпочитам дълбоки и широки мивки и бих се отказала от отцедника, вместо да слагам толкова малка мивка на такъв голям шкаф. При мен плота е гранитен и може би затова не съм се и замисляла за отцедник, още повече, че почти всичко се мие  и суши в съдомиялната.

# 304
  • В къЩи.
Съжалявам за главоблъсканицата...
Прикачвам груба визуализация на кухнята ми:
Скрит текст:
Дано така стане по-ясно.
Мислех и за мивка без отцедник,но въпреки че имам миялна,винаги имам нещо измито на ръка върху отцедника.
Като на проекта в бързината съм сложила мивка с две корита.
И не успях да сложа ъглово шкафче...а между миялната и фурната ще има ботилиера.
Все още се чудя с какви размери и колко да са чекмеджетата...под фурната дали да е чекмедже или просто вратичка,която се отваря...ей такива дреболий,за който изобщо не се бях замислила.

# 305
От тази мивка на ръба как ще пръска по пода...

# 306
Абсолютно да! Имах такава и няма да повторя

# 307
  • В къЩи.
Всъщност там е стена.
Което пак не мисля,че е добре да си блъскам ръката в нея.
Просто не мога да схвана идеята на моя майстор да сложа коритото от дясно до стената..

# 308
Така показано, бих сложила коритото вляво и отцедника към дясната стена.

# 309
Просто не мога да схвана идеята на моя майстор да сложа коритото от дясно до стената..
Не се връзвай. От двете страни на мивката трябва да имаш пространство за бърсане и попиване на пръски вода. Ако си десноръка, оцедника - от дясно ще ти е по-удобно.

# 310
Късно ли е за разместване?… Струва ми се, че ще е бъде неудобно за използване в това разпределение… И дали мивката е лява или дясна, ще е най-малкият проблем.

# 311
  • В къЩи.
Не е късно за размени.
Отворена съм към нови идеи, единствено мивката остава там,за да не се мести водата.

# 312
Идеята отцедника да е ляво е да се ползва площта в ъгъла и да се постави коритото условно в лявата част на шкафа- така ще се ползва място в дясно до стената също. Предполагам че това предлага майстора..

# 313
  • Пловдив
За какво ще се използва ъгловата част на плота? Хубаво е да сложиш по-голяма мивка.

# 314
  • ENGLAND
Не мога да си представя да забутам мивката в ъгъла, все едно да мия каквото и да е само с една ръка, дясната ръка все ще се удря в стената. Още повече, че десен отцедник е по-удобен. Не слушай майстора, направи си го както ти е удобно.
Когато ми правиха проекта на кухнята в Икеа ми казах, че трябва да има минимум 40 см. разстояние между стена или колона  и котлони или мивки.

Общи условия

Активация на акаунт