Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашите кухни - тема 93

• 34 340
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Разликата в цените идва, поне, от дебелината на металния лист. Вероятно и от сплавта.
Аз имам китайсти тенджири инокс - леки са като перце, боядисват се в различни цветове на дъгата след първото готвене и миене, издува им се дъното отново на първото-второто готвене, особено при пържене. Имам и НЕкитайски, разликата е голяма по всички описани показатели.

Имам мивка Пирамис, на повече от 15 години, нямам оплаквания по метала, сифонът ми е малко нещо проблемен, но може би ние не сме разбрали добре инструкцията за монтаж, сами си сглобявахме сифона.

# 556
  • Раковски
Пирамис правят мивки и тенджери от много време, всички други неща (като уреди за кухнята) са с тяхна лепенка.

# 557
За една мивка на Тека четох коментар че се надраскала още в първите дни на ползване. Продавачът пък заявил, че това било нормално.

Аз от няколко дена разглеждам мивки в нета и Уфффф.... Triumph
Моята е с 2 кръгли корита и ме дразни.
Искам мивка в която нормално да мога да измия и изплакна голяма тава, без да се притеснявам че ще измокря всичко наоколо.
Настоящата мивка е с дължина 86см.
До тук добре. Мога спокойно да търся мивка с голямо корито.
Обаче шок и ужас. Оказва се че моделите на пазара  с 1 голямо корито са силно ограничени, на пръстите на едната ми ръка се броят... А за цените да не говорим.
Ако можете помагайте, че като гледам има да си карам със старата мивка....

# 558
Много неръждавейки, използвани за ламарина (от там за мивки), са си доста меки и ще се надраскат от дъното на порцеланова чиния, ако се натисне и завърти или от остър нож. Тавичката на моя отцедник е от неръждаема стомана, но се драска даже и от грубата страна на гъбата за чинии. И то добре се надраска още при първия (и последен) опит да я мия така. Сега я галя нежно Simple Smile

# 559
  • В къЩи.
До като сте на тема мивки..коя мислите ,че е по-добрия избор ?
https://schock.bg/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%BD%D0% … k-formhaus-d100ls
https://www.teka.com/bg-bg/produkt/stone-60-s-tg-cherna_115330029/

Първоначално бях харесала Тека,сега май клоня към Шок...

# 560
Имам мивка Тека алпака, купувана 2008 г. не е мръднала, много съм доволна, сега пак същата ще купя само се чудя дали материала тогава и сега е един и същ като качество.

# 561
  • София
И от мен глас за мивка Тека от неръждаема стомана. Нашата е на 11 години, нямам забележки. Смесителят ни също е на Тека, изглежда като нов, само се наложи да сменяме чучура на десетата година, защото в горната му част се пукна и протече.

# 562

Искам мивка в която нормално да мога да измия и изплакна голяма тава, без да се притеснявам че ще измокря всичко наоколо.
Настоящата мивка е с дължина 86см.
До тук добре. Мога спокойно да търся мивка с голямо корито.
Обаче шок и ужас. Оказва се че моделите на пазара  с 1 голямо корито са силно ограничени, на пръстите на едната ми ръка се броят...

Аз тази мивка на Тека харесвам - виждала съм я на живо, с тавичката-отцедник е супер. За съжаление нямам място за толкова голяма.
https://www.teka.com/bg-bg/produkt/big-bowl-80-1c-plus-bahia-plus_12127001/

За тава да сложиш - зависи колко са ти големи тавите. Най-големите - и кръгли, и правоъгълни, трудно се събират, най-малко заради ширината. Но то вече се предполага, че хората имат миялна и големи мивки за миене на съдове не им трябват.

Като съвет - гледай къде е сифонът, когато е в средата, е проблем, ако сложиш по-голям съд, запушва отвора. Дори когато е назад отворът на сифона, пак с тава е проблем. Аз слагам една лъжица/вилица на дъното и тавата отгоре, така не запушва отвора.

# 563
Точно този модел мивка гледах и аз и чета отдолу коментар, че се била надрала. Thinking

Аз нямам голям избор и защото плота вече е отрязан заради старата мивка. И да искам, не мога да сложа нещо по малко като размер.
А съдомиална имам, ама ако има спечени остатъци по тави или тигани, пак трябва да се тръкнат предварително, иначе не успява да ги измие. А и като вкарам една голяма тава, не остава място за почти нищо дръго в нея.
45см е машинката. Там пък няма място за 60см.
Не се чудете защо. Аз не фигурирах още, когато кухнята е правена. Затова  сега все намирам кусури. Joy

# 564
Според мен много се вживяваш в това драскане. Smirk Аз току-що видях снимка в немския амазон на голяма иноксова на Бланко, надрана на втория ден (по думите на потребителя). Ако сложиш тежък чугунен съд, гюведжета и гювечи (глинените, на които дъното им отвън не е полирано) и се мърдат по дъното - като търкаш, няма как да не се мърдат, и съответно ще се поиздраска. Но това е само естетически проблем, не би трябвало да се отрази на здравината.

# 565
  • София
Аз си купих мн хубав от този тип за сегашното къщи, но не, на тази мивка не става да се завие🤷‍♀️

# 566
  • Sofiа
Аз съм с точно този модел на Тека Big bowl от 12 години и не е мръднала.
Някой в коментарите се притесняваше за маркуча на изтеглящия се смесител - и той не е мръднал за 12 години.
Сега проектираме нова кухня ( за други място) и след като влачих ММ по магазини за да изберем  нова мивка, след 10 минути ме пита " Не може ли да си вземем пак същата", та пак същата планираме и за новата кухня. Много ми е удобна, всичко вкарвам в нея и голямата кутия на хладилника си мия в нея спокойно.

# 567
  • София
Като говорите за изтеглящи се смесители.. някой да ползва такъв: https://www.amazon.com/GIMILI-Touchless-Kitchen-Sprayer-Activate … 37981&sr=8-9&th=1 и ако да, може ли мнение?
Сензорът дали е удачно нещо?

# 568
Точно такъв не, но е удобно. Иначе сензорът сигурно е удачен за професионална кухня или за любителска с много готвене. Но ако се готви малко дали си струва да се занимаваш със зарядни, след 2-3 години да се скапе батерията...
Странно евтин ми изглежда.

# 569
Ако е като тези в тоалетните по заведенията - мерси. Всеки път махам, като щура. И винаги ги наглася някоя скръндза- тече 5 сек и спира.... и така 10 пъти😂

Общи условия

Активация на акаунт