Нашите кухни - тема 93

• 48 044
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
Това ъгълче го видях на лайма, а на другата снимка пише че е отпреди месец с предишната боя. Реших че един месец няма шанс да са стояли с фолиото шкафовете. Знам ли😂

# 331
  • София
Това ъгълче го видях на лайма, а на другата снимка пише че е отпреди месец с предишната боя. Реших че един месец няма шанс да са стояли с фолиото шкафовете. Знам ли😂
😂 😂 😂 Има, има, щом не се ползва и се боядисва, фолиото си пази... Друг въпрос защо се боядисва с поставени шкафове, може би наистина само сменят вратите.
Аз да не кажа, че почти една година чаках да си махна фолиото от дограмата... Ама строеж, някак не ми идваше по-рано. Накрая видях, че така и така трябва да ги опаковам целите когато боядисвам и че нищо не пази и го махнах... 🙈

# 332
  • София
Шкафовете са още с предпазно фолио и то на мнооого повече от месец Grinning На места е отлепено и се виждат цветовете отдолу. Ще го махнем, след като боядисаме и приключим с монтирането на аспиратора. Забавихме се много във времето с някои довършителни неща, майстори и т.н. Цветът на старата боя го уцелихме, но я махнахме заради лошо качество и разни замърсявания.
Ето снимка на гранита отблизо

Това е цялата кухня

А това е другата стена

Хладилникът и шкафът с фурната и микровълновата са в другия край, но и те са бели, там няма плотове.

# 333
При тая ситуация аз лично бих сложила единствено и само бяло.
В малко по-финансово разточителен аспект бих махнала лайма, и тогава бих си позволила някой от цветовете на гранита като цвят на стената

# 334
  • София
Моят гранит е абсолютно същият в апартамента. Може ли да ми кажеш откъде си го поръчвала и на каква цена е сега ориентировъчно, тъй като и за къщата искам отново подобен плот, а съм поръчвала преди 15 години и изобщо не помня откъде.

# 335
  • София
Напълно подкрепям second 👍бяло.
Проблем виждам в тези розовикави петна на гранита, за това хич не стои с лайм.

# 336
Цвета на стените не е сив в моите очи изобщо. Лилав си е. Много тъмен е. Така с фолиото което не е махнато много трудно става ясно какво точно ще отива, но е сигурно, че трябва да се пребоядиса в друг цвят.

# 337
  • София
На мен пък и така много ми харесва, но моя стил е малко нищо с нищо да не е еднакво, и да е шаренко, по-ведро някак си. Лично аз не бих го променяла Simple Smile

Шкафовете са още с предпазно фолио и то на мнооого повече от месец Grinning На места е отлепено и се виждат цветовете отдолу. Ще го махнем, след като боядисаме и приключим с монтирането на аспиратора. Забавихме се много във времето с някои довършителни неща, майстори и т.н. Цветът на старата боя го уцелихме, но я махнахме заради лошо качество и разни замърсявания.
Ето снимка на гранита отблизо

Това е цялата кухня

А това е другата стена

Хладилникът и шкафът с фурната и микровълновата са в другия край, но и те са бели, там няма плотове.

# 338
  • София
Ще ходим след малко с ММ за нов цвят боя. Иначе историята с кухнята е следната: Купихме шкафовете от ИКЕА през 2012 г., даже съм писала тук в темата със снимки. Бях си наумила да са бяло и лайм с някакъв дървен плот. Понеже ни казаха, че от тази серия Метод няма да произвеждат повече и аз си докупих още тогава същите вратички да имам резервни, защото с този гланц не знаех колко ще изкарат, дали после ще паснат други, дали няма да се налага да ни правят по поръчка и т.н. След това вече разбрах, че за вградена мивка под плота трябва да сложим гранит и няма да се получи с обикновен. За нашата кухня имаше само два вида, които бяха с нужната дължина, без да се режат и наставят - този, който имам и черен. Черното тогава ми се видя много тъмно за тази малка стая и избрах настоящия. В края на октомври миналата година от някакъв теч ни се наду малката стеничка до пералнята откъм банята и я оправихме с шпакловка и пребоядисахме и освежихме цялата кухня. Тогава и аспираторът започна да прави проблеми и реших направо да сменим него и вратичките и да обновим всичко. През това време стената покрай котлона се захаби и зацапа ужасно, уж беше някаква миеща се, но стана много зле. Затова тези дни се хванахме да боядисваме и после да монтираме новия аспиратор. Хем си знам, че при всеки ремонт има ядове и непредвидени неща, но това с цвета на боята ме хвана неподготвена.
Aila, моят гранит също е отдавна, около 10 години и струваше 800 лв.

# 339

Това е цялата кухня

А това е другата стена

Dizzy Face Dizzy Face Май гуднес! За малко да си помисля, че долните шкафове са сини... Черно ѝ трябва на тази кухня, не бяло.

# 340
Ами щом от 2012 си я гледате с лайма и гранита, значи няма казус. Връщате си стария цвят и заспива.

# 341
  • София
Да, моят казус не е за лайма и гранита, а за стените. За съжаление първо отидох точно за стария цвят, пазя си номера от него и ни направиха една много бледа с лек лилав оттенък боя, която няма нищо общо с него и затова я използвахме за терасата. После реших да сменя с боя на друга марка и пак греда. Вече купихме едно много светлосиво, надявам се да се получи. След време ще сменя лайма със сигурност.
Благодаря за съветите и се извинявам за мизерията по шкафовете и уредите. Нямам търпение всичко да приключи, да сваля фолиото и да си изчистя Unamused
Amy_nka, къде трябва черното? Едва ли имаш предвид стените...

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 19:16 от 4μΕ

# 342
Според мен сиво на стената изобщо не се връзва с гранита. Аз бих заложила на някакво бежово.

# 343
  • София
Беж и лайм🙈

# 344
Стената не може ли да е бяла? Поне да е в синхрон с долните шкафчета. Голяма шарения става...

Общи условия

Активация на акаунт