Нашите кухни - тема 93

• 47 988
  • 741
  •   2
Отговори
# 390
До фурната има място за бленда, доколкото виждам.

# 391
Ще бъде ли проблем за свободностоящ хладилник да е в куфар със страници имам предвид
.Притеснява ме дали ще може да работи нормално
Като гледам вариантите са два,като втория изобщо не ми харесва принципно,но ако се налага ще се съглася

1

2

# 392
Вкъщи е вариант 1 от 20 години, не е мръднал хладилника. Даже ме е яд, щото искам нов 😁😁
Отзад трябва да не е допрян.

# 393
При мен е горе долу като вариант 1. На мен ми е удобно и смятам че се работи нормално с хладилника.

# 394
Мивката е черна, но пясъчно....не знам как да я обясня, а дръжките са си 100 % черни, ето тези големия модел:

https://kolosbg.com/prod.php?id=3083

До фурната има място за бленда, доколкото виждам.
Да, точно така. И тази бленда беше объркана - вместо 69мм., изрязали 69 см......Grinning

amy_nka, много харесах този гранитогрес преди 7 години, като го видях и се влюбих, тогава нямаше такова разнообразие както сега. Мислих си, че трудно ще се чисти, защото е леко релефен, но и това бях склонна да приема. Та, първо пода и после кухнята правихме, затова и не можах да си сложа дървен плот, защото нямаше да си отиват.

Последна редакция: нд, 05 мар 2023, 16:05 от Реа

# 395
  • при него
Благоева, ето го нашия как е, няма проблем, разстояние така визуално, сме оставили повече, от колкото на показаната от теб снимка 1. Виж какво е писал производителя в инструкциите, за необходимите разстояния, по колко сантиметра да са. Ако ги спазите, не би трябвало да има проблем.
Скрит текст:

# 396
Общо взето, по около 5 см. от двете страни на хладилника е в повечето случаи. За вентилация.
И аз вариант 1 харесвам. Първо, плотът си завършва в страницата на шкафа за хладилника, няма вероятност да падне/капне нещо между плот и хладилник. Второ - с дълбокият шкаф е по-удобно за достигане до него. Трето - по-красиво ми стои, но това вече е лично възприятие.

# 397
Реа, колко ви излезе кухнята като си я правихте сами?

# 398
  • 2 етажа над тавана
Здравейте.

Предстои ни да правим кухня и ще съм благодарна на мнения по проекта по-долу - смятате ли, че има по-добър начин да се усвои пространството, виждате ли нещо, което би било проблем при такава подредба и изобщо всякакви съвети ще са добре дошли.
Уточнявам, че горни шкафове няма да има, само евентуално двата шкафа колони, мивката и фурната+котлоните и аспираторът няма как да се местят, понеже са изкарани вече ток, вода и канализация на тези места, като предвиждам вдясно от мивката да има вградена миялна.
Хладилникът, колкото и да го мислих, не мога да го вместя и него в помещението.
Помещението е отворено към стая от страната на тесните шкафове/там където са рафтовете за вино/, като над тези шкафове ще има барплот, просто не успях да се оправя да го начертая с програмата на Икеа.
Вероятно ще ми изникнат и други въпроси, но засега е това.

П.П. Проектът е един и същи, просто с два различни варианта на плота - дърво и камък.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 399
Бих сложила от дясно на котлоните чекмеджета, а не шкаф с врати.

# 400
А, Г-образна не ти ли харесва? Ако я направиш г- ще имаш място и за хладилника.

Зад колоната до "виното" отворено ли е? Защото, ако е така ще виждаш шперплат.

# 401
Не знам дали на останалото място/пътеката/, което Ви е 80-85см ще може удобно да се навеждате пред фурната. Не може ли да я качите в колона - завивате кухнята на Г и свършва с колона за фурната. Виното под фурната ако искате, ама не виждам място за тази бар и удобно използване на фурната.

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 17:51 от drago_2008

# 402
  • 2 етажа над тавана
А, Г-образна не ти ли харесва? Ако я направиш г- ще имаш място и за хладилника.

Зад колоната до "виното" отворено ли е? Защото, ако е така ще виждаш шперплат.
Не че не ми харесва, просто с чупките на късата страна/там където е малкия прозорец/, не успявам да наглася нищо.
Зад колоната е стена, само в частта до колоната, където са ниските шкафове, е отворено към другата стая.

Бих сложила от дясно на котлоните чекмеджета, а не шкаф с врати.
@ drago_2008 Промених в проекта и наистина ми се струва по-добре, по-удобно ми се струва за отваряне, независимо от коя страна си на шкафа. Благодаря !
За фурната съм съгласна, но просто нямам наистина вариант да е в колона - тази, която е от страната на мивката е с ширина 40см, максимумът там е да я пуснем колоната 45см. А другата колона е плитка.

# 403
180см е много тясно за два реда кухня, ще изглежда, като тесен коридор. Аз бих я направила г-образна с хладилник в лявата част на късата стена. Много неудобно ми се струва хладилникът да е в друга стая.
 Изглежда ми много трудно това помещение за модулна кухня, добър мебелист ще се справи с всякакви чупки.
А на отсрещната къса стена има още една врата ли?

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 17:26 от Чи лу

# 404
  • 2 етажа над тавана
Thinking
180см е много тясно за два реда кухня, ще изглежда, като тесен коридор. Аз бих я направила г-образна с хладилник в лявата част на късата стена. Добър мебелист ще се справи с всякакви чупки.
А на отсрещната къса стена има още една врата ли?
Да, получава се дълга и тясна , но как да усвоим тогава частта, която ще остане под бар-плота?Rolling Eyes Кухнята ще я ползвам реално и като "килер" за продукти и др.неща, затова ми се иска максимално да се възползваме от място за съхранение.Rolling Eyes
За отстрещната къса страна - да, има врата

Общи условия

Активация на акаунт