Нашите кухни - тема 93

• 47 993
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Смесители ми е подобен
Скрит текст:
Много ми пръска и мокри наоколо извън мивката.
Дали от подобен модел ще съм по доволна според вас?
Скрит текст:

# 451
Всички пръскат, ако е силна струята. Моят новият например наглед пуска една тънка и гладка струйчица (като стъклена пръчка на вид), но бая силно удря и ако сложа отдолу някоя лъжица или друго яко пръска. Но се научих да пускам водата доста по-слабо и готово.

Вторият смесител не ме кефи - много близо до задната стена на мивката ще е струята.

# 452
Не съм ползвала никога като втория смесител, явно няма да има смисъл да го сменям.

# 453
Смесители ми е подобен
Скрит текст:
Дали от подобен модел ще съм по доволна според вас?
Скрит текст:
Възможно е във Вашия случай да се окаже вторият по-подходящ.
Аз имам от първия /когато купувах мивката, нямаше същия цвят от втория модел, който ми беше предпочитание/, но не пръска.
Дали конкретната височина, форма и размер на мивката не допринасят? Огледайте и от този ъгъл ситуацията.
Вторият ми е на друга мивка - той пък идва висок или мивката - плитка, ами пръска си. Така или иначе ще се сменя и мивката, та не съм го още сменила.
Следователно не винаги е в самия смесител проблемът, а в мивката или съчетанието на гореизброените обстоятелства.

# 454
Аз  в последно време нещо се прихласвам по гъвкавите смесители. Кеф ти висока, кеф ти ниска струя.
Моят в момента е като първия и ми е много трудно изплакването на по голяма тенджера или тава под него. А над мивката има прозорец, който не позволява по висок смесител.
      Ако някой има наблюдения как е с гъвкавите... Най-вече читави ли са?

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 03:26 от geizer

# 455
Аз съм с такова от как станах мама. Това е една от най-смислените ми минимални инвестиции в живота. 5-6 лв от железарски магазин. Благодарение на това си къпех сама бебето на мивката.
Няма по-удобно от това да имаш гъвкав чучур и гъвкава струя. Изплакваш идеално и тенджери и мивка и всичко. Смесителя какъвто искаш може да е.

# 456
  • на Мелмак
Аз съм с един не висок, но издърпващ се. Много удобен. Всичко се мие с него.

# 457
Благодаря за отговорите. Скоро и аз ще се похваля значи. Grinning

# 458
Здравейте ,
Можете ли да ме посъветвате от кои водобранни лайсни сте доволни?
Предпочитам алуминиеви,но до момента не съм решила окончателно.
Притесненията ми са породени от това,че където съм виждала у мои познати, навсякъде са леко позеленели силиконовите ръбчета

# 459
Аз лично въобще не ги харесвам тия лайсни. Грозни са ми, в каквато и да е форма и цвят. И някак нехигиенични са ми. Колкото повече ъгълчета, фугички и кривини по плота, толкова повече места за чистене, събиране на мърсотии, миризми, трохи, влага -> респективно мухъли и прочие. В нашата кухня просто минаха с безцветен силикон. Чисто, просто, хубаво.

# 460
И това обмислям като възможност,но не е ли рисковано около мивката да проникне влага между плота и гърба?

# 461
Може да му сложиш само глава с опция за струя тип душче, подобно на снимката по-горе, тогава няма да ти пръска, а на вид ще си остане същия.

# 462
  • Раковски
Препоръчвам да не се използва силикон около като заместител на водобрана. Той се къса малко по-малко...

# 463
  • До сърцето...
Препоръчвам да не се използва силикон около като заместител на водобрана. Той се къса малко по-малко...
а какво? Силно ме вълнува, защото тези лайсни са ми мега противни.

# 464
Нямам представа какъв силикон са ползвали за нашата кухня, но 6 години и половина не е мръднал, нито около мивката, нито около котлоните. Чистя си плота с гъбичка и обикновен препарат за чистене / веро за ръце, хич не му слугувам и робувам, ползвам, мажа, мокря…

Общи условия

Активация на акаунт