Нашите кухни - тема 93

• 47 826
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
  • Пловдив
Повечето съдове стават за индукция. За мен това е глупава причина да се купи стъклокерамика.
На стъклокерамиката още по-неудобното е, че трябва да съобразяваш диаметъра на съда с котлона. На индукцията слагаш какъвто диаметър имаш.
Ние сме с индукция повече от 15 години. На много приятели и познати съм препоръчвала. Още ми благодарят 🙂

# 676
  • ENGLAND
Цяла печка не купувай, не се пести място, а ако едното се развали трябва да се сменя цялата печка. Не знам как е в България, но тук в Англия е почти невъзможно да се купи печка с индукционни котлони, тенденцията е всичко отделно.

# 677
Мнение за печка и хладилник Teka? Също така какъв абсорбатор бихте препоръчвали? Помещението е малко 2×4 метра. Благодаря!

# 678
  • при него
Да се включа и аз...
Индукционен плот и фурна с пиролиза, както някой сподели, никога не бих се върнала към друга технология. Бързината и безопасността на индукцията, за мен са незаменими, лесното почистване също. Пиролизата, за мен също е изключително удобство, не искам повече да си причинявамю търкане на фурна.
Моите са вградени, като "стояща цяла печка". Така и не възприех идеята, фурната да ми е на друго място и/или по-високо, но това си е вече лично предпочитание.
Снимам и канта на плота, самия плот е на около 6 години, от година и нещо е вграден така. Канта не е пострадал от употреба, замърсяване също няма, може би защото винаги готвя през хартия за печене и всичко или поне основаната част, остава по хартията.

Скрит текст:

# 679
Моят абсорбатор Тека почна да раждясва ...... Имам го от около 7 години, но от 3 го ползвам цяла година.

Последна редакция: нд, 09 апр 2023, 12:30 от Реа

# 680
Цитат
(в друг техен магазин, който ми беше много удобен, не беше така, пълно мъртвило и тотално незаинтересован персонал)
Мандаринка, да се опитам да позная - На "Мадрид"?
От екипа на "Симеоновско шосе" и аз съм много доволна. Втора кухня обзавеждам от тях.
Лидл го бях забравила, оттам имам само една тенджера за индукцион /алуминиева, с феромагнитно дъно, иначе тежка, дебелостенна/, точно от нея не съм доволна - веднъж реших да я ползвам да сваря сладко /сравнително голяма е/ и загря в пъти по-бавно от останалите, та чак се наложи да пресипвам сладкото, както е горещо.
Ама само тя ми беше на ниско от големите тенджери в шкафа и ме домързя да се качвам на стълба за друга тенджера. Сега е заточена и няма да я помилвам Simple Smile

# 681
  • Германия
Ние се отказахме от индукционни котлони като правихме кухнята. Питах мъжа ми иска ли или не, понеже той е готвача вкъщи, отказа. Често казано не ни е проблем, и нашите котлони загряват бързо, имат функция boost за когато бързаме. Аз даже се чудя как на повечето от вас ви стигат 2 или 3 котлона, ние имахме 4 преди, сега взехме печка с 5 котлона а и честно не бих се върнала на по-малка 😅
Фурната също ни е отделно, на високо вдигната и също е супер удобно! Имам поне три познати, които си монтираха и миялната на високо и са много доволни, но при нас нямаше как да стане 🤷🏻♀

# 682
Цитат
(в друг техен магазин, който ми беше много удобен, не беше така, пълно мъртвило и тотално незаинтересован персонал)
Точно на Мадрид беше - 10-15 мин. път ми е дотам, бях си харесала кафемашина (т.е. нещо дребно).  Управителят нещо ровичкаше в лаптопа си и като попитах колко отстъпка ще ми дадат за мостра, каза че няма отстъпка (или 5% беше, вече не помня). И "съвет" - като не искам при тези условия, да си купя друга, която я имат и в склада. Да, ама аз си бях навила на пръста за тази, че и цветът (италианско червено) го исках точно него. Тогава се вдигнах и отидох на "излет" до основния им магазин на разклона за Банкя. Разликата беше потресаваща - и като асортимент, и като компетентност и отношение на персонала. Не пропуснах и да се оплача от другия магазин на някакъв шеф, който беше в големия магазин. Направих един тур в целия магазин, слязох и в мазето, там видях мострите на доста намалени цени - точно котлони гледах. То на котлоните какво да им се развали от стоенето по щандовете - ако няма нещо видимо издраскано - нищо.

# 683
Цитат
Точно на Мадрид беше - 10-15 мин. път ми е дотам, бях си харесала кафемашина (т.е. нещо дребно).  Управителят нещо ровичкаше в лаптопа си и като попитах колко отстъпка ще ми дадат за мостра, каза че няма отстъпка (или 5% беше, вече не помня). И "съвет" - като не искам при тези условия, да си купя друга, която я имат и в склада. Да, ама аз си бях навила на пръста за тази, че и цветът (италианско червено) го исках точно него. Тогава се вдигнах и отидох на "излет" до основния им магазин на разклона за Банкя. Разликата беше потресаваща - и като асортимент, и като компетентност и отношение на персонала. Не пропуснах и да се оплача от другия магазин на някакъв шеф, който беше в големия магазин. Направих един тур в целия магазин, слязох и в мазето, там видях мострите на доста намалени цени - точно котлони гледах. То на котлоните какво да им се развали от стоенето по щандовете - ако няма нещо видимо издраскано - нищо.
На "Мадрид" ми объркаха модела на прахосмукачката - това преди 2-3 месеца, абсолютно некомпетентни. Казвам им, че на кутията снимката е на друг модел, те даже мрънкаха, спориха, чак после се освестиха.
Но няма да повторя посещението си там и не съветвам никого. На Симеоновско шосе и на бул. Европа са действително и компетентни, и отзивчиви.  Интересен подбор на кадри - как са ги събрали баш в един магазин?!

# 684
  • Пловдив
Много си харесвам кухнята, но свободностоящата печка го отчитам като огромна грешка!
Тогава и тук в темата, и момчетата, които правиха кухнята ми казвайте, че вградената фурна и котлони са най-доброто решение, ама аз - не, та не Rolling Eyes Сега, 6 години по-късно, си проклинам ината всеки месец като трябва да местя печката, з ада изчистя около нея Rolling EyesRage За капак е и с газ, та и маркуча ми се пречка Rolling Eyes
Определено за новата кухня - вградена високо фурна (с пиролиза) и индукционни котлони, поне тройка.

# 685
Много си харесвам кухнята, но свободностоящата печка го отчитам като огромна грешка!
Тогава и тук в темата, и момчетата, които правиха кухнята ми казвайте, че вградената фурна и котлони са най-доброто решение, ама аз - не, та не Rolling Eyes Сега, 6 години по-късно, си проклинам ината всеки месец като трябва да местя печката, з ада изчистя около нея Rolling EyesRage За капак е и с газ, та и маркуча ми се пречка Rolling Eyes
Определено за новата кухня - вградена високо фурна (с пиролиза) и индукционни котлони, поне тройка.
Сега няма ли възможност да продължиш плота и да добавиш шкаф за вградени? В смисъл, да не чакаш до нова кухня.

# 686
  • Пловдив
Предстои ни обзавеждане на кухня на друго място, за нея говоря Simple Smile
Иначе на сегашната предполагам също може да се направи колона, която да се "върже" с плота, но средствата отиват предимно на другото място Blush

# 687
Такава печка имаше майка ми едно време. Беше някакъв ужас за почистване. Аз не съм имала и не бих.
Но давам глас за пиролиза и индукционен плот. Не знам как съм се мъчила цял живот с керамичния.

# 688
Едната ми свободностояща печка е с индукционни котлони, едвам намерих такава, но проблемът с цапането отстрани и отзад си остава.

# 689
Група,  за ел уреди Тека или Бош?

Общи условия

Активация на акаунт