Нашите кухни - тема 93

  • 39 735
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
  • Мнения: 732
Повечето съдове стават за индукция. За мен това е глупава причина да се купи стъклокерамика.
На стъклокерамиката още по-неудобното е, че трябва да съобразяваш диаметъра на съда с котлона. На индукцията слагаш какъвто диаметър имаш.
Ние сме с индукция повече от 15 години. На много приятели и познати съм препоръчвала. Още ми благодарят 🙂
Това сега ми стана интересно. Мислех си че на керамиката няма да се налага да съобразявам диаметъра на съдовете, та добре че прочетох. До сега съм готвила на стара печка и на газ. Имам един самостоятелен индукционен котлон, но за него пише: съдове с дъно до 22 см.
Сега за новата кухня, ще взимам плот и затова мислех керамичен. Но докато му дойде времето ще съм събрала инфо, благодарение на вас.

# 691
  • Мнения: 9 864
Най-малките съдове - примерно джезве, са прекалено малки дори и за малкия котлон на индукционен плот и не могат да се ползват. Останалите съдове се ползват без проблем на индукционен плот. Там си има за малка тенджера, за голяма тенджера, има и варианти с разширяема зона, т.е голяма тава или нещо подобно. Аз не мога да си представя за какво толкова може да се ползва толкова голям (широк) съд - примерно голяма и дълбока тава за варене на сладко/лютеница или голяяяяяяма тенджера за варене на буркани. Но е малко вероятно някой в градски условия вече да се занимава с подобни дейности.

Единичният индукционен котлон просто си е ограничен, защото е единичен и по-голям съд ще излезе извън него. При плотовете не е така.

Пак да добавя страхотното удобство да сложиш кухненска хартия върху плота и тенджерата/тигана върху него и  да си готвиш  - така си спестяваш гадните пръски, които да ги търкаш упорито. Най-гадните пръски попиват на хартията, след това минаването с гъба е само за блясък.

# 692
  • София
  • Мнения: 1 791
https://www.youtube.com/watch?v=_CrI33N-Sjg&ab_channel=HelenRennie
Тъкмо се вдъхнових за индукция и тази мадама ми попари ентусиазма. А скоро ни предстои и на нас да взимаме котлони за вграждане. Уф...

# 693
  • Мнения: 41 460
https://www.youtube.com/watch?v=_CrI33N-Sjg&ab_channel=HelenRennie
Тъкмо се вдъхнових за индукция и тази мадама ми попари ентусиазма. А скоро ни предстои и на нас да взимаме котлони за вграждане. Уф...

Като я слушах тази ми се стори, че имаме различни индукционни котлони. Според мен е бая тенденциозно, но всеки си решава.

# 694
  • Мнения: 2 511
В процес на закупуване на апартамент сме, надявам се да не ни спъне нещо. Та там има напълно запазена (не съм питала кога е монтирана, но изглежда като нова) кухня от дърво. Планираме си бюджета за ремонта и с мъжа ми не можем да достигнем до консенсус по въпроса с кухнята. Аз смятам, че можем да я боядисаме светла и да сменим обков, плот и гръб. В този случай обаче трябва да се съобразим с решенията, които са взети вече, едно от които е свободностоящата печка, за която видях, че е коментирано съвсем скоро. Не съм ползвала никога, но мога да си представя неприятностите с нея. От друга страна да я сменяме напълно ще излезе доста солено - 2 реда по 3,50м е някъде, а състоянието не го налага, само нашите виждания. Не знам ще успеем ли да намерим някой да изработи допълнения към кухнята и на мястото на липсващите модули да се изработят такива за уреди за вграждане.
Някакви съвети?

# 695
  • Бургас
  • Мнения: 1 879
Щом ще смените плота може да се сложи на мястото на печката шкаф за фурната, а котлоните се вграждат в плота. Дори и някои шкафове могат да се разместят, ако не са удобни така.

# 696
  • Мнения: 9 864
https://www.youtube.com/watch?v=_CrI33N-Sjg&ab_channel=HelenRennie
Тъкмо се вдъхнових за индукция и тази мадама ми попари ентусиазма. А скоро ни предстои и на нас да взимаме котлони за вграждане. Уф...

Като я слушах тази ми се стори, че имаме различни индукционни котлони. Според мен е бая тенденциозно, но всеки си решава.

Тази май рекламент агент го играе!
Аз "чух" най-вероятно руски акцент и интонация. Всеки може да се пробва да си изкарва пари по различен начин.

Иначе, по 24 kitchen професионалните готвачи готвят на газ. Но пък ние не сме професионални готвачи.

# 697
  • Мнения: 41 460

Иначе, по 24 kitchen професионалните готвачи готвят на газ. Но пък ние не сме професионални готвачи.


Именно. За професионалистите може газовите да имат предимство. Но за мен като любител ползите от индукцията са огромни. Да не говорим, че опцията "газ" ми  е изключена.

И ако се върна на клипчето - индукционните котлони не загрявали добре големи тигани. Хубаво, може и така да е. Но да не би газовите да не загряват само от едно малко кръгче в средата? Останалата топлина се разпределя по дебелото дъно на тенджерата.

# 698
  • Мнения: 481
Това за индкуциятс сега разколеба и мен, има логика в това, което казва жената... тъпо, сега какво да купя, керамичен плот ли 🤣🤣🤣

# 699
  • До сърцето...
  • Мнения: 5 222
https://www.youtube.com/watch?v=_CrI33N-Sjg&ab_channel=HelenRennie
Тъкмо се вдъхнових за индукция и тази мадама ми попари ентусиазма.

Това все пак е САЩ, а те основно си ценят газа. А ние обикновено сравняваме индукцията с електрически котлони (стъклокерамика), освен това са нейни думите, че в страната й е в тъмните векове, що се отнася до индукцията.
Аргументите са на моменти направо смешни, не я дослушах до край, щото нямах нерви. Изсмукана от пръстите работа....

Аз вече за не знам кой път пиша, че основния плюс на индукцията не е толкова бързото загряване, а безопасността - освен че се нагрява само съда (извън него може да се пипа с ръка, което е чудесно не само при малки деца наоколо), но и самоизключването им, ако съда ври твърде дълго или стане твърде горещ. Лично изпробвано, за мой най-голям срам (забравих го за през нощта и слава богу, че беше именно индукция, иначе щеше да е мазало).

Последна редакция: пн, 10 апр 2023, 16:37 от Радика

# 700
  • Мнения: 39 555
Дай снимки и ще се опитаме да дадем различни варианти за промяна.

# 701
  • Мнения: 41 460
  За мен основни плюсове на индукцията са два - елементарно чистене и бързина.

# 702
  • София
  • Мнения: 1 178
Моят индукционен котлон е стар и от най- евтините и не издава такива звуци като в клипа. След толкова кадри как само в средата яденето загаря, а отстрани едва ли не остава сурово, точно на 6:20 мин. се вижда, че навсякъде си е равномерно.
На мен също ми харесва безопасността им, изключват се и при изкипяване на вода извън съда. И с чистенето нямам проблеми, моят
котлон още изглежда като нов, а е на 11 години.

# 703
  • Мнения: 9 864
Това за индкуциятс сега разколеба и мен, има логика в това, което казва жената... тъпо, сега какво да купя, керамичен плот ли 🤣🤣🤣

Керамичният плот също НЕ нагрява извън кръгчетата.

Аз цялото словоизлияние в клипа не мога да го издържа, затова и не слушах цялото. В САЩ електрическите котлони са минус по принцип, те са си свикнали на газ (няма лошо, разбира се). На Хаваите, обаче, където газта е скъпа (защото се внася от континента), предпочитат електрически.

# 704
  • при него
  • Мнения: 1 244
Друг плюс за безопасността на индукцията... ако само включиш котлона от копчето, но не сложиш съда, котлона почва да пиука и се изключва... или работи котлона,вдигаш съда от котлона, но не го слагаш обратно (звъни телефон, плаче дете...), котлона пиука и се изключва. Няма ли контакт с дъното на съд, няма електромагнитна реакция, няма нагряване.

Изобщо не се разколебавайте от индукцията от едно клипче в нета-а. Ето тук ума толкова реални мнения от доста различни потребители.

Общи условия

Активация на акаунт