За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 896
  • 793
  •   1
Отговори
# 105
  • до най-прекрасния мъж
На детенцето на мама в една от групите тук първо изникнаха кучешките зъбки, преди резците дори. Всеки човек е индивидуален, както и всяко дете. При нас резците не изникнаха в реда, в който е описано по книгите, но си излязоха всичките. Сега й никнат долните предкътници, а не горните, както пише в дебелите книги. И не е само тя така. Спокойно, ще изникнат всички зъбки.

# 106
Доста хора преувеличават в реакцията си към нормални неща и водят до тревоги в родителите. Има бебета, които вече имат зъбки на 3-4м и такива, които вадят първи зъб след годинка. Както кога, така и реда на изникване са индивидуални.

# 107
Доста хора преувеличават в реакцията си към нормални неща и водят до тревоги в родителите. Има бебета, които вече имат зъбки на 3-4м и такива, които вадят първи зъб след годинка. Както кога, така и реда на изникване са индивидуални.
Много сте права хората те карат понякога да се чувстваш ужасно. И аз им казвам нищо му няма на детето защо трябва да е по книга. И като почнат с едни приказки.
Много ви благодаря майчета.

# 108
На моето въобще не му растяха в правилния ред. Само първите два долни резеца пораснаха първи. От там се почна - горни странични резци, горни централни, кътници, долни странични резци, кучешки и накрая последни кътници. На година и 9м имаше всички зъби, всички се чудеха как е възможно, малка била.

# 109
Малкия е на 2г и 3 м.
Има 12 зъба.
Първото зъбче изби на 10 месеца.
Всяко дете е различно.

# 110
Като заговорихте за зъби, през нощта освен обичайния рев с пищене по 1-2 часа, като го сложа да легне при нас по един такъв начин се огъва, че по никакъв начин не мога да го сложа да легне нормално и спокойно , сякаш се опитва да направи мост ако ме разбирате, освен това ни рита супер много.. абе въобще се мята на леглото общо взето като риба на сухо, възможно ли е чак до такава степен да го боли и да му е неприятно, че да прави така?

# 111
На моето момче на 7м му изби първото зъбче и всички наоколо повтаряха че било рано 🤯🤯 И да беше, аз какво да направя 🤣 Нито зависи от мен, нито нищо.
Като избиха долните 2 резеца, последва горен страничен резец и после централните два, долните странични и чак тази седмица другия горен страничен. На 11 м е.
Форест, според мен е възможно. Моят също драматизира много. То си е гадно де, като се сетя за мъдреците какво чудо са..

# 112
Това с извиването го правят и като ги боли корем или имат киселини, ако имате проблеми с рефлукс.

# 113
Това с извиването го правят и като ги боли корем или имат киселини, ако имате проблеми с рефлукс.
По принцип пие мляко почти отначало Антирефлуксно, защото повръщаше, вече не повръща, много рядко и има проблем и със запека. Но тези дни добре си се изхожда, иначе и аз си го помислих.. но проблемите започнаха с появата на първия зъб..

# 114
Нашите зъби за сега са като по учебник. През месец-два по 2 зъба. На 6м.долните централи,  на 8м.горните централи , на 9м.долните резци и на 10м.горните резци. След 5 дни прави 11месеца. С много рев и тръшкане избиваха, някои с разстройство и температура, зачервено дупе и обрив по бузките и братичката, с мнооогооо...мнооого лиги всичките и отказване на храната и иска само млякото си в тези периоди.

# 115
Здравейте. 11 седмичното ми момче обича да бъде носен на ръце и се чудя дали е добре за физическото му състояние и по-конкретно за тазобедрените стави, кръст, гръбнак, врат и шия?

# 116
  • до най-прекрасния мъж
Нищо му няма, носете си го. Само избягвайте да го носите с лице напред за дълго. И дъщеря ми обичаше да я носят, но тя искаше напред, което не е много ОК и трябва да се избягва.

# 117
Здравейте тъй като не намерих скорошна тема относно ваксините!Вие ваксинирате ли си децата?
Тук където живея не са задължителни.И много се чудя поставихме му първите на 8 седмици 3 наведнъж...Скоро прави 3 месеца и следват следващите... много на често са и просто има някакви колебания в мен да ги поставим или не.Тук ти дават избор

# 118
Моя бебок именно точно така иска ,по цял ден дори така и заспива ако не е така рев тръшкане а вече е толкова тежък,че не е удобен за държене по този начин
Нищо му няма, носете си го. Само избягвайте да го носите с лице напред за дълго. И дъщеря ми обичаше да я носят, но тя искаше напред, което не е много ОК и трябва да се избягва.

# 119
Голямото ми дете има всички задължителни ваксини. Допълнително сме слагали веднъж против тетанус, защото си беше наранил крака на ръждясал пирон на село.

Малкото е на 1г8м. Има една останала ваксина от имунизационния календар, която ще сложим скоро.
Допълнително има поставени ротавирусна.

Общи условия

Активация на акаунт