За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 888
  • 793
  •   1
Отговори
# 120
Моя бебок именно точно така иска ,по цял ден дори така и заспива ако не е така рев тръшкане а вече е толкова тежък,че не е удобен за държене по този начин
Нищо му няма, носете си го. Само избягвайте да го носите с лице напред за дълго. И дъщеря ми обичаше да я носят, но тя искаше напред, което не е много ОК и трябва да се избягва.

Благодаря за отговора. А защо трябва да се избягва носенето с лице напред ?

# 121
Здравейте,
Моля за препоръка за памперси - на 7++ м. сме, тежи малко над 8 кг. и ползваме pampers pants и pampers premium care pants, размер 4, но протичат всяка нощ. Обикновено спи настрани и протичат от страната, на която е лежал. Следващият размер му е още много голям и също протича.
Благодаря!

# 122
При нас 5-цата започна така да пропуска. Според мен са им хлабави ластиците. Сменихме ги с Пуфис и бяхме доволни. Не пропускаха.

# 123
И при нас е така. За това нощем сме с Pampers nights.

# 124
По отношение на ваксините, информирайте се срещу кои заболявания се поставят. Едно е да не сложите ваксина против грип, друго е да не сложите ваксина срещу детски паралич, морбили и т.н Ваксините могат да спасят детето ви от смърт или сериозни увреждания причинени от тежки болести. Имайте предвид, че вече много родители НЕ поставят ваксини, което значи, че в близките години ни чакат епидемии от болести, които в момента са рядкост. Конкререн пример е текущата повишена заболеваемост от полиомиелит в щатите, където се оказва, че тази ваксина е била по желание. Също епидемията от морбили сред децата в големи европейски държави от преди 8-9г, когато почнаха поставят ваксини ударно, но вече малко късно.

# 125
Мен също ме интересува, защо да не се носи напред бебето. Моят син, не търпи да е обърнат към мен иска да гледа, да пипа. Обърна ли го, ще ми извади очите, извива се, бута се, щипе, започва да се изнервя, ако се опитам да го задържа най много да го изтърва. Не виждам начин да стои с лице към мен, освен когато е в раницата. Другата седмица става на 7 месеца. И е така от 3-4 месечен.

# 126
Превъзбуждат се. Като са по-големи и укрепнали вече е нормално да искат да пипат и гледат.
За мое учудване обаче в една лекция проф. Чавдаров твърди, че носенето с лице към родителя не е правилно, пречело на подтискането на рефлексите, които се очаква да изчезнат, и един вид възпрепятства правилното развитие на бебето.
Аз за себе си не приемам това.

# 127
  • до най-прекрасния мъж
Ортопед ми каза, че не е ОК, докато не започне да сяда. Свързано е с позицията на гръбнака и принудителното му изправяне във възраст, в която това не е подходящо. Тоест, след 6 м няма проблем, но преди това не е желателно. Носили сме я с лице напред, но за кратко.
Относно ваксините, на 1.2 г сме сложили всичко задължително, освен МПР, която предстои. Трябваше да я сложим януари, но обявиха епидемия и ни я отложиха. А сега пък точно оздравя, че вдигаше Т. Така и не разбрахме от какво е и ще изчакаме поне още 2 седмици, преди да я сложим. Тук ваксини по избор са Ротавирусната, която исках, но не можах да сложа, защото изпуснахме срока, Варицела, за която се чудя и Менингококова, за която също си чудя.

# 128
Всички задължителни ваксини сме сложили, плюс някои от избираемите: вече сме поставили ротарикс, за менингокок Б, за грип вече втори зимен сезон е ваксинирана и за варицела има поставена първа доза. Предстои сега пролетта да сложа менингокок ACWY, хепатит А и втора доза варицела, лятото почивка и през есента отново грип и вече ще сложа за ковид три дози на файзер. Не съм бързала с ваксините, бяха разхвърляни във времето, но държа да са поставени преди да започне да посещава детско заведение. На всяка поставена ваксина искрено се радвам, едно нещо по-малко, за което да се тревожа. Не разбирам родителите, които без медицински показания избират да не ваксинират.

# 129
И на двете ми деца са сложени всички задължителни ваксини. Сега се чудя дали да не сложа на сина ми менингококовата и за варицела.

# 130
  • София
И на двете ми деца са сложени всички задължителни ваксини. Сега се чудя дали да не сложа на сина ми менингококовата и за варицела.
Моят син е голям, но и аз се чудя за варицелата. ЛЛ се опитваше да ме откаже, заради реваксинациите на 5г. Не е карал варицела, но ще му пусна тест за антитела и най-вероятно ще го ваксинирам.

# 131
Това с ваксинирането на дете с ковид ваксина сериозно ли го мислите???? Вярно е че в някои държави си ваксинираха и децата с тези препарати, но мисля че е по добре детето да придобие естествен имунитет, все пак всички разбрахме че имаш или нямаш ваксина за ковид, отново може да се разболееш.

Всички задължителни ваксини сме сложили, плюс някои от избираемите: вече сме поставили ротарикс, за менингокок Б, за грип вече втори зимен сезон е ваксинирана и за варицела има поставена първа доза. Предстои сега пролетта да сложа менингокок ACWY, хепатит А и втора доза варицела, лятото почивка и през есента отново грип и вече ще сложа за ковид три дози на файзер. Не съм бързала с ваксините, бяха разхвърляни във времето, но държа да са поставени преди да започне да посещава детско заведение. На всяка поставена ваксина искрено се радвам, едно нещо по-малко, за което да се тревожа. Не разбирам родителите, които без медицински показания избират да не ваксинират.

# 132
Не бих ваксинирала малкия 2г и 3 м със такава ваксина срещу ковид.

# 133
  • до най-прекрасния мъж
И аз не бих я ваксинирала. Не съм ваксинирала и себе си, нито ММ, нито и двете й баби имат ваксини. Няма и да се ваксинираме с нещо, чиято ефективност не е доказана. Преболедувахме Ковид лятото, когато малката беше на 8 м, мина й за 36 ч само с висока Т. Тогава се заразихме тримата и едната й баба. Не беше приятно, но мина и това. Наскоро четох, че ваксините не покриват новите щамове, тоест бустери до безкрай ли ще слагаме? Не, благодаря.

# 134
Тук не се обсъжда “за или против” ковид ваксината. Моля ви, не залитайте в крайности.
Решенията си ги взема всеки еднолично.

Общи условия

Активация на акаунт