За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 906
  • 793
  •   1
Отговори
# 90
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря, момичета. Към 17 ч вдигна 38.5-39 и е много кисела, нервна, бърка постоянно в устата и плаче. Дадох доза Нурофен, сега спи и след това ще я закараме на преглед за всеки случай да я видят дали е само зъбите или има и друго. Освен този кътник (сори, сега видях, че съм написала в бързината мъдрец), който никне активно, останалите 3 предни кътника също са надули много. На 1.2 г е, пропуснала съм да напиша.

# 91
Ангелче, за 39 температура трябва да се търсят други причини, не зъби.
Бързо да я овладявате!

# 92
39 Т не е от зъби. Пак казвам.

# 93
  • София
39 Т не е от зъби. Пак казвам.
На 2 пъти моето вдига такава т. (удари и 39,9 след като постоя 2мин гол) и това беше за толкова кратко време в което напипах избиващ зъб

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 22:41 от Станислава5642

# 94
Много по - вероятно е да е изкарал някок скорострелен вирус, който е съвпаднал с растежа на зъбите (пада им имунитета), отколкото да вдигне 40 градуса от зъби.

# 95
  • до най-прекрасния мъж
Свързах се с педиатъра й. Посъветва ме да не я карам на спешен кабинет, а да добавя Осцилококцинум и вит. С и ако вдигне над 38.5, да редувам Панадол и Нурофен. Също да я следя и утре и ако няма подобрение, да я закарам в петък да я види. Стори ми се разумно, предвид че при нас има грипна епидемия и ако не е сериозен вирус, вероятността да лепне такъв в спешното не е малка.

# 96
И двете деца изкараха някакъв вирус с температура само. Каката беше 3 дни с до 38. Малката (1г7м) два дни с до 38.5. Тя вече има всички зъби, така че очевидно не е никакъв зъб, а вирус. Правилно ви е казала лекарката за една температура да не висите по спешни. Наблюдавайте детето и симптоматично лечение. Ако е грип ще има висока температура и ще е ужасно отпаднало. В такъв случай ви съветвам да отидете на лекар веднага, защото при грип колкото по-рано се запопне лспението, толкова по-ефикасно е. Успех

# 97
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря и на теб, Радева, надявах се да се включиш. Само Т е, тази нощ и сутринта отново вдигна. Като дам Панадол/Нурофен, спада. Няма ли Т, играе си, върши бели и обикаля насам-натам, понеже точно проходи. Провеждам си лечението и чакам да видим какво ще излезе.
И аз не вярвам да е зъбчето само, вече трети ден вдига Т, стигаща до 38.5-39 на моменти. Засега няма други симптоми, храни се и спи нормално за състоянието й. Т не се вдига бързо, но пада бързо след лекарството. До сега съм дала общо 4 пъти за 48 ч температуропонижаващо, като ако е до 38.2-3 не давам.

# 98
Моето тъкмо изкара розеола или подобен вирус. 4 дни 38,5-39° без особено повлияване от антипиретици, добро общо състояние. От вчера температурата изчезна и изби обривът.

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 13:52 от Enter Sandman

# 99
Малкото изкара вирус с висока температура миналата пролет. Три дни вдига до 39.2. На четвъртия нямаше нищо, а на петия изби обрив, който беше много специфичен. Все едно го бях бола с игла. Като точици бяха пъпките.

Докато пиша, излезе и другият коментар.

# 100
Проверете урината при температура без други симптоми, която продължава повече от 3-4дни.

# 101
Това, което описвате в последните постове, нашата педиатърка , го определя и нарича 3 дневна треска.
3 дни температура и накрая избива лек обрив..който не сме третирали с нищо.
И всичко преминава.
Желая Ви и при Вас да премине вече и да е добре малката.

# 102
Здравейте родители пиша тук защото не намирам отговор на въпроса си. Имам дете на 1г.6м. На 1год. Му избиха двата долни резеца на 1г.4м.  единия горен резец и другия го усецам на допир но не е пробил. До тук добре но вчера забелязах че му избива долен ляв кътник и от другата страната се усеца и другия кътник, но не е пробил. Притесняваме факта че кътниците са едби  последните зъби няма други зъби освен изброените. Имали подобен случай.

# 103
Не разбирам кое ви притеснява? Че ако избият кътници няма да има други зъби? Зъбите не никнат в конкретен ред и това, че изважда кътници, не значи, че след тях няма да поникнат други зъби. Малката ми дъщеря изкара 4 кътника на 1г2м. Тогава освен тях имаше 3 горни резеца и 2 долни. След кътниците, дори може би едновременно с тях избиха останалите резци. На 1г6м избиха 4те кучешки. Сега е на 1г7м и вече няма какво да никне освен 2рите кътници, но при сестра й избиха в детската градина, затова мисля, че е още рано за тях

# 104
Не разбирам кое ви притеснява? Че ако избият кътници няма да има други зъби? Зъбите не никнат в конкретен ред и това, че изважда кътници, не значи, че след тях няма да поникнат други зъби. Малката ми дъщеря изкара 4 кътника на 1г2м. Тогава освен тях имаше 3 горни резеца и 2 долни. След кътниците, дори може би едновременно с тях избиха останалите резци. На 1г6м избиха 4те кучешки. Сега е на 1г7м и вече няма какво да никне освен 2рите кътници, но при сестра й избиха в детската градина, затова мисля, че е още рано за тях
Да това ме притеснява, при по голямото ми дете си излизаха по ред както е писано в книгите. И много близки и приятели са учудени защо така излизат и се притесних.

Общи условия

Активация на акаунт