За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 829
  • 793
  •   1
Отговори
# 390
Не съм запозната с подобна практика, но със сигурност трябва да се види защо бебето е наддало толкова. С какво се храни - кърма или АМ? Колко често за 24 часа? Колко е родено, изписано, колко е тежало на месец? Какво ви посъветва педиатърката относно наддаването?

# 391
Ние ваксини те ще ги слагаме по една на месец, доколкото си спомням са 5 за първата година, дано не греша. Сега е и болен и не знам дали ще сложим и първата на 06.04. Така че не мисля, че е проблем самото отлагане, по скоро аргумента с наддаването помисли.

# 392
Божее, 600. Моето кърмено бебе наддаваше всеки месец по 300-400 гр и личната упорито настоява, че е абсолютно нормално. Роди се доносена 3640. Дълго време не можеше да суче добре заради къса юздичка. Правихме изследвания и всичко си беше наред. Няма пропуснати ваксини. В момента е на точно 6 месеца, предстои още една ваксина плюс изследвания за 6 месец. Захранвам от 20 дена, но нямам надежди да е качила повече от 250гр (колкото беше миналия месец)

# 393
  • до най-прекрасния мъж
Не е проблем отлагането, но не може на 3 м да сложи 3 ваксини, поради простата причина, че на 2 м се поставят Хексацима 2ри прием и Синфлорикс първи прием, а на 3 м Хексацима 3ти прием. Тоест, не може да бие две дози наведнъж Хексацима. Вероятно на 3 м ще сложи тези за 2ри месец, а на 4 м ще сложи тази за 3ти.
Ние също отлагахме и вместо на 1, 2 и 3 м при нас бяха на 3, 4 и 5 м. Наложи се заради неуточнен рефлукс на бебето.

# 394
Вероятно в слачая 3тата ваксина е ротавирусната, която е по желание.

# 395
  • Пловдив
И аз мисля, че сигурно третата е за ротавирус. Ние я слагахме и така на 2 ри месец и на 3 ти месец реално сложихме по три ваксини.

# 396
А за температура предварително нещо да дадем ли или след ваксина се дава?

# 397
Аз лично давам вечерта след ваксинация, главно да намали болкатс и дискомфорта в крачетата.

# 398
Radii99, малката беше се изринала и имаше също по-грапави и сухи участъци на крачетата, педиатърката ни препоръча да ползваме А Дерма Екзомега емолиента и в последствие сменихме душ олиото на Мустела с това на А Дерма Екзомега. Изчисти се много бързо проблема. Отделно зачервяване и сухота минавам еднократно с крем Витасин, при малката работи супер. Къпя я почти всеки ден заради рефлукса. На 3 месеца е.

На нас ни предстои утре първа ваксина в крачето, вие Панадол бебе ли давате като обезболяващо? То не е ли само за Т?

Последна редакция: чт, 30 мар 2023, 00:23 от Wanderers

# 399
  • до най-прекрасния мъж
Нашата педиатърка съветва 1 доза Панадол веднага след ваксината и една преди нощен сън. След годинката ме посъветва да давам Нурофен. Предварително нищо не съм давала. След МПР ваксината също, защото след нея обичайно не се вдига Т веднага, а до наколко дни/седмица се очаква реакция.

# 400
Нито преди, нито след. Педиатъра каза само, ако се вдигне Т. Това е с цел да се знае дали прави реакция и съответно да се вземат мерки за следващия път. Спомена нещо за някаква хомеопатия преди следващата ваксина, ако има тежка реакция. За щастие нямаше никаква.
Само кулпатч. Облекчи я веднага Simple Smile

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 13:17 от Inferiya

# 401
Панадола е със състав парацетамол. Има и обезболяващ ефект, пише го на опаковката. Използвала съм го също и при интензивно зъбоникнене, когато видимо рева е от болка.
Общо взето всеки лекар дава различни съвети Grinning

# 402
Нито преди, нито след. Тези предварителни мерки могат да компрометират ефекта на ваксината. Медикамент се дава, ако детето вдигне темоература. За обезболяване на мястото локално може куул пач, ако детето търпи.

# 403
На голямото ми дете съм давала Панадол след ваксина, защото ставаше кисел. Явно изпитваше дискомфорт.
На малкото не съм. Само Куул Пач като първата я слага педиатърката веднага след ваксината, а аз сменям през интервал от време.

# 404
Мамчета , какви са според вас тези пъпки , утре сме на дерматолог , но все пак ако някоя знае , ще съм благодарна да сподели

Общи условия

Активация на акаунт