За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 818
  • 793
  •   1
Отговори
# 435
Раждах секцио, извика ме за махане на конците около 10 ден, след това на 40. Каза ако нямам някакви оплаквания да изчакам първия цикъл след това и да ходя за цитонамазка. В двата случая ми дойде на 5 месец след раждането.

# 436
На мен ми дойде цикъл веднага след лохиите, но въпреки това гинекологът каза, че е рано за цитонамазка. Излизали понякога резултати 3та група, които не са реални.

# 437
  • до най-прекрасния мъж
За проверка ме викна около 10 дни след раждането (секцио), прегледа ме с коремен ехограф. Отново посетих лекар, но вече друг (моят е репродуктивен с ужасно претоварен график) 6 месеца след раждането. Тогава вече си ме гледа с вагинален ехограф и ми взе цитонамазка.

# 438
Здравейте, писах и в групата за кърменето, но все още нямам отговор - затова си позволявам и тук да пише. Бебето ми е изцяло на кърма - на 2 месеца и една седмица е. Забелязвам, че през последните дни спокойно си издържа по 4 часа, даже 4 часа и половина. Наддава добре. Трябва ли да го будя на 3 часа, 3 часа и половина или щом си спинка е ок да го храня на по-голям интервал, щом не плаче например?

Обичайно има по 7 хранения в денонощие, вчера имаше 6. Днес ще са 5 (това в 00:00 ще е 6тото) и се чудя дали така да процедирам..

# 439
Според мен,  води се по детето..
Кагато станах майка за втори път,  осъзнах колко е "ненормално" да будиш спокойно спящо бебе за къпане или мляко..
Баткото ми беше изцяло на АМ и горе долу гледах часовете, че той си беше като часовник.
А пък отвореше ли очи, веднага си искаше млякото.
Малкия пък беше изцяло на кърма и никога не съм гледала и следила час...
Когато поискаше,  то си е до него, винаги топло и на място 😀

# 440
Здравейте, писах и в групата за кърменето, но все още нямам отговор - затова си позволявам и тук да пише. Бебето ми е изцяло на кърма - на 2 месеца и една седмица е. Забелязвам, че през последните дни спокойно си издържа по 4 часа, даже 4 часа и половина. Наддава добре. Трябва ли да го будя на 3 часа, 3 часа и половина или щом си спинка е ок да го храня на по-голям интервал, щом не плаче например?

Обичайно има по 7 хранения в денонощие, вчера имаше 6. Днес ще са 5 (това в 00:00 ще е 6тото) и се чудя дали така да процедирам..

Аз го оставях да спи.

# 441
Първите 5-6 седмици не я оставях повече от 3 часа и половина. То и за гърдите не е добре. Сега си спи по 7-8-9 часа. Случва се да се събуди, но определено не всеки ден. Тъпото е, че аз трябва да цедя, но какво да се прави. Съвсем спокойно след седмица може да реши, че пак иска да яде през нощта Simple Smile

# 442
Благодаря, момичета! А по колко хранения имате на денонощие?

# 443
Благодаря, момичета! А по колко хранения имате на денонощие?

На 2м е имал към 7-8 хранения. Пишех стриктно в тефтер кога е ял. 🤣😅 Голямата пауза правеше от 5 до към 11ч. Малко ни се беше обърнал режима докато отшумят коликите.

# 444
С 6-7 хранения на денонощие моята лакома девойка беше наддала срам ме е да кажа колко много втория месец, ама беше над кило и половина. Първия и третия месец по кило и половина… като малко прасенце за Коледа беше към шестия си месец. Ако я бях и будила да яде, не си представям колко кила щеше да бъде, защото тя кърмене не отказваше, просто й беше приятно и оттам станаха тия кила.

Ако детето наддава добре, има достатъчно напишкани памперси и е бодро, няма проблем с лактацията, то поспете си и двамата. Simple Smile

# 445
За бебе на 2м, 5 хранения са доста малко. Пробвайте ако искате, но следете как пиша. Според мен след 2 дни на 5 хранения само ще почне да се буди. До 3 месеца се водят новородени и препоръката е минимум 8 хранения на денонощие.

# 446
За бебе на 2м, 5 хранения са доста малко. Пробвайте ако искате, но следете как пиша. Според мен след 2 дни на 5 хранения само ще почне да се буди. До 3 месеца се водят новородени и препоръката е минимум 8 хранения на денонощие.

Съгласна съм с Радева. До към шестия месец повечето бебета се нуждаят от осем хранения - може да са различно разпредели като интервал и не казвам, че важи за всички, но това е общия случай.
Една пауза 4-6 часа е ок, повече могат да повлияят негативно на лактация и наддаването.
Съветвам те да проследиш наддаването в рамките на седмица след промяната на броя хранения - ако е спаднало под 150-200 г за седмица, бих инициирала хранене.

# 447
  • Пловдив
Здравейте,
дъщеря ми е на 8++ и е на кърма от самото начало. Изцеждам се, но забелязвам, че вече кърмата намалява.
Храни се по 4 пъти в денонощие, като две хранения са заместени, в момента замества закуска и само вечер е на кърма.
Засега нямам намерение да я отбивам, но ако това все пак се случи може ли да ми препоръчате АМ от което да сте доволни (знам, че децата са много различни и на всяко дете се отразява различно). Спряла съм се на Лактана Био на Топфер. Удачен избор ли е?

# 448
Ти какво си избрала съвсем не е от значение Grinning
Опита ми с 2 деца доказа, че хич не искат да подушат друго мляко. След годинката не е проблем и да не приемат АМ/кърма, ако се хранят с други млечни продукти.
Дъщеря ми беше на 1г като започнах опитите да спра кърмата. Смених 3 вида АМ, кисело мляко, даже захар се опитах да сложа, шилета и биберони не знам колко смених. Пълен пробвал беше всеки опит. На 1г и 3м я отбих като не съм замествала кърменето с нищо, започна да спи по цяла вечер и да се храни с твърда храна 4-5 пъти на ден.
При сина ми ситуацията не е особено различна.
Евентуално може да пробваш да смесваш кърмата с АМ и постепенно да намалял кърмата, за да свикне с вкуса. Ама пак не е сигурно дали изобщо ще иска да го пие.

# 449
Две кърмени бебета имам и двете адаптирано мляко не пропиха, нито една марка. Кърмени са от гърда, бебетата на кърма от шише са по-склонни да приемат друго мляко. Така че пробвате.
Иначе за кърмата, нормално е да намалее след като замествате хранения, НО няма да спре. Ще имате за толкова хранения колкото ползвате. Излишно е да цедите извън нуждите за хранене. Отбих дете номер 2 преди точно 2 седмици. Дори 7 дни без сукане и видимо меки гърди, кърма имаше. Не се подлъгвайте, че няма напрягане и твърдост, нормално е при лактация 8 месеца след раждане да се нагоди по нуждите и да няма излишно.

Общи условия

Активация на акаунт