За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 896
  • 793
  •   1
Отговори
# 150
Изцеждам малко количество кърма, не цяла порция, а 40-50 мл, капвам капките вит.Д и слагам половин саше пробиотик - Омнибиотик Панда. После дохранвам от гърда.

# 151
А става ли например на едното хранене да давам Вигантол, на следващото пробиотика?

# 152
Аз слагам капката на бибата и му я давам. Педиатърката каза така, защото е мазен и ако давам с мляко макар и малко,може да се отложи по шишета и все едно нищо не съм дала. Така е лесно и той не протестира Simple Smile

# 153
Здравейте, да питам какво да дам при температура от никнене на зъб на бебе на 8 месеца?

При невъзможност да я сваля къде бих могла да посетя спешен кабинет през нощта в град София?

Благодаря предварително!
Няма значение от какво е причинена температурата. Има ли температура детето, медикамент с парацетамол или ибопруфен. Най-често Панадол или Нурофен. Ако не пие сиропи, то тогава свещичка Ефералган (парацетамол) или Пан актив бебе (ибопруфен). В дозировка според кг на детето.
ЛЛ на детето Ви следва да има сключен договор с неотложен кабинет, където да отидете през нощта или почивен ден, въобще в извън работно време на лекаря.

# 154
Здравейте моето момиченце е на 1 месец и половина и издава един звук през носът си все едно има сополки а няма немога да обесня звука когато е ядосана го прави и когато реве рядко и когато е спокойна тази вечер едвам си пое въздох като хъркане нещо подобно е това норламно ли е ??[/i]
Старата тема

Бебето ми е на 9 месеца, научи се да се изправя съвсем скоро, честно казано не сме заринати от играчки, едно кашонче има-няма и съм решила да купя интерактивна маса, но гледайки ги май по-добрият вариант е дървена, ако се изправя да не я обърне, просто изглеждат по-стабилни.

Вие купували ли сте? Децата проявяват ли по-продължителен интерес? Каква сте купили?

Здравейте. Баткото е на 4 години и днес има температура 38. Имаме и новородено бебе на 1 м и баткото беше в контакт с нея. Изолирахме се с бебето, но какво други мога да направя да я предпазя?
Благодаря.

Здравейте майки.
Аз на малкия(1,5година е) купувам вода девин от червените,вие коя марка давате или давате изворни води?Благодаря ви

# 155
Не би следвало да хърка нослето, най-вероятно има секрет назад, който не може да излезе. Храни ли се нормално, или й е трудно? Говорете с педиатъра, може да ви изпише някакви капки или да ви каже да почиствате носа с помпичка и морска вода.

# 156
Може да има нещо в носа. Засъхнали секрети. Малката ми дъщеря на два пъти в рамките на първия си месец изкиха от всяка ноздричка някакви като тапички. Според мен в родилно не са й почистили нослето след раждането. Бяха много странни, просто си личи как са били засъхнали вътре в нослето. Ако не бях видяла с очите си как ги изкиха, никога нямаше да предположа, че това е от нейното носле. После 1-2 пъти промих с морска вода, изчистиха се по-мънички парченца и всичко приключи.
Възможно е и да е настинало бебето и да е хремаво. Не е нормално да не може да поеме въздух, така че отидете на преглед ако не можете да установите какъв е проблема.

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 09:27 от Radeva-87

# 157
При нас хъркането е от раждането та до днес а вече е на 5 месеца понякога се чува понякога не,промивам всеки ден с разтвор и дърпам с помпа ,но освен суполки нищо сруго не излиза ,как трябва да постъпя ? На педито й бях записала запис на хъркането каза,че имал суполи и ми препоръча само разтвор и дърпане с помпа ,но не минава , просто е дебел или има нещо в нослето не знам и аз вече
Може да има нещо в носа. Засъхнали секрети. Малката ми дъщеря на два пъти в рамките на първия си месец изкиха от всяка ноздричка някакви като тапички. Според мен в родилно не са й почистили нослето след раждането. Бяха много странни, просто си личи как са били засъхнали вътре в нослето. Ако не бях видяла с очите си как ги изкиха, никога нямаше да предположа, че това е от нейното носле. После 1-2 пъти промих с морска вода, изчистиха се по-мънички парченца и всичко приключи.
Възможно е и да е настинало бебето и да е хремаво. Не е нормално да не може да поеме въздух, така че отидете на преглед ако не можете да установите какъв е проблема.

# 158
След като има хрема, която не минава 5 месеца, посетете УНГ. Да се вземе секрет и да се изследва. Дали има някаква бактерия или причина за тази дълга хрема, може и от възпалена сливица да се чува хъркане. След като се разбере какъв е проблема, лекувате. Успех

# 159
Ако не е болни детето, в никакъв случай не се дърпат всеки ден с помпа сополките. Слагат се капки или се пръска с физиологичен разтвор, детето се обръща по корем и се стичат или ги изкихва.
Ежедневното прочистване с помпичка дразни лигавицата, което е предпоставка за увеличаване на секрецията. Влиза се в порочен кръг.
Проверете влажността на въздуха в стаята, ако е много ниска също се получава изсушаване на лигавицата и това хъркане.

# 160
  • до най-прекрасния мъж
Вит Д капя директно в устата от началото, та до сега. Именно защото е мазен, се дава директно в устата, за да е сигурно, че детето го е приело. Тя си свикна и само като ме види с шишенцето, си отваря устата и й го капя без проблем.

# 161
Вигантола пробвах да го капвам направо в устата ,но за нас това е мисия невъзможна ,аз го давам на лъжичка като добавям и 2-3 капки кърма

# 162
Здравейте,за или против слагането на бебе в столче за хранене от 6 м?

# 163

Че кой и защо е против?

# 164
Ами защото все още не може да седи седнал дори подпрян се свлича и за това си мислех дали е грешно да го сложа в столче,когато го храня

Че кой и защо е против?

Общи условия

Активация на акаунт