За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 853
  • 793
  •   1
Отговори
# 315

Здравейте момичета,имам въпрос. Давам на дъщеря ми глутен 11 дни. Давала съм спелта и пшеница. Днес се събуди и има лек обри. От ляво няколко пъпки,пт дясно на гърдата една,на вратлето две. Качвам снимка. Дали може да е от глутена? Чувства се добре,няма разстройство. На 7++ е.За какво точно трябва да следя ако има непоносимост?  Имам син на почти 15 и с него съм нямала проблем. В рода нямаме хора с непоносимост . Доста съм притеснена,че днес в събота. Благодаря на висчки,които ще се включат☺

# 316
Вчера да е консумирало детето нещо ново, да е пило медикамент, включително пробиотик или нещо подобно, нова козметика, прах? Без изследване е трудно да се докаже от какво точно е алергията. Вижте вчера какво е яло и пило, после глутена.

# 317
Вчера да е консумирало детето нещо ново, да е пило медикамент, включително пробиотик или нещо подобно, нова козметика, прах? Без изследване е трудно да се докаже от какво точно е алергията. Вижте вчера какво е яло и пило, после глутена.
От както въвеждам глутен нищо ново не давам. Ще се консултирам с педиатъра и ако трябва ще и пусна изследвнаия. Странното е че са няколко пъпчици и ми приличат,че нещо я е полазило,но все пак се филмирам. Няма слуз в изпражнението. Сега се изходи и гледах. Няма кръв или разстройство🤷♀

# 318
Здравейте! Трябва да купя подарък на момченце на 10 месеца. Дайте ми някакъв съвет, какво да му взема...

# 319
За първия рожден ден на детето ми му подариха кола - от тези, които си ги бутат с крака и "карат". Отначало беше малък за нея, но скоро свикна и продължава да я кара и много й се радва. А може просто да подарите ваучер.

# 320
Здравейте, мами! Бебенцето ми е на 30 дни и трябва да дам капки витамин К1. Изписаха ни капки на омега вита и ги купихме още след изписването. Проблема е, че не намираме рецептата и не сме сигурни в дозата. По спомен беше 20 капки. Може ли, ако някоя от вас е давала от тях, да ми каже дали е така? И също мога ли да го дам заедно с млякото?

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 14:12 от BA0818

# 321
Здравейте, мами! Бебенцето ми е на 30 дни и трябва да дам капки витамин К1. Изписаха ни капки на омега вита и ги купихме още след изписването. Проблема е, че не намираме рецептата и не сме сигурни в дозата. По спомен беше 20 капки. Може ли, ако някоя от вас е давала тези капки, да ми каже дали е така?

Вижте в епикризата от болницата какво пише. Трябва да са го написали като терапия. Вариант 2 е да се обадите на личния лекар на бебето.

# 322
Здравейте, мами! Бебенцето ми е на 30 дни и трябва да дам капки витамин К1. Изписаха ни капки на омега вита и ги купихме още след изписването. Проблема е, че не намираме рецептата и не сме сигурни в дозата. По спомен беше 20 капки. Може ли, ако някоя от вас е давала тези капки, да ми каже дали е така?

Вижте в епикризата от болницата какво пише. Трябва да са го написали като терапия. Вариант 2 е да се обадите на личния лекар на бебето.

Много благодаря! Наистина го пише и в епикризата.

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 01:06 от BA0818

# 323
Здравейте, по колко пъти на ден миете зъбите на бебетата си? Моят има 10 зъба и ги мия след закуска и следобед след хранене с твърда храна с Ненедент, като слагам количество колкото лещено зърно. На 18 месеца е. След пиене на АМ не ги мия. Отдолу се е образувал зъбен камък вече  Sad къде бъркам?

# 324
Зъби си мият 2 пъти на ден, сутрин след ставане и вечер преди лягане, като на възрастен.
Направете консултация с детски стоматолог да ви обясни и прегледа детето.

# 325
Сутрин преди закуска и вечер преди лягане. Не мием зъби през деня след хранене.

# 326
А от наличието на колко зъбчета се започва миенето? Може ли да ми препоръчате конкретна мерка четка и паста за зъби?

# 327
Нашата  зъболекарка и педиатъра ми казаха, че миенето с мека четка може да започне още на първи зъбки.

Важното е четката да е за дете 0-3 години или 0-2, да е за възрастта му. Обикновено му купувам четки на Триза, те имат и разни картинки.

# 328
И с двете започнах миенето при 4 изникнали резеца, никога не съм ползвала тези силиконовите напръстници и подобни, защото не почистват добре зъбите, само едно мазане се получава, без добро отмиване на остатъците от храна. Винаги купувам четка, с хубав мек косъм и удобна за мен дръжка. Не разрешавам храна след миене на зъбите вечер.
В момента (1г9м) ползва четка Colgate 2-6г, тя вече има всички зъбки. Вечер търкаме зъбите добре, не давам да смуче или играе с четката.
Като малко дете имах ужасни зъби с много кариеси и с децата изключително държа да имат навика за миене на зъбите и никаква храна късно вечер без после да се измият зъбите

# 329
А когато кърменето води до заспиване, предполагам миенето се случва преди него? Също така пастата би ли променила вкуса на кърмата /както става което възрастен си измие зъбите, нямам идея какво съдържат детските пасти/ и това да го откаже да суче?

Общи условия

Активация на акаунт