За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 806
  • 793
  •   1
Отговори
# 450
Колко тежаха кърмените ви бебета към 7ми месец?

# 451
  • Пловдив
Благодаря ви за отговорите. Ще гледам максимално дълго да бъде на кърма.

# 452
Сина ми на 7м е тажал 7,800, а дъщеря ми към 200г по- малко.

# 453
Моето вчера направи 7м-9кг (момче)

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 12:05 от Radii99

# 454
На 7м е била 9,025 кг.,78 см.

# 455
Аз с един можеби глупав въпрос.. малкия се научи да седи ,има ли определено време ,в което да е седнал или колкото иска толкова

# 456
  • София
Аз с един можеби глупав въпрос.. малкия се научи да седи ,има ли определено време ,в което да е седнал или колкото иска толкова
Колкото иска. В началото не седят по много, уморяват се.

# 457
Вчера седя 40 мин,благодаря за отговора
Колкото иска. В началото не седят по много, уморяват се.

# 458
Здравейте, писах и в групата за кърменето, но все още нямам отговор - затова си позволявам и тук да пише. Бебето ми е изцяло на кърма - на 2 месеца и една седмица е. Забелязвам, че през последните дни спокойно си издържа по 4 часа, даже 4 часа и половина. Наддава добре. Трябва ли да го будя на 3 часа, 3 часа и половина или щом си спинка е ок да го храня на по-голям интервал, щом не плаче например?

Обичайно има по 7 хранения в денонощие, вчера имаше 6. Днес ще са 5 (това в 00:00 ще е 6тото) и се чудя дали така да процедирам..
Детето си показва .
Просто трябва да се вслушваш .
Не е казано ,че трябва да го будиш на  интервали.
Съня също храни.
Никога не съм будила когато е бил бебе.
Просто наблюдавах и така .
Той през цялото време си подсказва ше кога иска да го кърмя .
До ден днешен сме така.
А вече е на 2 г и 5 м.
Защото ако решиш да го будиш често бебето няма да се наспива добре.
Никога не съм правила нищо под час.
Единствено само ако е болен  лекарствата давам под час.

# 459
Съжалявам да се намеся, но при двумесечно бебе сънят не храни и това, че бебето "расте, докато спи" са бабини деветини.
Паузите могат да се увеличат, но при толкова малко бебе трябва да се следи това как се отразява.
Сравнението с голямо кърмаче не е уместно.

# 460
Съжалявам да се намеся, но при двумесечно бебе сънят не храни и това, че бебето "расте, докато спи" са бабини деветини.
Паузите могат да се увеличат, но при толкова малко бебе трябва да се следи това как се отразява.
Сравнението с голямо кърмаче не е уместно.
Аз не правя сравнение със голямо кърмачета.
Този съвет да не будя бебето през 3 часа е от акушерката във Шейново когато родих и ни изписаха.
Просто казвам как е било при нас.
Не съм го будила през 3 часа той пак си наддаваше нормално.
Никой не агитирам.
Всеки си взема свое решение как да си гледа детето.

# 461
Ако наддаване добре, пълни са памперсите, не бих будила.
Аз от такива съвети да храня под час си прецаках един ден. Голям рев беше, направо ме побърка това дете. Втори път не направих такава глупост.
Единствено ако е новородено с ниско тегло, жълтеница и не наддава добре тогава е нужно да се буди.

# 462
Ако наддаване добре, пълни са памперсите, не бих будила.
Аз от такива съвети да храня под час си прецаках един ден. Голям рев беше, направо ме побърка това дете. Втори път не направих такава глупост.
Единствено ако е новородено с ниско тегло, жълтеница и не наддава добре тогава е нужно да се буди.
Аз също съм на твоето мнение

# 463
От никнене на зъбки възможно ли е да отказва да суче,не виждам да има показало се зъбче,но от седмица яде само ,когато е много гладен (на 7 м. е и все още няма зъбчета)

# 464
8.600 кг роден 3.500 кг

Общи условия

Активация на акаунт