За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 803
  • 793
  •   1
Отговори
# 465
  • до най-прекрасния мъж
В началото като новородена не я будех изобщо. Когаго стане, тогава яде. След 2ри месец не я будех само нощем, оставях я тя да води и така сама си спря нощните хранения към 3.5 м. Денем си я будех, ако е дошло време да яде. Но това е било рядко, тя си се будеше сама. Сега вече е голяма и пак я будя и й спазвам режим. Дете с режим се гледа изключително лесно и предвидимо - знаеш кога ще яде, спи, играе и т.н., а и организмът му свиква с режима и спи и се храни добре.

# 466
Колко тежаха кърмените ви бебета към 7ми месец?
7 ми месец 8 кг и 400 грама, 64 см

# 467
Много благодаря за отговорите, моята е към 8.100-8.200 кг (70 см), и всеки ДОКТОР, който я види, казва, че е ДЕБЕЛА 🤯

# 468
8 месец-74см, 11кг., Все още никой не ми е казал че детето ми е дебело. Само на кърма, обяд и СЗ.

Много благодаря за отговорите, моята е към 8.100-8.200 кг (70 см), и всеки ДОКТОР, който я види, казва, че е ДЕБЕЛА 🤯

# 469
Едно време с първото дете, което се роди 4250кг и на един месец беше почти 6кг, тогавашната й лекарка каза, че цял живот ще има проблеми с наднормено тегло. Вече е на 9г винаги е била стройна.
 Сега малката, която на 7м е била малко над 9кг е на 1г9м и тежи 11,800 кг,висока 88-89 см и дори ми се вижда слаба.

# 470
Моята на 3г е 13кг, а 4215 я родих. Преди следих по графиките на СЗО, но спрях вече.

# 471
Хич не мисли ,че е дебела.
Жива и здрава да ти е .
Щом си похапва това е важното.
Виждам, че е и висока.
Важното е да расте жива и здрава.

# 472
Аз пък се притеснявам, че моето бебче не си е удвоило рожденото тегло на 6 месеца. Днес я измериха 66см. 6400 с боди и памперс, а се роди 3640. Много странно че изглежда пухкава, с къси гривнести крачета. А каката беше 71см на 6 месеца и си беше удвоила теглото и ѝ бяха много дълги краката и изграждаше много кльощава.

# 473
И сина ми не си е утроил рожденото тегло, не виждам изгледи и скоро да се случи. Роди се 3,200 пък сега е 9,100 на 1г и 2м. Ама той е толкова подвижен и жилав.

# 474
Алегра, как е храненето на бебчето - кърма, АМ, смесено? Колко често хапва?
Колко сте високи с таткото? Понякога това не се взима въобще предвид.
Боледувало ли е бебето? Това се отразява на теглото отрицателно.
Следите ли криви на растежа?

# 475
Алегра, как е храненето на бебчето - кърма, АМ, смесено? Колко често хапва?
Колко сте високи с таткото? Понякога това не се взима въобще предвид.
Боледувало ли е бебето? Това се отразява на теглото отрицателно.
Следите ли криви на растежа?
Ами ние сме около 170см. Бебчето откакто се роди наддаваше зле по около 400гр на месец. Само на кърма е. След като коригирахме къса юздичка към 3 месец уж се пооправи. Обиколих 3 консултантки по кърмене. Последната каза че според кривите на растежа е в 10,12 персентил. После се вдигна към 20-ти. Пускали сме изследвания, здрава е и изглежда здрава. Гука, пълзи, върти се, жизнена е. Явно от трудността със засукването не успя да качва стабилно първите месеци.
За боледуване веднъж боледува, когато януари всички изкарахме ковид. Но беше леко за един ден. Кърмя я през 2 часа освен ако не се дърпа и отказва. Захранвам я от месец. На обяд давам зеленчукови пюрета и от няколко дена давам жълтък.
Иначе каката, която се роди 3850 си удвои теглото, но не го утрои на година. Сега на 2 г е 11 кг.

# 476
Дъщеря ми си беше удвоила теглото на 6 месеца, но не го беше утроила на годинка. Педиатъра не е казвал нищо. Тя качваше повече на височина, отколкото на кг и изглеждаше слаба. Беше злояда. Така си върви и досега, на 12 г е и е около 36 кг и около 155-156 см.

# 477
Дъщеря ми се роди недоносена, 2 кила и малко. Удвои теглото на два месеца, на 6 месеца беше 11 кг и на година почти 13 кг. Представяте ли си за 6 месеца едно бебе да качи 9 кг? Растеше и дебелееше с часове.

Сега на две години тежи колкото и на година, но е качила 8 см, тамън на 50 процентил за тегло за височина. Такова подскачане по растежните криви - от 5 процентил при раждането, до 99 на годинка и сега на 50… Flushed Свят ми се зави и така се тревожех!

Обаче крушата не пада по-далеч от дървото. Одрала е кожата на свекърва ми, която е била същата. Разглеждаме снимки на свекърва ми на годинка, изглеждат с дъщеря ми като едно и също бебе, само дето едното снимано черно-бяло и в ретро дрехи. Като прасенца са… И свекърва ми така, ужасно дебела била като и после отслабнала, сега на почти 60 години има чудесна фигура, за която й завиждам. Мъжът ми и той първата година бил ужасно дебел, сега е мускулест с никаква излишна мазнина по тялото.

Всичко е индивидуално при децата, ако няма индикация за здравословен проблем, просто си растат със своето си темпо, колкото и притеснително и абнормално да изглежда то понякога.

# 478
Извинявам се че се включвам по темата,понеже моята мома е изцяло на АМ. Родена е 4.100 кг,сега на 8 месеца бе 10.250 кг,75 см. Батко и е роден 4.350 кг и в началото вървеше едър,но не си утрои теглото до годинката. Малката сега беше на лек режим шести и седми месец,понеже доста качваше и това беше препоръката на неоантолог и невролог. В нашата група за наборчетата и имаме кърмени бебета,които са по 10.500,11 кг и въпреки това никой педиатър не е казал,че е проблем. В случая бебетата на АМ като си качват е проблем за дост педиатри  ,а кърмените го водят здрави и пухкави,усвояват си кърмата напълно🤷♀☺

# 479
За моето кърмено бебе ме предупреждаваха, че може да стане дебело. Не стана. По правило като е на кърма бебето пие колкото му се пие. Като е на АМ с шише, много майки се изкушават да дават повече от препоръчителното, защото бебето си го изпива, по-дълго време е спокойно, а и "за всеки случай, да не е гладно". Затова за хранените с АМ педиатрите се притесняват повече

Общи условия

Активация на акаунт