За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 678
  • 793
  •   1
Отговори
# 735
Люси  и ти си в Белгия какъв Витамин К ви дадоха на вас ? На мен ми казаха да давам само витамин Д. Незнам в болницата дали са дали на малката вит.К , но за в къщи със сигурност не са.

# 736
Тези двете: и ето че за първи път забелязвам, че пише К1!!!🙈🙈🙈 И че се препоръчва при бебета, които са на кърма 🙈🙈
Първите дни съм била толкова " в джаза", че изобщо не съм гледала какво пише

Люси  и ти си в Белгия какъв Витамин К ви дадоха на вас ? На мен ми казаха да давам само витамин Д. Незнам в болницата дали са дали на малката вит.К , но за в къщи със сигурност не са.

# 737
И аз да питам за един обрив… Появи се преди 3-4 дни, въобще не се сещам какво може да го е предизвикало. 1 месец вече е записан на кухня и не сме имали проблем. Козметика не сме сменяли, единственото нещо, за което се сещам е , че преди 4 дни му дадох 3 резенчета суров банан, но той е ял такова пюре, и наскоро пак му давах суров банан и не е правил реакция. Да добавя, че пъпките са само на бузите и не са от тези най-ситните!!! Вчера бяхме на консултация, лекарката не каза нищо съществено за тях, каза да мажеме ако искаме с нашите кремове, или да купиме Avene Cicalfate. Мазала съм за сега само с бебешките, Судо, Павловича мас и още 2 подобни, обикновено пъпките винаги минават от тях, но сега не.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 08:21 от ForestFairy13

# 738
Ами моята е изцяло на кърма , а нямаме витамин К. Ще попитам на 16-и вече , тогава ни е прегледа и ваксината.

За пъпчиците най-добре дерматолог да ги види. Ние имахме , но от тези ситните и при нас мина с кърма . Всяка вечер и мажех лицето и се оправи , а и стаята беше много топла заради мама и ММ  ,все си мислеха ,че на бебето ще му е студено. Е накрая моят имат надделя 😅поддържам по-ниска температура в стаята вече .

# 739
Аз да питам какво правите след ваксина освен студен компрес. Вчера бяхме на ваксина ,няма температура,но вечерта сигурно се буди минимум 10 пъти очевидно го болеше крачето

# 740
Аз да питам какво правите след ваксина освен студен компрес. Вчера бяхме на ваксина ,няма температура,но вечерта сигурно се буди минимум 10 пъти очевидно го болеше крачето
След ваксината лекарката слага Кул пач, който по-късно вкъщи махам. Това е. Ваксините са мускулни и болка в крачето е възможна, последния път даже синина стана. Премина, общо взето стандартни неразположения, няма как за всяко нещо да има лек, някои неща просто отминават сами с времето.

# 741
Много спорове има какво да се прави след ваксина. Аз лично давам доза Панадол, по препоръка на лекаря. Давам като обезболяващо, не толкова заради температура.
Бебе на ръце не приспивам, това е живо мъчение. Лягам на спалнята и гушкам. И двете ми деца така заспиваха. Въртят се малко и в рамките на 5-10мин заспиват. Рядко се е случвало по- дълго време да приспивам.

# 742
Абсолютно нищо не давам след ваксина. Ако преди е вдигал температура и виждам, че му е дискомфортно - половин дозичка панадол/нурофен. Това само ако му “плуват” очичките. Иначе избягвам каквото и да е..

# 743
здравейте някоя мама имала ли е подобен проблем , вечер ми е много трудно да приспивам моя бебок който вече е на 7 месеца , хем му се спи но когато започна да го приспивам се изпъва като ластик в ръцете ми , всяка вечер търча из стаята люшкайки го в ръцете ми , то даже не е люшкане ами яко шейкване все едно извършвам някой шамански ритуал че така да заспи , незнам вече какво да направя вече малкия започна и да тежи , с часове се приспиваме ….
А какъв е режима на бебето? Кога слагате да спи, предишната дрямка в колко часа е била?
При моето дете например ако изтървях времето за сън, след това приспиването ставаше кошмар. Но аз имам опита от дете 1, което бях свикнала на ръце и не нося. На спалнята до мен и докато заспи. Тя не можеше да издържи до 20ч. Обикновено до 19:30 беше в леглото. Ако поради някаква причина се забавим и тръгнех да я приспивам след 20ч, беше ад.

# 744
при нас беше абсолютно същото до 5 месеца и половина от 6 започна да става приспиването по-лесно , а на обяд и вечерта дори заспива до мен на спалнята до като суче или просто си се занимава 10-15 мин стигали сме и до час ,но щом не плаче а си играе за мен няма проблем. Ако при вас е започнало сега може и да е от зъбки ,но ако попринцип си е така явно се превъзбужда детето и трябва да разберете кога му е време за сън. На мен много ми помогна една таблица за 6 м.примерно трябва да е буден 2,30 мин. и наистина така заспиваше по лесно . Сега 3,30 мин.ни е макс будуването и ляга да спи ,преди нощния сън му идва малко повече,но това е защото мина на 2 дрямки понякога има 3 ,но това е изключение. Пробвайте детето да си ляга след 3 часа като преди това го държиш малко на ръце за да се успокои и да не е нервен,когато се успокои го приспивай ако кърмиш не му давай преди това да суче дай му по време на приспиването ,само имай на предвид,че после с отбивянето май ще е трудно ,късмет
здравейте някоя мама имала ли е подобен проблем , вечер ми е много трудно да приспивам моя бебок който вече е на 7 месеца , хем му се спи но когато започна да го приспивам се изпъва като ластик в ръцете ми , всяка вечер търча из стаята люшкайки го в ръцете ми , то даже не е люшкане ами яко шейкване все едно извършвам някой шамански ритуал че така да заспи , незнам вече какво да направя вече малкия започна и да тежи , с часове се приспиваме ….

# 745
Здравейте,
Искам да попитам, ако някой е наясно за молитвата на 40тия ден на бебето, когато се ходи в църквата за Чиста молитва майката трябва ли да бъде кръстена.
И ако не е следователно трябва да не се ходи или...

# 746
Питайте в конкретната църква, тъй като всеки отец си има мнение по въпроса Simple Smile
При нас само питаха дали съм кръстена, но не са искали кръщелно.

# 747
Не са ме питали дали съм кръстена. По принцип логиката е, че следва да си вярващ, за да ти прочетат молитвата и да можеш отново да влизаш в храма. А детето да се приветства в храма. Не вярвам отец да откаже да прочете молитвата на новородено.

# 748
мен ме питаха дали съм кръстена, но не са искали кръщелно свидетелство Simple Smile

за сметка на това ми казаха, че за молитвата на 40тия ден, майката-родилка отива с бебето, а не сама, че молитвата е и за майка, и за бебе , че символизира първото влизане (въведение) на малкия Исус Христос от Богородица в храма, което трябвало да направи на свой ред и всяка вярваща жена.

а свекърва ми нон-стоп мърмореше и обясняваше, че нямало смисъл да водя бебето, че молитвата била само за майката.... май не искаше да водя бебето в църквата или не искаше да ми четат молитвата Persevere

може би трябваше да и кажа да ходи да се обяснява на попа Joy , а не мен, че доста се изнервих тогава, понеже тирадата продължи 2 седмици преди 40 тия ден Weary

аз си отидох с бебето, понеже така ме инструктира свещеника - 10 тина минути беше молитвата, мина бързо и се радвам, че отидохме - за благословия , за здраве на майка и бебе и приветстване на бебето в храма

# 749
  • до най-прекрасния мъж
Чиста молитва се чете на майка и бебе. Ние ходихме тримата с таткото и бебето. Свещеникът прочете молитва за мен и бебка. Не са изисквали да съм кръстена, аз по това време не бях. Но при кръщенето на детето, в църквата, в която правихме ритуала, изискваха да сме кръстени с баща й. Затова ме кръстиха и мен няколко седмици преди ритуалът на детето. Аз така или иначе исках, но така и не се организирах по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт