Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 638 101
  • 2 534
  •   1
Отговори
# 555
  • ВАРНА
Здравейте на всички  Simple Smile

Аз идвам от другата тема за хашимотото.
Може постът ми да е малко объркан, но ще се опитам да разкажа на кратко историята ми.
Откриха ми хашимото през 2006 или 2007, не помня точно. Тсх-то общо взето винаги е било в граници като изключа един-два случая. Антителата не съм изследвала скоро, но те не са били никога особено високи - около 100. Възли нямам. Просто ми омръзна с това постоянно дупчене и следене на хормона. Не ми се иска цял живот химии да гълтам. Затова започнах да се оглеждам за някаква алтернатива. Имам позната класически хомеопат и съм решила да се консултирам с нея.
От известно време се замислям и стигнах до изводя, че имам много страхове, които може и да са причината за този автоимунен тиреоидит. Изобщо не знам дали съм в правилната посока на разсъждения.
Ще изчета темата от началото  Simple Smile

# 556
Благодаря на Радхика за отговора за Оберона- Метатрон. Хубаво е, така някой като сподели лични преживяно, дава ти повече увереност. Аз реших първо да пробвам с хомеопатия, тъй като лечението е продуктите на Кораловия клуб, с които лекува д-р Николова ( тази с метатрона) е доста скъпо. Може би към 150 лв на месец. Някой лекувал ли се е с тях? Тя имала безплатни лекции и консултации всеки вторник някъде в София. Може би тези които са от София могат да посетят и да разкажат. Иначе сега започнах с хомеопатия и едни Шуслерови соли. Лекарката беше много позитивно настроена и каза, че пълно излекуване и възможно без проблем.

Относно публикуваното от Прасунчо, възможно е да. Това за сътраховете. Проблеми в тази област, където е щитовидната жлеза са свързани е потискане не нещо, неизказване. А обикновено, когато имаме страхове гледаме да ги забутаме някъде, че е доста трудно да се изправим срещу тях. Може да започнеш малко по -малко да си мислиш за тях и да си поставяш решения за преодоляване, дори ги изписвай и си ги залепяй някъде, за справяне с тях. Давай дори срок за справяне- месец, два, половин година. Нека са кратки и позитивни изречения, препрочитай си ги понякога. Моите са от вътрешната страна на вратата на гардероба. Действат уникално. Ума се подчинява някак.

# 557

Dorothy, а изследвала ли си го по някакъв начин или само го следиш на ултразвук?

# 558
Здравейте на всички  Simple Smile

Аз идвам от другата тема за хашимотото.
Може постът ми да е малко объркан, но ще се опитам да разкажа на кратко историята ми.
Откриха ми хашимото през 2006 или 2007, не помня точно. Тсх-то общо взето винаги е било в граници като изключа един-два случая. Антителата не съм изследвала скоро, но те не са били никога особено високи - около 100. Възли нямам. Просто ми омръзна с това постоянно дупчене и следене на хормона. Не ми се иска цял живот химии да гълтам. Затова започнах да се оглеждам за някаква алтернатива. Имам позната класически хомеопат и съм решила да се консултирам с нея.
От известно време се замислям и стигнах до изводя, че имам много страхове, които може и да са причината за този автоимунен тиреоидит. Изобщо не знам дали съм в правилната посока на разсъждения.
Ще изчета темата от началото  Simple Smile
Откакто съм на хомеопатично лечение Хашимотото ми не е активно, структурата на жлезата е нормална. steliyanka, ти е дала много добър съвет!

# 559
  • София и там където не се пуши

Dorothy, а изследвала ли си го по някакъв начин или само го следиш на ултразвук?

Само на ехограф, ама не му обръщам много внимание.

# 560
  • София
Възел, това може да значи и възпаление. А хашимотската жлеза Е възпалена.
Според мен, гледайте си ТСХ.

# 561
Клеми следа ТСХ да, ама трябва да видя кога пак да отида на ехограф.

На мен ми бяха казали и сърцето ще ми се увреди, и повече възли ще се сдобия  Joy .

Ама няма да им се давам.

# 562
  • София
 newsm78
Защо? Т.е. от какво ще следват ези 'д/ефекти'? От синтетичния тироксин или от болестта?
Бе чудя се...защо ги слушате тези апокалиптични прогнози?

# 563
От всичко в комбинация най-вече от синтетичния тироксин

# 564
  • София
Е...значи какъв е изводът?  Laughing
Спираш него...
наблягаш на всички алтернативи, ако можеш. Т.е. ако имам как се юрваш на едно плуване поне 3-4 ъти седмично и даваш пълен игнор на всички тревоги.
Понеже някой нямаме как да изклинчи и един час тренировки  - разчитаме на пълния игнор. Ама като казвам пълен - не се шегувам.  Laughing
Не ми се чисти -  не чистя. Може да продължи 10 дни.  Mr. Green не ми се готви- не готвя - продължава най-много ден, понеже аз ОБОЖАВАМ да готвя. Т.е. това е в повечето случаи вариант - може вие да не сте гладни, ама аз съм сготвила 4 блюда.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Не ми се занимава с "нещо си" - не се занимавам....
И така до безкрай.
 Компенсирам по всички налични начини.
И въобще не ми е гузно, понеже нямам избор. Laughing

# 565
Права си, но децата доста ме ядосват, защото са в пубертета, щяло да мине. Въпреки всичко антителата вървят надолу. Ха дано продължават така.

# 566
# 567
  • ВАРНА
steliyanka, Мирише ми на ЛЮЛЯК , мерси за отговорите   bouquet
Абсолютен лаик и начинаещ съм в темата за алтернативното лечение.
Признавам си, че в момента нямам много време и затова не съм изчела темата.

Клеми, преди да забременея и по време на бременността бях дала пълен игнор и на хашимото (само тироксина не бях спряла  Simple Smile ). Резултатът беше, че се чувствах страхотно, никъде нищо не ме болеше, изкарах супер лека бременност последвана от бързо и леко раждане. Не знам дали след това поради факта, че си останах вкъщи известно време без странични занимания, а само с грижите за бебето, психически и физически започнах да се сривам. Постепенно нещата започнаха да си идват на мястото. Усещам, че този път сама няма да се справя и затова ще направя една среща с хомеопат през септември месец.

# 568
 Bobka, мерси за статията! Прегледах я по доагонал, хареса ми стила й, обаче какво излиза...ние всички си носим по няколко причинителя на вътреклетъчни инфекции и дори не подозираме?! И никой лекар не се е сетил за това в света / и в чужбина Хашито го третират както и тук с левотироксин/. Леле, много страшно звучи....Ама знае ли човек..., дали пък сега да не тръгнем да се изследваме за причинители на инфекции...

# 569
  • София
кия , aa не, че никой не се е сетил, така е по-изгодно  Wink болестите трябва да са хронични , да се поддържат с лекарства, нали трябва да се продават хормоните  Simple Smile  И преди съм чела по интернет , че хашимотото може да се лекува с антибиотици, все пак наистина е по-важно да се диагностицира какви са бактериите. Иначе в духа на статията и аз мисля, че организмът на човек не толкова глупав и че си има механизми за борба с бацилите и вирусите.
Ето и едни интересни книжки , които смятам да си набавя в най-скоро време:
 http://www.amazon.com/Living-Well-Hypothyroidism-Doctor-Doesnt/dp/0380808986
http://www.amazon.com/Hormone-Solution-Younger-Nutrition-Therapi … 691439&sr=1-1

Последна редакция: вт, 30 авг 2011, 12:39 от Bobka

Общи условия

Активация на акаунт