Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 637 959
  • 2 534
  •   2
Отговори
# 810
  • София
С Хашимото от няколко дни се записвам при вас, ще ми бъде полезно да ви чета Hug
Чудесно,но взимай предвид нещата тук след като родиш Wink

# 811
  • Бургас
Aз засега само се ограмотявам и трупам "обща култура" по темата  Simple Smile

# 812
  • Бургас
Някой приемал ли е клеева тинктура и пчелен прашец по-дълго време и има ли впечатления как се отразяват те при Хашимото?

# 813
  • София
Аз приемам пчелни продукти от 1 година с почивка за 2месец а през лятото. Започнах ги именно, защото прочетох, че влияят много добре на щитовидната жлеза. Аз лично съм доволна и освен че спрях да боледувам /а преди хващах всеки вирус/ антителата ми паднаха ТАТ вече ми е в норма, а МАТ пада прогресивно от 180 преди 1 година миналия месец ми беше 57.

# 814
Записвам се Simple Smile От днес официално се сдобих с Хашимото....и започвам да се ограмотявам.

# 815
  • София
Важно е по време на временността да са  в ред хормоните заради детето ! Simple Smile

# 816
  • Бургас
Важно е по време на временността да са  в ред хормоните заради детето ! Simple Smile

Че е важно, важно е ... но има хора, които забременяват и раждат без да знаят, че имат Хашимото ... чак по-късно се открива проблема... тогава?

Иначе ако човек знае, че има проблем - да, трябва да прави каквото трябва и да се лекува адекватно.

# 817
nonsense, би ли споделила как приемаш пчелните продукти..
При мен ТСХ е завишено, но 3.6 не може да се нарече високо.. но анти телата са 300
е бяха и над 1000, но се повърнаха в нормата.
Аз се лекувам с хомеопатия - нали съм си овчица съм на високо разреждане препарат от щитовидна жлеза на уфсъ Mr. Green Миналата седмица бях почнала да я усещам пак, посетих си хомеопата и ме "почерпи" сега нещата са мнооого по-добре, е и събота и неделя бяхме на село и слънчице, положителни емоции и досег до земята също ме зареждат положително Heart Eyes Mr. Green

# 818
  • София
Коте, писала съм по-назад. Нищо, пак:

сутрин на гладно след л-тироксина и хом. лекарство /като мине определеното време/ първо на върха на бъркалка за кафе - пчелно млечице, което съм се специализирала да гълтам директно, след това 1 с.л. пчелен прашец + 1 ч.л. смляно ленено семе разбъркани в 1-2 с.л. кисело мляко /иначе много ми става "цветно" от прашеца/. Изчаквам 5 мин и изпивам половин чаша вода, в която са разтворени 1 ч.л. пчелен мед и 1 ч.л. клеева тинктура /прополис/. Изчаквам от 5 до 20 мин и пия кафе, че умирам за него.  Mr. Green Да си призная напоследък пия само клеевата тинктура поради липса на време и мисля, че пак действа поне за имунитета, а и откакто давам клеева т. на децата почти не боледуват или пък изкарват болестите много леко.
Само да допълня, че тинктурата ми е "домашна", не е от аптека - оттам ми се виждат разредени. Свекър ми ми я прави от 3 пръчици прополис /общо 30 гр/ разтворени в 1 шише чист мед. спирт от 90 градуса.

# 819
Една статия, която може да е полезна:
http://www.puls.bg/health/homeopathy/news_12893.html

# 820
buborana, благодаря за статията. Мислех си да спра или поне да огранича глутена и сега тази статия затвърди убеждението ми. Не съм се изследвала за алергия, не мисля, че имам, но може ограничаването на глутена да се отрази добре на жлезата, както пише и в статията...
Някой бил ли е на безглутенова диета? Струва ми се доста трудно...много храни съдържат глутен, а и май не съм наясно точно кои...Бая четене ще падне.

# 821
buborana, благодаря за статията. Мислех си да спра или поне да огранича глутена и сега тази статия затвърди убеждението ми. Не съм се изследвала за алергия, не мисля, че имам, но може ограничаването на глутена да се отрази добре на жлезата, както пише и в статията...
Някой бил ли е на безглутенова диета? Струва ми се доста трудно...много храни съдържат глутен, а и май не съм наясно точно кои...Бая четене ще падне.

правя си от време на време разтоварвания без глутен и определено се чувствам по-добре (и се отслабва, между нас казано), но пустата му лакомия...  Embarassed

има тема в готварския http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=533454.0

а и в нета има вече доста рецепти  Wink

# 822
СЕга случайно попаднах на темата, ще я чета лека по-лека. Simple Smile
Диета - силно казано. Успявала съм по 3 дни макс да изкарам и определно се чувствам по-добре и свалям кг. Но просто обичам тестяно. Купих царевичен хляб, никак не ми е вкусен.

# 823
esme_bolger, Блу, благодаря за отговорите! Всички обичаме тестено, но е въпрос на нагласа. Аз не си падам по крайностите, така че може би ще опитам да избягвам гутена като за начало и ще видя как се чувствам. С всичко се свиква. Била съм на безмлечен режим 3 месеца и не ми тежеше особено, но и по-добре не се чувствах, не открих промяна, явно млякото не ми пречи. Сега ще пробвам глутена: )

# 824
Преди 2 години писах тук в темата.  Открих си високи антиглиадинови антитела, гастроентеролог ми постави диагноза глутенова ентеропаитя и от тогава съм на 100% безглутенова диета, даже не ям нищо със следи от глутен. ТСХ ми влезе в норма след около 1,5 месец диета и досега си е в норма без лекарства. Надявам се да си остане така по-дълго време.
Според мен, ако нямате проблем с глутена, безглутеновата диета няма да се отрази много на Хашимотото. Ако имате проблем с глутена, възстановяването на антителата е 3-6 месеца.  С 2-3 дена диета няма да има никаква промяна. 
Безглутеновата диетата не е изобщо трудна, но е доста скъпа.

Общи условия

Активация на акаунт