Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 639 708
  • 2 534
  •   2
Отговори
# 225
5:30 - 6:30 сутринта ли? ShockedЕ ти наистина си стоик! На мен сънят ми е по-сладък от тренировките LaughingПък и къде в София занимания по това време?!

# 226
На мен сънят ми е по-сладък от тренировките LaughingПък и къде в София занимания по това време?!
Ако правехме само това, което ни е сладко...  Mr. Green номера е да направиш несладкото забавно.
Заниманията са самостоятелни, по улиците, градинките и дворовете на училищата. Има още един вариант на аеробно натоварване, който обичам - различни видове аеробики - имам на дискове, но е абсурдно да се разскачаш на главата на комшията по това време.

# 227
Здравейте, току-що ми откриха проблем на щитовидната жлеза. Направо съм шашната.Предстои ми диагноза. Мога ли да получа информация къде да потърся хомеопатични кабинети и повече информация за лечението с тях?. Аз съм от Пловдив

# 228
Първо, не се шашкай! И второ, попаднала си в правилния подфорум. Чукни тук, после огледай първите страници за тема за хомеопати в Пловдив, или на Търсене - експертно търсене пусни "хомеопат Пловдив". Същото може да направиш и с гугъл и да попаднеш на много теми и хомеопати, които са обсъждани. А първата тема в подфорума е информативна - точно за хората, които досега не са се лекували с хомеопатия, прегледай я непременно. И ако ти стигне търпението, прочети и тази цялата Simple Smile

# 229
# 230
Здравейте и от мен!
И на мен миналата седмица ми откриха автоимунен тириодит на хашимото с изменения на жлезата. След два дни ще мога да дам и по-конкретна информация, защото още не са ми готови изследванията, но пък точните стойности за мен нямат значение. Важни са само за да мога в последствие да отчета положителните резултати. Аз много силно вярвам на хомеопатията. Цялото семейство се лекуваме само така от 2 години. И като по-сериозен резултат - излекуван атопичен дерматит на големия ми син, за който педиатри и алерголози ми даваха торба с лекарства за поддържане на по-добро състояние, но казваха че лечение няма. Освен това за страничните реакции от тях, за които четох че 80% от децата лекувани така правят астма, а той има и генетична предразположеност, педиатърката каза "той си е предразположен. Дали астмата ще се отключи сега или след години, няма голямо значение, тя все ще се появи." Толкова в подкрепа на хомеопатията.

Явно дойде време и аз да си обърна внимание.
От 10-тина години имам проблем с окосмяване от мъжки тип, но гинеколозите не ме приемаха насериозно. Изписваха ми антибебе... от които почти нямаше ефект. След 2-3 години забременях, после втори и трети път, слава богу имам 2 живи и здрави деца правени след толкова дълги опити, че сега сякаш сме изморени от секса и той се случва веднъж в месеца. Имам симптоми за СПКЯ... но както каза ендокриноложката сме имали голям късмет да имаме деца, още повече две. Пък на всичко отгоре ги кърмя, което също не било често явление. Но пък това винаги е било и причина да ме гледат като хипохондричка. През последните 5-6 месеца станах перманентно тъжна, плачлива, депресивна.... толкова нервна, че започнах да се притеснявам при някое от избухванията си да не направя нещо на прекрасните си палави момченца. Миналият месец забелязах и че долната част на шията ми е по-изпъкнала от гръкляна, та се насочих сама към т.нар. гуша. И слава богу, най-после разбрах че не съм не просто лоша а болна.

От снощи като чета тази тема се оплетох от причини и следствия при мен. Толкова истини открих за себе си.... болезнено чувство на вина още от детските години, което е следствие и причина за пълнота. Чувството на неудовлетвореност и нехаресване на самия себе си, породено от амбициозни родители и отново вина че ги предаваш говорейки за това.... И всичко много, много години подтискано в себе си нямаше и да излезе, ако не беше поискало само да изплува като ме разболее.

Но най-важното е че подсъзнателното ме е водело към правия път. Без още изобщо да знам че съм болна започнах да тренирам йога с fiesta TV и усетих, че с това главозамайващо дишане ставам по-усмихната и спокойна, и странно постоянно се прозявам. Сребърен облак, ще съм ти благодарна, ако си гледала тренировките да пишеш дали са качествени и достатъчни, защото нямам възможност да ходя във Варна. Ще трябва взимам и 4 месечния си син. То и така концентрацията ми отива на кино, защото е буден, когато тренирам в 6 сутринта и мрънка и пее, но издебвам като спи през деня и повтарям тренировката още 1-2 пъти. Всъщност започнах и да тренирам, защото много, ама много прекалявах със шоколада /един голям+няколко вафли дневно/ за да се почувствам поне за малко щастлива. Освен това от скоро се записах и на народни танци, като място за излизане от дома и среща с хора. И както разбирам много правилно - едно добро място да се изпотиш добре 2 пъти в седмицата. От скоро правя и по един ден в седмицата на течности и най-вече на пълнолуние, като средство за детоксикация.

Сребърен облак, освен с хомеопатично лекарство явно трябва да намеря начин да се справя спешно с психиката си и да си простя и да започна да се обичам. А това ми се вижда, много трудно. Кажи ми как се справи. Търси ли помощ от психолог, приятел, съпруг или се самовглъби. Достатъчно ли е това? Не ми се иска да занимавам друг с това. Не ми се иска да запознавам съпруга си с болната си психика, за да не му давам възможност да се възползва някой ден.  Mr. Green Пък и не искам да тормозя никого с това.

Благодаря ти за прекрасната тема!   bouquet

# 231
Радвам се, че съм била полезна!  Hug
Виждам, че и твоето отношение към кърменето е същото, каквото беше моето  Grinning
...точните стойности за мен нямат значение. Важни са само за да мога в последствие да отчета положителните резултати. Аз много силно вярвам....
Харесва ми как мислиш, това е път, който просто няма как да не води до успех. И вече е довел при лечението на детето.
За йогата - не съм я гледала. Общо взето, напоследък не ми остава време за много неща. Тези дни ще защитавам степен и по карате, та съвсем няма време за друго Simple Smile Не знам дали е достатъчна. Щом ти помага, значи е добре Simple Smile явно няма да те доведе до разлика в мисленето, което би направила една редовна практика с треньор по йога, но пък и няма да го има риска някой неграмотник да ти промие мозъка с разни суеверия (което се случва при йогите). До варна няма смисъл да идваш с детето в никакъв случай. Интересно ще ти е някой ден да дойдеш, но не мисля, че може да се научи много от 1-2 лекции.
За човека, в който намерих подкрепа. Ами не мога да кажа, че съм имала довереник или човек, с който да обсъждам нещата. Бях твърдо убедена, че трябва да се справя. С мъжа ми не говорех на тази тема, защото мисленето му е различно, а и трябваше да обсъждаме плътно затворени странички от общото ни минало. Лекциите на Емил Златев страшно много ми помогнаха, но те си бяха в стил монолог, и както и книгите, бяха нещо, от което сама трябва да си направя изводите и да си вземам решенията. Друг е въпроса, че той, като знае кой какво го вълнува, подбира темите според слушателите.
Въпроса ти за психологическата помощ ме подсеща, че не съм написала още нещо. Преди година и нещо бях цитирала въпроси от баховата терапия, които свързвам с хашимотото. След като се позанимавах с нея, оказа се, че проблемите и трудностите, които водят до болестта, могат да се повлияят с тази терапия. Може би малко ми се е поизкривило мисленето, но вече като чуя нечие оплакване и си казвам: гледай сега как може да се променят нещата лесно, само ако опита. Така че, пускам поредното предложение за терапия - огледайте се, потърсете в града си добър бахов терапевт. Не казвам, че ще излекува хашимотото. Но ако човек си е направил самоанализа (като Inedica), или има кой да го разпита, може да се повлияе на чувствата и емоциите, които предизвикват болестта. По тази логика направих комбинацията, с която изчезна алергията на дъщеря ми към млечните продукти.
Към психолог също можете да се насочите Simple Smile интересното е, че част от баховите терапевти са психолози, които използват есенцията като спомагателно средство. Просто трябва да потърсите такива. А ако искате, и аз ще се поразтърся.

И нали съм като свекърва, да питам - нали внимаваш какви са течностите по време на гладуването? Вода, евентуално билкови чайове и изцедени плодове. Или направо само вода. И да напомня - по време на новолуние е най-подходящо за детоксикация. И трето - за гладуването има доста мнения. Напоследък сериозно се замислям за този единствен ден гладуване, защото всяко гладуване, дори и нощното, дава сигнал "тревога" на организма, на което той отговаря със забавяне на метаболизма. Демек вместо да отслабваме, дългосрочно подготвяме допълнително надебеляване. Знам, че целта е детоксикация, но и ускоряване на метаболизма (в случай на хипофункция). Та в този случай може да се окаже, че е по-добре да се хапва по-леко, но все пак да се яде, вместо да се стресира организма с глад. Ето една доста разумна статия по въпроса, която просто потвърждава това, което съм научила досега и сама :І

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 15:57 от Сребърен облак

# 232
И нали съм като свекърва, да питам - нали внимаваш какви са течностите по време на гладуването? Вода, евентуално билкови чайове и изцедени плодове. Или направо само вода. И да напомня - по време на новолуние е най-подходящо за детоксикация. И трето - за гладуването има доста мнения. Напоследък сериозно се замислям за този единствен ден гладуване, защото всяко гладуване, дори и нощното, дава сигнал "тревога" на организма, на което той отговаря със забавяне на метаболизма. Демек вместо да отслабваме, дългосрочно подготвяме допълнително надебеляване. Знам, че целта е детоксикация, но и ускоряване на метаболизма (в случай на хипофункция). Та в този случай може да се окаже, че е по-добре да се хапва по-леко, но все пак да се яде, вместо да се стресира организма с глад. Ето една доста разумна статия по въпроса, която просто потвърждава това, което съм научила досега и сама :І

Внимавам уж. Не, не съм само на вода. Пия сокове, честно казано натурални от кутия, на които пише 100% и са пастьоризирани и без консерванти.  И също чайове пия. Не знаех за новолунието. Знам че пълнолунието е най-добрия период. През този ден се наливам с толкова течности, че глад почти не чувствам. Най-трудно ми е вечер, когато седна уж да си почивам и започвам да си мисля за ядене. Тогава просто гледам да си легна.  Mr. Green От този разтоварващ ден отслабване не мога да постигна, защото още на следващия си наваксвам. Надявам се в това изпразване на стомаха да има смисъл. В сайта на "часът на мама" има форум, в който много майки дружно се детоксицират по пълнолуние. Тридневно, с чайове и фрешове. И е много важно всяка сутрин през тези дни да се пие 1с.л. английска сол. Аз опитах миналия месец, но от продължителния глад ми спря кърмата, въпреки твърденията, че с този режим тя се регулирала.......та го спрях мигновено. Сега не си позволявам повече от ден без храна. А за статията - звучи съвсем логично. Аз обикновено се храня доста често, защото съм си у дома покрай децата и не мога да кажа, че имам кой знае какъв проблем с килограмите. Може би това е причината.

# 233
Зравейте!
Моята история е следната: направих мисед аборт преди 2 месеца и след това като тръгнах да правя изследвания изскочи това Хашимото (TSH - 4,3, ТАТ - 43,69 при норма 100, МАТ 87,95 при норма 50; 3 възела, единият от които 1,04 см и хипоехогенна структура на жлезата). Като се замисля, имала съм симптоми от много време, просто нещата се влошиха при кратката ми бременност.Изписаха ми еутирокс по 0,25, пих го 10 дни и реших, че е по-добре да пробвам с алтерантиви методи и го спрях. Сега ходя на акупунктура, опитвам да се занимавам и с йога, но засега просто нямам време да ходя всяка седмица на груповите занимания.

Някой пробвал ли е с акупунктура? Аз вече направих 4 процедури. След 10-тата ще направя изследвания и ще докладвам.

Казаха ми за някакви китайски гъби на Тянши и се опитах да намеря представителство в България, но излезе много мистериозно - няма координати в сайтовете, телефоните, който намерих са закрити... Някой да е пробвал или да знае къде се намират?

И последен въпрос - има ли някоя от вас, която да е родила успешно при Хашимото, лекувано само с алтернативни методи? Не искам да пия лекарства цял живот, но искам и да родя здраво бебенце... Страх ме е, че без лекартсва при евентуална бременност нещата могат да излязат извън контрол и да не мога да върна хормоните в нормални граници само с алтеранивни методи. За тези, които ще кажат, че алтернативното лечение е дълъг процес и първо трябва да се излекувам и стабилизирам и след това да мисля за дете, ще отговоря - нямам кой знае колко време. На 35 съм и перспективата да променя начина си на живот и да се стабилизирам в течение на 2-3 години (физически и е емоциалнално) меко казано ме притеснява.

# 234
И последен въпрос - има ли някоя от вас, която да е родила успешно при Хашимото, лекувано само с алтернативни методи? Не искам да пия лекарства цял живот, но искам и да родя здраво бебенце... Страх ме е, че без лекартсва при евентуална бременност нещата могат да излязат извън контрол и да не мога да върна хормоните в нормални граници само с алтеранивни методи. За тези, които ще кажат, че алтернативното лечение е дълъг процес и първо трябва да се излекувам и стабилизирам и след това да мисля за дете, ще отговоря - нямам кой знае колко време. На 35 съм и перспективата да променя начина си на живот и да се стабилизирам в течение на 2-3 години (физически и е емоциалнално) меко казано ме притеснява.

Здравей, бързам да ти отговоря, защото виждам че си притеснена.
Аз съм с диагностициран Хашимото едва от миналата седмица. Но най-вероятно го имам от години, съдейки от кога са ми симптомите. Междувременно имам 3 бременности. Първата и при мен приключи с мисед в 8-ма седмица. От втората и третата имам две прекрасни момченца. Но понеже имам и СПКЯ, също признак за хашимото, бебеправенето ни отне втория път 2 години. С второто дете стана от раз, но пък около година след раждането и може би това е причината. Децата ми са здрави, лекарства не съм пила, не съм знаела че съм болна.

Освен това имам позната, която също има хашимото. Първата й бременност приключи зле /не искам даже да разказвам/. И беше много, много трудна. Тя вдигаше много високо кръвно само по време на бременността. Оказа се че проблемът с щитовидната жлеза е бил причината, но твърде късно разбраха и не е пила лекарства. Когато забременя за втори път ендокриноложката я следеше и си пиеше хапчетата. Сега има прекрасно, здраво момче.

Разказвам ти и двата случая за да видиш че има и така и така. Вярвам, че хомеопатията може да помогне стойностите при теб да влязат в норма, но мисля че задължително трябва да се следиш с изследвания през бременността. Желая ти скорошна успешна бременност и прекрасно здраво бебче!!!   bouquet

п.п. Днес ми дадоха изследванията - TSH - 20,5, anti TPO 31,5, FT4 8,2. Обясниха ми че ТРО-то е необичайно ниско, защото не са минали 6 месеца от раждането ми. И след някой и друг месец ще скочи рязко. Още следващата седмица имам час при класически хомеопат.  newsm10

Може да ви се стори безумно, но дори съм доволна като разбрах че хашимотото е причина за някои мои дефекти, с които бях се примирила, и когато се отърва от това заболяване имам шанс да се отърва и от някои от тях. Нали положителната нагласа е началото на лечението.  Wink

# 235
inedica ,а за това високо тсх какво те съветват да правиш?пиеш ли еутирокс или си на собствен ход?

# 236
inedica ,а за това високо тсх какво те съветват да правиш?пиеш ли еутирокс или си на собствен ход?

Изписаха ми 50ммг еутирокс като ендокриноложката смята, че най-вероятно няма да е достатъчно и ще трябва да мина на 75. След 2 месеца съм на изследвания отново. Но аз смятам да опитам само с хомеопатия, йога и самовнушение да се лекувам. Ако не се получи случайно.......винаги мога да започна хормоните.

# 237
и това го има.успех! Peace

# 238
Благодаря ти, inedica.
Знам, че има различни случаи и че по време на бременност трябва да се следят хормоните и антителата и да се увеличи дозата на лекарствата, за да се коригира повишената нужда на организма от щитовидни хормони. Аз по-скоро се притеснявам какво ще стане, ако не ги пия тези лекарства и хормоните ми "хвръкнат" от бременността, както стане при първата. От тази гледна точка се чудя дали съм взела правилно решение като спрях еутирокса, или може би е по-добре да се поддържам с еутирокс поне до раждането (дай Боже) и след това да опитам алтернативна терапия.

Някой пробвал акупунктура или тези тайнствени Тянши? Говорих с едно момиче, което претендира, че се е излекувало напълно само с гъби да тянши.

# 239
Шминки, нямам опит със забременяване с хашимото. Поне не и предварително установено. Иначе между двете бременности установиха някакви проблеми със жлезата, дадоха ми някакви хапченца, и на втората седмица ги спрях заради нещо, написано в листовката. Направо ми е като в минал живот - никакъв спомен нямам. Казаха, че не е страшно, и ми предписаха почивка в санаториум за успокояване на нервите, затова и не му обърнах повече внимание. Иначе симптоми на хашимото съм си ги имала от ученическите години, ама кой да обърне внимание.
По въпроса какво да правиш... посъветвай се със свестен хомеопат. Много е възможно да те остави да пиеш хормоните в малка доза, за да не се притесняваш и да не излизат извън някакви граници, при които докторята обещават увреждане. В същото време задължително ще работиш по всички алтернативни възможни линии за оздравяване и забременяване Simple Smile поне хомеопатията, йогата, преосмислянето на нещата и баховите есенции не си пречат едно на друго. Виж, за споменатите гъби не съм сигурна дали се връзват с хомеопатията, но можеш да попиташ.
По въпроса дали гъбите помагат - не знам. Възможно е. Има доста неща, които ускоряват метаболизма. Струва ми се, че могат да бъдат някакво временно решение, но не и за цял живот.  А дали лекуват? Също е възможно. Това момиче сигурно е убедено, че се е излекувало с гъбите, но вероятно е факт, че се е излекувала вследствие промяната в самата себе си, волята за промяна и живот. Точно по същия начин, по който аз вече не мога да се закълна, че конкретно и единствено хомеопатията или йогата са ме излекували. Познавам хора, опитали единия или другия метод безрезултатно. Затова дали с гъби или друго, трябва да си изясниш какво искаш и в какво вярваш.

Малко оффтопик:
Изписаха ми 50ммг еутирокс като ендокриноложката смята, че най-вероятно няма да е достатъчно и ще трябва да мина на 75.
п.п.Обясниха ми че ТРО-то е необичайно ниско, защото не са минали 6 месеца от раждането ми. И след някой и друг месец ще скочи рязко.
Забелязахте ли примера за позитивно мислене, който получаваме от лекарите? иди се надявай да оздравееш, като ти обещаят, че от това само по-зле може да стане...

Общи условия

Активация на акаунт