Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 639 841
  • 2 534
  •   2
Отговори
# 675
Здравейте момичета!!! waveyЗа пръв път влизам в темата,защото досега си мислех,че ще се справя сама,ама май имам нужда от помощ!Преди повече от две години,въз основа на ТСХ 7.6 и нормален паратормон и ехография(два малки възела) д-р Райков сложи диагноза нетоксична дифузна гуша и ми изписа хормони.Аз не ги купих,а започнах с добавки.На следващата година ходих на метатрон диагностика на д-р Верославов и той ми каза,че имам антитела ,да отида да ги изследвам.Едновременно с това ми препоръча да пия и йод заедно със селена и другите добавки.Чувствах се добре с тях,докато не отидох на преглед при Протопопова,за да имам още едно мнение.Тя каза,че не трябва да пия йод щом имам възли на щитовидната  и аз го спрях.Обаче започнах да напълнявам и преди два месеца като си пуснах изследвания този път каквито аз реших,че трябва да имам установих следното.ТСХ е намалял на 4.3,FT4 12.7,Anti TG 30,Anti TPO повече от 1000.При тези стойности на антитела,това не е ли хашимото?Всички останали са в нормата,а не мога да ги сравня,защото в началото не ми пуснаха такива изследвания!
Не мога да разбера каква ми е диагнозата! newsm78 не ми се ходи пак на доктор,защото те ще ми напишат хормоните и нищо друго.Трябва ли да пускам изследването ТРАК при моя случай,някой правил ли го е???Разбрах,че вече се прави и във Варна.Ще съм ви благодарна,ако споделите опита си!! bowuu

# 676
Момичета, чета на различни места за йода. Тъй като аз не ям обикновена сол, реално не приемам йод. Май и орехи много не ям. Та за Хашимото съм чела, че хем може да имаме нужда от повече йод, или пък обратно да избягваме храни с йод. Има един тест за който четох, но не се чудя колко е реален и верен. Намазваш малко йод, колкото стотинка от вътрешната страна на ръката и ако до сутринта изчезне, организма има недостиг на йод, ако не изчезне, значи йода ни е в повечко. От друга страна би трябвало да има тест за йод в лабораториите,а какво ще кажете  newsm78
И още нещо. Аз пия л-тироксин 0.75 + включих от една седмица естествени хормони от прасе. една седмица си меря температурата сутрин и е около 36,2 което е ниско, и до колкото четох означава че хормонтие са ми малко, е да ама на кръвното изследване ТСХ-то ми е на долната граница ? Тоест трябва да намаля хормоните ..... уф много се обърках, до колко е адекватно това с температурата ?

# 677
Да, има тест за съдържание на йод в организма и Верославов ме накара да го направя.Драсваш вечерта преди да си легнеш от вътрешната страна на ръката три чертички,като първата е най-дебела,втората по тънка и третата най тънка.На разстояние една от друга на около сантиметър,почти същото като стотината.Ако сутринта няма нищо на ръката ти,значи допълваш с йод максимална доза.Но Протопопова ми каза,че при възли на щитовидната не е добре да се пие йод. newsm78 А аз имам нужда,защото ми е хипофункция.Аз засега се справям с добавки,основно с алое,защото е имуномодулатор-за всеки случай,ако е автоимунно(каквато диагноза си сложих аз  newsm78)
joya, тази температура ,която я мериш базална ли е или на тялото?

# 678
Ами....не знам, меря си температурата под мишницата  newsm78
Сега ще ходя да чета какво е базална  Embarassed
Ще направя теста с йод-а, защото си мисля че имам недостиг, поне така като чета ....

# 679
Здравейте
искам мнението ви за тези резултати
anti TPO 253.2 U/ml  реф.граници 0      34
TSH   1.27   mU/l   реф. граница 0.35    4.2
правени са март месец,тогава кърмех, както и сега продължавам, не знам до кога Simple Smile
 докторката ми каза ,кога спра да кърмя да отида пак, за сега нищо няма да правя и да проследим,както и че като спра кърменето мога да пия селена.
аз като оплаквания нямам нищо друго освен че от време на време ако правя нещо свързано с физическо натоварване ми се ускорява пулса до над 100. Но може да е свързано и с това че в момента съм по изнервена, това е от няколко дни
така и не разбрах какъв  е точно моят проблем,хипофункция ли какво точно, малко набързо ми беше прегледа.Сега моят хомеопат ми казва на този етап да пия Бром 9ch по 5 гранули на ден
искам съвет Simple Smile

# 680
Да ви кажа, при мене ТАТ и МАТ - антителата при Хашимото бяха леко повишени преди 2 години. Лекувах се с хомеопатия, селен и др. хранителни добавки.  Сега са в норма съвсем. Но всички признаци на Хашимото все пак си ги имам - не съм отслабнала, нямам кой знае какво либидо, косата ми продължава да пада, а пък цикълът ми е много оскъден и е рядко - 40 дни. Гинеколожката лятото ми каза, че е от щитовидната жлеза, но преди месец си пуснах изследванията за ТАТ и МАТ - и те бяха нормални. Никак не мога да отслабна. Лятото 2 пъти гладувах по 10-12 дни по Л.Ковачева на плодове и чай, но почти нищо се спаднах - имам предвид обиколката на бедра, ханш, талия. Нали обиколката е по-важно от кг. И телесната ми температура също не е над 36.5. А пък хормоните на щитовидната ми жлеза също са нормални. Не знам от какво е. Може би трябва да съм по-упорита с ограниченията в храната.

# 681
  • София
Бобка и друг път съм яла неща с йод и разни хранителни добавки в който има йод, но не ми е ставало нищо. Този път май попрекалих. А и бяха пресни орехи, сурови, непечени от лозето на баща ми. Може да съм попрекалила.
А има ли вариант да съм с диагноза хашимото без да са ми повишени антителата?На ехо ендокринолога казва че имало някакви изменения...
dalil , за диагноза на Хашимото трябва да имаш изменения на жлезата и завишени ТАТ и МАТ.
Незнам какъв е случая, ако го има само едното  Rolling Eyes Може би е време пак да си направиш същите изследвания, но при друг ендокринолог.
nada8 , доклкото съм чела недостиг на йод отключва проблеми с ЩЖ. Всичко е много индивидуално, ако е е такъв случая мисля,че йод не се приема постоянно. Антителата са ти високи, ТСХ-то също, което говори за Хашимото.
Чела съм и за теста с йод и съм си го правила, но след това също прочетох, че не е много меродавен, защото при всички се получавало така-изчезване на петното от йод след няколко часа  Thinking
joya , ниската телесна температура може също да е признак за нисък прогестерон.
moon, като спреш да кърмиш си направи изследвания....дотогава пий добавки, подходящи за кърмещи майки като мултивитамини,Омега 3, витамин Д, магнезий и т.н
radhika, само ТАТ и МАТ ли си мериш?  Полови хормони?

# 682
Аз май наистина нещо не съм в ред, снощи температурата ми беше 36, 1  newsm78
Ще ходя да пусна и прогестерон, преди година ми го гледаха беше ок, ама знае ли човек  #Crazy

# 683
  • София
Аз май наистина нещо не съм в ред, снощи температурата ми беше 36, 1  newsm78
Ще ходя да пусна и прогестерон, преди година ми го гледаха беше ок, ама знае ли човек  #Crazy
joya , трябва да знаеш, че температурата се мери сутрин като се събудиш преди да станеш от леглото  Simple Smile Трябва да се отчете и че по време на овулация температурата се качва с около 1градус.

# 684
Да знам, снощи  премерих защото съм настинала и ми се стори ниска. Една седмица я меря сутрин и все е 36,1 - 36,2 в понеделник пускам хормони и прогестерон

# 685
  • София
Да знам, снощи  премерих защото съм настинала и ми се стори ниска. Една седмица я меря сутрин и все е 36,1 - 36,2 в понеделник пускам хормони и прогестерон
И моята температура е в такива граници.  Sad Прогестеронът се мери на 21 ден от месечния цикъл.

# 686
Не съм си мерила половите хормони. Като ходих на гинеколога, исках, но тя ми каза, че нямало нужда. Изследвах се с цитонамазка и там пишеше, че са ми добре хормоните. Пуснах си и изследване за пролактин. Добро беше.
Какви са тези изследвания на половите хормони. Може и да съм в критическа вече. На 45 години съм.

# 687
И моята температура е в такива граници.  Sad Прогестеронът се мери на 21 ден от месечния цикъл.
ОТ края или от началото на цикъла  newsm78

# 688
  • София
ОТ края или от началото на цикъла  newsm78
Началото!

# 689
Момичета,искам да ви питам нещо.Преди няколко години имах проблем с киста на щитовидната,но хормоните ми бяха във ред.Реших си проблема и от тогава не съм се занимавала и не съм правила никакви изследвания.Сега обаче имам подозрения,че нещо се е сбъркало с хормоните.
Та въпросите ми са:някой пробвал ли е да оправи нещата с :
1.Акупунктура.2.Клизми.3.Витекс(регулира естрогена и прогестерона и намалява пролактина)4.Хранителен режим,насочен към извеждане на излишните естрогени.
Едно или повече от тези неща.Интересува ме всичко,без хомеопатия.

Общи условия

Активация на акаунт