Няколко въпроса към тези с Хашимото. Алтернативно лечение?

• 637 959
  • 2 534
  •   2
Отговори
# 825
С 2-3 дена диета няма да има никаква промяна. 
Безглутеновата диетата не е изобщо трудна, но е доста скъпа.

разтоварванията, които правя са по 21 дни (демек 3 седмици)
ограничаването на глутена и избягването му, дори без да се стига чак до ниво да се следи за "следи от глутен" е напълно приемливо и също дава ефект.

а безглутеновата диета е скъпа единствено, ако си купуваш готови безглутенови продукти, които са безобразно и неоправдано скъпи.
 Peace

# 826
  • Плевен
Здравейте, и аз съм с хашимото отдавна. Записвам се да ви следя.

# 827
Здравейте, записвам се при вас с диагноза Хашимото от една седмица.
Колкото повече чета на тема хиперфункция на щитовидната жлеза, толкова повече се обърквам.
Решила съм преди да започна да пия химията, която ми изписа лекарката да се пробвам с хомеопатия.
Моля да споделите, някой чувал ли е за др Рени Филипова (София), препоръча ми е една позната, майка и е ходила при нея и се е излекувала, а е била за операция.
Също така ми препоръчаха и Зелен Био Център в Равадинова и Бургас.... не намерих мнения в интернет нито за др Филипова, нито за центъра, ще ми бъде полезна всякаква информация!
Благодаря и успех в борбата с Хашимото. Hug

# 828
Здравейте и от мен девойки поздравявам ви за хубавата тема!!!Та да се оплача и аз Simple Smile две години пих еутирокс и си казах стига от година и половина съм на хомеопатия при най-прекрасната класически хомеопат лекарка..от утре започвам три дневно чистене на жлъчката с бливочите на Алексиев билкар от Плевен..обеща ми за 6 месеца с билки да ми оправи жлезата.Защо не съм на хомеопатия ли...горката ми лекарка се чуди как да ме закрепи емоционално живота не спира да се закачка с мен..то не бяха нова работа+ напускане, смяна на жилища, срещи и раздели и..невроза..през цялото време не съм спирала да вярвам че всичко ще мине и отмине и за мен утрешният ден ще бъде слънчев след всички бури и несгоди. Осъзнаването като път за израстване е много важно не само за Хашимото а и за всяка област от живота. За себе си съм избрала да не критикувам, да проявявам толерантност към себе си и другите, да не се ядосвам за глупости и най-важното не влизайте във филми с трагичен финал..хипофизата респективно щитовидната не обичат трагедии позволете си да бъдете щастливи заслужавате го! Дали ще се излекувам с билки или хомеопатия..не знам само вярвам силно че ще се оправя и не спирам да търся (в замунда има клипче с йога упражнения час е опитайте-помага!)
2011 година за последно се изследвах и ТСХ ми беше 7 близо 8 тогава пиех еутирокс от тогава не съм се изследвала ..усещам че резултата няма да ми хареса, за мое щастие с анти телата нямам проблеми-сега според ендокриноложката със сигурност съм имала ...не ме интересува..искам да се чувствам добре..толкова много неща има на този свят за правене..заровете се в мечтите си и когато по инерция си кажете не мога(да преди бих могла сега не) оборете се с предизвикателство.. успех на всички! И един въпрос някоя пила ли е билките на Алексиев?

# 829
  • Плевен
За този Алексиев сега научавам от форума. Моля малко повече информация за него - координати, телефон и отзиви. Ти доволна ли си от него?

# 830
Здравейте и от мен. Записвам се в темата, като се надявам да обменяме опит и подкрепа за тази коварна щитовидна жлеза. На мен преди месец ми лепнаха диагноза Хашимото (явно отдавна съм го имала) толкова хладнокръвно, сякаш ми диагностицираха хрема. ТСХ-то тогава ми бе 4.3 (при реф 0.27-4.2) , или както се изрази ендокриноложката като на 80-годишен човек. Трудно се преглъща такова сравнение и реших чинно да се подчинявам на лекарските препоръки и си пих еутирокса, който е половинката на  25мг таблетка. Тя каза, че за месец трябва да сваля ТСХ с поне 2 единици. Днес правих контролен за ТСХ - и ужас, вместо да пада се бе вдигнало на 6.5. Иначе през този месец изключих всички глутенови храни, захар, джънк и прочие храни. Ефекта е два нещастни килограма надолу (при излишни 35 кг) и повишено ТСХ. Както и да е. Смятам да следя форума и да намеря заедно с вас решение за този проблем. По-напред във форума мернах някаква система наречена ТЕС. Видя ми се дълго да го проучвам за една вечер и се надявам и вие да давате едно рамо.  Peace

# 831
бръм-бръм мисля, че трябва да си смениш лекаря. Мен ме диагностицираха с ТСХ 36 -правех микседем. Минала съм през 4 ма специалисти и доста др. лекари и никой не ми е споменавал да имам показатели като на столетник.
 Това е много често заболяване в момента и е важно за самия човек да е диагностицирано. Прочети тази тема, в БГмама има още една в здравния форум ще научиш доста неща и ще разбереш какво имам предвид.

# 832
здравейте , някоя пила ли е тибетски капки на живота

# 833
Запис и от мен   bouquet

# 834
  • София и там където не се пуши
здравейте , някоя пила ли е тибетски капки на живота

Сега из нета разтърсих се да видя какво е това иииии разбрах, че са тези с чесън и спирт, които аз като малка съм слушала разни възрастни да говорят за тях и ги наричаха японски капки.

Имам някъде рецептата и съм си мислила, че те биха помогнали да, но не съм сигурна.

# 835
# 836
  • Бургас
Здравейте и от мен. От няколко дена се опитвам да свикна с мисълта, че и аз имам хашимото,  което ми диагностицираха на базата на всички мои оплаквания и резултата от кръвите изследвания : ТSH 4.28 (реф 0.27 - 4.2) и  Anti TPO-Ab (МАТ) 268.6 (реф 0 - 34) Cry бръм-бръм, на мен новината  ми беше сервирана по същия начин. Изписаха ми Euthyrox 25 мкг по половин табл. дневно и това е. След 40 дена  да изследвам пак ТSH.  Нищо не ми казаха за противопоказни храни и прочие, та се надявам благодарение на форума са се ограмотя и да успея да превъзмогна този ужас, който изпитвам в момента.  Tired

Последна редакция: пн, 27 май 2013, 16:04 от rujanero

# 837
  • Бургас
rujanero , виждам, че си от Бс. При кой лекар ходи? Те тук са така, нищо не обясняват, вече чак се чудя дали знаят достатъчно за храни и т.н.
Не е толкова страшно, спокойно, като си следиш хормоните и си пиеш лекарствата, всичко е наред  Hug

# 838
  • Бургас
rujanero , виждам, че си от Бс. При кой лекар ходи? Те тук са така, нищо не обясняват, вече чак се чудя дали знаят достатъчно за храни и т.н.
Не е толкова страшно, спокойно, като си следиш хормоните и си пиеш лекарствата, всичко е наред  Hug
Ходих при д-р Данов в 3-та поликлиника. Чудя се, дали не е трябвало да си изследвам и ФТ3, ФТ4 и Анти ТГ за по-прецизна диагноза.   Thinking   Чух, че ще се провежда кампания с безплатни прегледи на щитовидната жлеза в доста градове, включително и Бургас, но къде точно не мога да разбера. Ако някой знае, моля да пише.

# 839
Аз също съм от Б-с и лекарката, при която ходя, ми каза кои храни да избягвам, защото имат йод (орехи, риба и рибни продукти, келп).

Общи условия

Активация на акаунт