Кой какво сервира вчера? Кой какво ще готви днес? Тема №1 за 2023 год.

• 30 079
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
  • Русе
Шкембе чорба и пържени картофи със сирене.

# 676
  • София
Телешко с бамя, домати, маслини ... салата Снежанка ... Пай с праскови (за децата)

# 677
Вчера вратни пържоли с гъби и лук.
Днес солен кекс с извара; спагети с кайма, броколи и домати; "панирани" горни бутчета на фурна и салата.
Утре сутрин съм обещала на голямото чудовище кренвиршки (с малки вурстчета), а за малкото ще са с кашкавал и извара.

# 678
  • Някъде по Дунава
Козунак, яхния с грах и картофи, кюфтета на скара и зелена салата.

# 679
  • Под звездите
Днес ми е ден за правене на козунаци (ние не ядем ), но винаги правя за подаръци.
Вечерята ще е нещо на бързо, най вероятно пица и салата.

# 680
Момичета знам, че не му е мястото, но имам спомен, че от този форум бях взела рецепта за сос на Макдоналдс. Някой ако се сеща или знае да драсне, моля! И за да не е спам
З- кисело мляко с чия, банан и ленено брашно
О - зелена салатка с кордон бльо
В- пак зелена салата с мезета

# 681
Вратни пържоли с кафява захар и бира на фурна.Картофено пюре и зелена салата.

# 682
Агнешко на фурна, ориз със зеленчуци, аспержи. Последните зелеви сарми за сезона и гофрети с ягоди. Утре ще дояждаме. За детето като мрънкя - яйца.

# 683
  • Бургас
Пиле с ориз

# 684
От последните дни,каквото се сещам-супа от червен алеща пасирана ,с крутони. Свински пържоли на скара с гъбен сос,бланширани картофи на фурна . Пиле с чесън и домати,ориз. Аз основно съм на различни видове зеленчуци-хрупкави тиквички с пармезан на фурна с чесново млечен сос за топене,сладък картоф,гъби,целина,цвекло,поляти със зехтин и подправки на фурна.Салати всякакви видове,сирена сини,козе,овче,краве..разлчни видове. За утре ма й пстанаха само пържоли..,но няма да готвя.

# 685
Супа за мен, рибена със сметна и зеленчуци, тип НВД.
Супа топчета за половина.
Пиле със сладко кисел сос и ориз със зеленчуци за синковеца.
Песто от босилек, кашу, чесън, зехтин и Грана Падано.
И боядисах яйцата.

Усещам, че утре пак ще се готви...

# 686
  • София/Испания
За обяд пържени кюфтета и таратор и малко миш маш от вчера
Вечеря-паниран шницел от кайма и чушки бюрек

# 687
  • Sofia
Супа от агнешки чревца
Спанак с ориз
Днес ще правя козунака. Преди време четох, че в четвъртък и събота се боядисват яйцата, а в петък се правят козунаците. Не знам дали е вярно, но го спазвам. Вчера бях на работа, затова яйцата в събота, а днес козунаци.
Светли празници!

# 688
  • София
Пържен шаран, хумус с пържени чушки и маслини ( по-вкусно ми е от печените чушки ), зелена салата с лук, краставици, чери, маслини, ... желе с райска ябълка (да поосвободя малко фризера)

# 689
  • Русе
Мусака.

Общи условия

Активация на акаунт