Термин март 2023 тема номер 7

• 40 982
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Привет от мен. Simple Smile

За гърдите,имам секрет и са напрегнати,но аз заради лекарствата няма как да кърмя,то и с другите деца не съм почти, освен с малкия се цедях два месеца, най-важното е да съм добре да гледам децата.
За спорове с мъжа,аз понякога много се ядосвам,че например два дни не може да простре дрехите, но нямам право ,той е сам с децата,грижи се за всички и работи,е няма как да стигне до чистене.

Аз днес съм в 34+3,утре записах да мерят бебето,но с неговия темп на растеж няма да е повече от 2 кг,даже малко под. Все пак се надявам пък да ме изненада поне малко. Аз все така не качвам,даже съм под началното си тегло малко,а се храня и пия протеин.

Милена,твоята бебка е супер за 31+2,моят в 31+3 беше 1500,и пак АГ каза,че доплерите,водите и плацентата са ок,уж няма причина освен ген,но ми е много притеснено,защото до шести месец си отговаряше точно,после почна забавяне, което все повече се увеличава,но щом лекарите не виждат проблем...

Една снимка от снощи. 😚

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 13:03 от Irnata_87

# 121
Включвам се след лекцията за кърмене. След като с е потвърди, че не се продават накрайници за помпите на Авент, т.е. няма как да ползвам тази на итървата, мисля да си взема електрическата на Cangaroo. Около 100лв , вършела чудесна работя. Ако някой е ползвал, ще се радвам на мнения.

# 122
Irnata, много си хубава и свежа, не се притеснявай, че бебето е фино и ти не качваш много, то извлича нужните вещества от теб. Добре е, че пиеш протеини. Стискаме палци за прегледа утре.

Mer_M, полезна ли беше лекцията? За тази помпа, за която говориш, май имаше ревюта в емаг, вжи ги. Май беше ок, особено за цената си.

Nicolee, успех на изпита утре и най-вече на тоновете Simple Smile

# 123
Да, за мами които тепърва ще кърмят дамата обяснява добре. Виждам само хубави ревюта за Cangaroo, но намерих някакви сайтове за резервни части. Та сега се чудя. От една стена си е спестяване на бюджет, от друга ме е страх да не я прецакам нещо помпата на жената, че тя иска още деца, като не е ясно дали пак няма да са на АМ, но все пак да си я има.
 Аз се каня да си направя една фото сесия, както се казва за спомен. С предните мразех да се снимам, сега пак е така- леко съм суеверна 😅 Да не коментираме че кг са ми стабилно тюленски 😅

# 124
За части на помпата, намирам по някакви странни сайтове, но не са супер високи цените и може би си струва да се опита. Два линка които изглеждат ок:
https://magazinamama.alle.bg/%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B5%D1%80%D0%B … 1%81%D1%82%D0%B8/

https://philipsagd.pl/bg/%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D1 … 0%B5%D0%BD%D0%B5/

Иначе накрайниците се стерилизират в стерилизатор или с гореща вода, мен те не ме притесняват толкова. Според мен повече внимание за почистване трябва на основната част на помпата, което е като капачка над бутилката. Там млякото минава през тесни отвори и има шанс от недобро почистване и завъждаме на бактерии. Но това го има и от едно дете за второ, аз скоро почиствах моята от каката за да е готова.
За помпа, ако не се налага разделяне с бебето, може да се окаже напълно излишна. С каката се кърмехме до 1.5г, припомпвала съм първия месец при напрежение и после при запушен канал при нужда. И двете може да се заменят с изцеждане на ръка. Според консултантите по кърмене най-добре само бебето да суче, за да се регулира търсене и предлагане. Разбира се, ако сте разделени, ако бебето е малко, ако ще се ходи на работа и т.н. може да трябва, но в общия случай е малко излишна според мен.

# 125
Ами пак казвам, че е строго индивидуално, но как може да прецениш дали ще имаш много, малко или въобще такива въпроси. Моя опит е , че без помпа не може- освен ако нямате излишни часове за изцеждане на ръка 😅 Аз съм по-скоро привърженик първо да имаш някаква ръчна под ръка и като видиш каква е работата да си вземеш каквото ти е необходимо.
Преди съхранявах кърма в плик, сега има някакви чашки, които били уж по-удобни. И за това се чудя, защото всичката си замразена кърма я изхвърлих, децата отказваха да я ядат размразена.

# 126
Моят опит е съвсем скромен,но аз благодарение на помпата имах кърма два месеца и малкият беше на смесено хранене. Имах кърма,но на гърда той кротко стоеше и след това си изяждаше порцията ам. А и по 40 минути съм пробвала да го държа,та много бързо се отказах. Ако се цедях  и през нощта щях сигурно да имам още някой месец, но силите не достигаха и си спря от раз почти. На мен ми подариха на Авент електрическа и ми вършене много добра работа,и ръчна имам, но си е изморително с нея.

# 127
  • В твоето съзнание...
Привет Simple Smile

Ирна, вчера се зачетох във февруарската тема и там всички девойки пишат, че бебетата им се родили по-големи от това, което е било измерено при прием в родилното, при теб как беше с предишните бебовци?
За теб това би била добра новина, а мен ме плаши, ще вземе съвсем да бъде слонче моето :/

За помпите за кърма, аз май ще си взема ей тази да я имам под ръка в родилнито. Пък после вече, ако се налага повече цедене ще мисля за някоя по-добра. Тази я бях гледала в някакво видео и имаше ок отзив. Кумата ми ми предложи да ми даде ръчна, каза че малко я е ползвала, но тази е на прилична цена и на батерия, така че мисля че ще си взема своя.

Аз в момента съм в 31+5 (според приложението Grinning), гърдите ми си пораснаха още в началото на бременноста, но не са се втърдявали и не са секретирали.

Това с отмяната на ЖК много ме товари мен като практика още от ковид времената... не е като да отиваш там, защото ти е много кеф, особено във финалните месеци... как така ще те лишат от преглед. Силно се надявам в София да не се стига до такава отмяна и то точно на финала на нашето пътуване.

Имам въпрос, вие в кое приложение следите бременността, има ли опция за следене на контрации? Моето няма и свалих отделно, ама щеше да е супер, ако е всичко на едно място...

# 128
March,при мен малкият се роди точно колкото го измериха,три дни преди раждането беше измерен 2530,роди се 2630. Д-р Георгиев от Надежда го мери,не знам как,но абсолютно точно. Да не говорим ,че съществува възможност да се роди и по-малко от мереното,всякакви случаи са и съм чела. А баткото пак три дни преди да родя, мерен на ужасно стар  ехограф, 2500, роди се на четвърти ден от деветия цели 2880. Но аз тогава и бях качила 13 кг и имах нормално голям корем. Та сега няма нещо,което да ме обнадежди... 😀

# 129
Преди да родите имахте ли някакви болки и симптоми? В края на 34-та съм и почнах да получавам менструални болки за кратко на няколко пъти през деня - леки.

# 130
Това са подготвителните контракции. Следи да не станат болезнени и регулярни. По няколко на ден е нормално- аз съм цяла бременност така 😏
Поръчах си малко по-скъпата помпа на Cangaroo, която в момент в ozone.bg е дори намалена на 77лв.
Остава да започна да си мисля за моя багаж в куфар, ни мисля към средата на февруари.
Нямам търпение за феталната. Тогава вече ще стм в края на 32седмица.
Още не съм в дела козметика  и първоначални пакети с памперси, лудя се какви … все още 😅

# 131
Аз съм си през цялата бременност с тези болки..😕
Откачало много се притеснявах, ноо явно така ще е и докрая. При цикъл нямам никакви болки, сега си наваксах😂
Винаги съм имала големи гърди, но сега изведнъж станаха огромни😂
Наскоро си купувах нови сутиени и една жена в магазина се обърна към мен, докато говорих с продавачката - Какво се хвалите, че имате големи гърди? 😂😂😂😂
Сега забелязвам от няколко дни, че новите ми сутиени вече са ми големи и болката в гърдите спря.. даже ми се струват по-малки от преди🙄
Аз още не съм ходила на фетална морфология, при моят доктор за общо 4, но понеже е в друг град ще искам да я направя към 35-36 седмица, защото и мъжът ми заминава.. не ми се кара толкова време сама. Онзи ден така лошо си ударих главата и корема, докато шофирах..
АГ при което ще раждам ме преглежда за около 10 секунди😑
По Здравна каса прегледа ми е много по-обстоен😕

# 132
Момичета, знаете ли кога трябва да се запишем за педиатър? От сега ли трябва да намерим такъв и да го попитаме дали ще ни вземе?

# 133
Cat, да, хубаво е по-рано да се намери, аз от февруари мисля да звъня на 2-3 препоръчани, дано някоя приема нови пациенти....

# 134
Три пакета от един и същи номер ли?Защото на всяка лекция казват че това запасяване е безмислено,тъй като първите номера много бързо ги израствали.
От един размер, да. Но все си мисля, че например размер 2: 5-8 кг май беше, не мисля, че 240 памперса няма да ги изразходи бебето  в този интервал на килограмите… Аз бях взела вече малки и взех тези 2-ката. Но памперсите си вървят и аз предпочитам като има изгодни, да съм взела. И без това всички цени на всичко растат Sad

Общи условия

Активация на акаунт