Термин март 2023 тема номер 7

• 41 015
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
Момичета, знаете ли кога трябва да се запишем за педиатър? От сега ли трябва да намерим такъв и да го попитаме дали ще ни вземе?
Да, добре е отсега да си уговорите педиатър, понеже след раждането той трябва да издаде документи за НОИ, а тогава ще е трудно тепърва да търсите.

# 136
  • София
Момичета, знаете ли кога трябва да се запишем за педиатър? От сега ли трябва да намерим такъв и да го попитаме дали ще ни вземе?
Не е лошо да се започне. Особено ако намирането ще е по-трудоемко. Първото посещение се прави принципно малко след изписване на бебето, така че това е нещо, което трябва да е предварително уговорено. За щастие като има едно дете записано e лесно Grinning

Edit: Май повечко отговорихме, та добавя и поне по още една тема.
Гърдите поне при мен си стоят колкото надути си бяха. В началото се надуха и сега не знам. Но аз сутиен не слагам, освен ако не се налага, и из нас си ходя с бюстиета, та не се усеща толкова. Капят иначе. Някои дни повече, някои дни хич. Беше започнало преди 1-2 месеца може би и си върви консистентно.
Помпа имах ръчна на Медела, не съм я изкарала да я видя на какъв хал е, ама аз и не я ползвах много. В началото ме мързеше, та кърмата се.. нивелира може би. Постяга ме известно време и после беше ок. От друга страна вече на 5 месеца не му достигаше, та може би е трябвало по-малко да ме мързи Sweat Smile

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 22:44 от Midna

# 137
Привет!
Момичета, имам си вече дата и час за секциото. 💙 Вече се подгатвям психически. 😉 Терминът ми е на 20 март, но бебчето живот и здраве ще се роди в 38+ по препоръка на лекарите. Няма да ме огрее 3.3.23, защото е прекалено рано, но здраве да е. ☺
Бебето в 32+3 е малко над 2 кг и са много доволни, че всичките му мерки са точно по средата, въпреки диабета, който явно съм овладяла с храненето и инсулин.
Хубава събота и неделя от мен! 🥰

# 138
  • София
Здравейте момичета,

Прегледът вчера мина добре, макар че имаше голямо забавяне в графика на моята лекарка и се наложи да почакам над 3 часа в чакалнята. Следя се в Токуда и искам да ви споделя нещо, което много ме шокира докато чаках. В чакалнята на АГ отделението както обикновено имаше освен бременни жени и придружители, от които 3 мъже, разбира се всичките се разположили удобно до жените си. В един момент се появи дама в доста напреднала бременност и нямаше свободно място и всичките тези "мъже" продължиха да си стоят и да гледат тъпо и не изпитаха дори грам неудобство когато една друга дама също придружител стана и отстъпи място на бременната жена.... направо нямам думи.

Иначе с бебка всичко е наред, расте детето.... даже започнах да се тревожа, че прекалено много е пораснала от последния преглед. Досега вървеше със седмица - седмица и половина напред, а сега докторката каза, че вече е с 3 седмици напред и била напълно доносено бебе почти 2800 грама, отговаряща на 36 седмица, а съм само в 33+3 гс. На последния преглед, който беше феталната морфология в 30 седмица при друг лекар беше почти 1800 грама и излиза, че е качила 1 кг за около 3 седмици.... Anguished Надявам се да е някаква грешка в различните измервания, защото не звучи никак добре, особено като се има предвид колко много внимавам с храненето и ограничаването на въглехидратите през цялата бременност. Питах и докторката дали при тази ситуация може да се направи секцио малко по-рано - в края на февруари - но тя ми каза най-рано 1 март.
Иначе ми взеха и секрет за микробиология и от другата седмица започваме следене на тоновете и по-чести прегледи, като вече всяка седмица май ще имам преглед. На 02.02 и 09.02 ще бъда на тонове, а на 16.02 на преглед.

# 139
    Здравейте и от мен 🌷 Радвам се ,че само добри новини идват , нека да е все така . Сега за нещо различно. Вчера нали споделих за болка в ухото. Та два пъти в деня слагах по две три капки сребърна вода и се стои 5минутки легнала съответно. И искам да споделя ,че работи вече от вчера не ме е боляло . Ако ви се наложи мисля ,че ще помогне . ❤️ Хубав ден на всички !

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 10:31 от Танюша @

# 140
    Имам въпрос към момичетата с опит.Търся помпа за кърма ,не знам каква да е
    -електрическа или ръчна
    -авент или нещо по-бюджетно
    -мога ли да взема втора употреба и да си я стерилизирам.
    Просто не се ориентирам.

# 141
    -електрическа или ръчна
    Просто не се ориентирам.
    Аз опит нямам, но точно заради това много изчетох и изгледах. Преминалите през помпи са единодушни за електрически, тъй като ръчните са много изтощителни, имайки предвид и суровия режим на майката с новородено бебе.
    Мисля, че спокойно може и по-бюджетен вариант от Авент - гледайте накрайниците към гърдата да не са с остри ръбове, за да не ви се изранят гърдите, иначе другите характеристики са повече екстри, отколкото някакъв страшен вододел между Авент и останалите. Да, Авент са топ ъф дъ топ, но рекламата им просто е много добра, иначе подобренията им не са чак толкова драстични, че да си заслужава инвестицията спрямо останалите марки.
    Относно нова или втора употреба, аз смятам да си взема втора употреба с усърдно измиване, дезинфекция и стерилизация.

# 142
    Ами аз намирам авент за 100-150 лв в една група във ФБ,което ми е ок като цена,просто не знам хигиенично ли е,иначе аз съм ок .

# 143
    Привет!
    Момичета, имам си вече дата и час за секциото. 💙 Вече се подгатвям психически. 😉 Терминът ми е на 20 март, но бебчето живот и здраве ще се роди в 38+ по препоръка на лекарите. Няма да ме огрее 3.3.23, защото е прекалено рано, но здраве да е. ☺
    Бебето в 32+3 е малко над 2 кг и са много доволни, че всичките му мерки са точно по средата, въпреки диабета, който явно съм овладяла с храненето и инсулин.
    Хубава събота и неделя от мен! 🥰
    Понеже и моят термин е 20 март и аз също ще бъда секцио и ми се искаше да бъде на 3.3.23, та да попитам Вашият проследяващ лекар колко по-рано каза, че може да бъде?

# 144
    -електрическа или ръчна
    Просто не се ориентирам.
    Не препоръчват, аз също помпа втора употреба. Имам успешно кърмени две деца, изцеждах се с ръчна на Авент. Сега обаче заложих на бюджетен вариант електронна, който има много добри отзиви. Прилагам снимка и както вчера ви писах в момента дори е на промоция за 77лв.

# 145
    Видях я,но като не ми е ясно дали е добра.Всички говорят все за Авент,благодаря ви

-електрическа или ръчна
    Просто не се ориентирам.
    Не препоръчват, аз също помпа втора употреба. Имам успешно кърмени две деца, изцеждах се с ръчна на Авент. Сега обаче заложих на бюджетен вариант електронна, който има много добри отзиви. Прилагам снимка и както вчера ви писах в момента дори е на промоция за 77лв.

# 146
    Лично за мен вече някак си не ми се дават 300лв. Та реших да пробвам с тази. Много четох и слушат. Ще видим.
    Забравих да ви кажа, че аз вече започнах подготовка на зърната- мажа се тук с един крем. Не знам колко има ефект, но така или и сме ми дадоха две туби. Освен това гледам да пия по един два чая на Лактеса.
    Водата хич не ни върви, режима също- най-вече мама като сготви нещо и донесе 😖🐖.

# 147
    Здравейте! Скоро не съм писала, но нещо нямах муза Smile А и последните дни в работата бяха натоварени и само ви четях.
    Аз си взех нова ръчна помпа на Авент от амазон и доста изгодно ми излезе (около 46 лв.), но хванах намаление миналата година през ноември. От там взех и един комплект шишета пак на Авент и един сушилник.
    Напоследък съм станала много тромава, болят ме костите и се движа като костенурка. Изключително трудно спя. Радвам се, че вече не съм на работа и ще имам време на спокойствие да си подредя и изчистя. А и да поизслушам още някой уебинар Smile
    Утре трябва да отидем да вземем една плоскост за леглото на бебето. Чакахме я почти месец. ММ като ми каза, че вече можем да я вземем така се зарадвах. Колко малко му трябва на човек да бъде щастлив, но наистина сега леглото на бебка е по средата на стаята, недосглобено, а трябва да се направят размествания, за да си дойде всичко на мястото.
    Утре ще гледам и за ваничка със стойка. Само това остана да се купи. Всичко останало е осигурено.

Относно гърдите, аз съм с малък бюст, но определно има разлика в полза на +. Щом и ММ ми го каза без да съм го питала Smile

Днес съм на преглед и тонове следобяд. Да видим колко е пораснала бебка. Аз все още съм +10 кг.

За педиатър и аз мисля другата седмица да се обадя тук и там да видим какви ще ги свърша, че ми е притеснено. Иска ми се да успеем в болницата, която е до нас, но напоследък чувам, че не приемат. В краен случай ще питам нашия ЛЛ, но той е в друг квартал и за да идем до там, си трябва кола.

Намислила съм да ми направят албум за първата годинка на бебка. Свързах се с една дама от фейсбук, която изработва такива и много ми харесват. Самите албуми са скъпички, но идеята е да остане за спомен един ден на детето.

# 148
    • В твоето съзнание...
    Привет и от мен Simple Smile

За помпите, аз също не смятам, че има нужда да се инвестира в Авент или Медела, преди да е ясно дали изобщо ще имате нужда. Ако се цедите колкото да подпомагате лактацията, не мисля, че ви е нужна чак такава помпа.
    За помпите втора ръка съм чела различни мнения... някои казват че е тотално недопустимо, други казват че след щателно почистване и евентуална смяна на накрайника няма проблем. Аз заложих на по-бюджетна, но нова. Ще видим след това как ще се стекат нещата, ако се кърмим нормално, не би трябвало да има нужда от друга.

Отчет и от моя преглед днес, по термин съм 31+3, бебо е 32+2, док каза, че не е изобщо страшно, но за всеки случай ме прати на обременяване с глюкоза след 6-ти Февруари. Каза, че след Коледа и Великден, бебата винаги излизат по-големи Grinning Grinning Grinning
    Бях и на тонове, мен ме сложиха леко надигната и нямах проблеми. След 10 дни пак тонове и след още 10 преглед + тонове.
    Бебо си е все така седалищно, но док каза, че не е толкова страшно това и има много време да се обърне. Каза, че му се е случвало при насрочено секицо, заради седалищно положение, в деня на секициото бебето да се е обърнало и тогава си го чакат, не те режат само заради плануваното вече секцио.

Някоя от вас пускала ли е вече тест за алергии към упойки?

# 149
    Привет и от мен Simple Smile

За помпите, аз също не смятам, че има нужда да се инвестира в Авент или Медела, преди да е ясно дали изобщо ще имате нужда. Ако се цедите колкото да подпомагате лактацията, не мисля, че ви е нужна чак такава помпа.
    За помпите втора ръка съм чела различни мнения... някои казват че е тотално недопустимо, други казват че след щателно почистване и евентуална смяна на накрайника няма проблем. Аз заложих на по-бюджетна, но нова. Ще видим след това как ще се стекат нещата, ако се кърмим нормално, не би трябвало да има нужда от друга.

Отчет и от моя преглед днес, по термин съм 31+3, бебо е 32+2, док каза, че не е изобщо страшно, но за всеки случай ме прати на обременяване с глюкоза след 6-ти Февруари. Каза, че след Коледа и Великден, бебата винаги излизат по-големи Grinning Grinning Grinning
    Бях и на тонове, мен ме сложиха леко надигната и нямах проблеми. След 10 дни пак тонове и след още 10 преглед + тонове.
    Бебо си е все така седалищно, но док каза, че не е толкова страшно това и има много време да се обърне. Каза, че му се е случвало при насрочено секицо, заради седалищно положение, в деня на секициото бебето да се е обърнало и тогава си го чакат, не те режат само заради плануваното вече секцио.

Някоя от вас пускала ли е вече тест за алергии към упойки?
    Алергиите за упойки не са задължителни. Само ако има данни за други алергии, тогава препоръчват. Ако нямате никаки алергии, не е задължително да се тествате.

Общи условия

Активация на акаунт