Термин март 2023 тема номер 7

• 41 335
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
Нашата педиатърка (ура, успях да намеря, защото 2 ми отказаха, поради натовареност, а със сегашната трябваше да ме препоръчват познати, да се срещнем да видим дали ще се харесаме, ама супер минаа) ме  посъветва в никакъв случай да не почвам със серии за атопична, суха или каквато и да е кожа, както и да избягвам медицинска козметика. Приемаме, че бебчо е с нормална кожа и само, ако има проблем търсим решения, така че имайте едно на ум.
Браво ,сутрешно добра новина 😌😌 сега не знам до колко и какво е вярно ,но съм чувала ,че отначалото бебетата нямат нужда от много козметика . Както баба ми казва "да не е копало" 😁😁 в кръга на шегата разбира се. Мисля да купя нещо простичко ,но качествено .Даже след малко ще мръдна до аптеката да видя какво предлагат.Ще взема само нещо за подсичане и нещо за баня . И имам въпрос - за новородено памперси или гащички да по-добре ? . 🌷

# 211
Какво значи без медицинска козметика?Да купим Бочко или Тео бебе ли?Медицинската козметика е -Мустела,Биодерма,Юриаж и всечки тези" по-висок "клас,коита са преминали през тестове и имат качестмени съставки

[/b]
Нашата педиатърка (ура, успях да намеря, защото 2 ми отказаха, поради натовареност, а със сегашната трябваше да ме препоръчват познати, да се срещнем да видим дали ще се харесаме, ама супер минаа) ме  посъветва в никакъв случай да не почвам със серии за атопична, суха или каквато и да е кожа, както и да избягвам медицинска козметика. Приемаме, че бебчо е с нормална кожа и само, ако има проблем търсим решения, така че имайте едно на ум.

# 212
  • Sofia
Какво значи без медицинска козметика?Да купим Бочко или Тео бебе ли?Медицинската козметика е -Мустела,Биодерма,Юриаж и всечки тези" по-висок "клас,коита са преминали през тестове и имат качестмени съставки

[/b]

Под медицинска, аз поне разбрах серии за атопична,  проблемна кожа.
Например за измиващото на Мустела, каза че според нея е много агресивно, но подкрепя Юриаж.
За Мустела пък каза, че олиото за след баня е супер.
Не харесва Бочко.
Но това всичко е лично мнение.

Танюша, тя подкрепя точно това, което ти казваш и което и аз ще направя. Най-простата козметика в началото. Миещо средство, бепантен или друг памперс крем и нещо за след баня.
После, ако недай си Боже не се справяме с тези продукти ще търся варианти.

Иначе за новородено всички около мен са ползвали в началото памперс с лепки, не гащички, даже някой ми обясняваше защо, ама една или две лекции са ми изнесли до сега и кой да помни 😁 мисля да взема 2 пакета памперс премиум кеър и така ...

# 213
Гащичките,мисля че започват от 3 номер,за по - големи бебета,когато много шават вече.

# 214
Добро утро. Подкрепям идеята за малко козметика, но не и че вредят едва ли не ако са за по-суха кожа/атипична кожа. Аз си поръчах такъв гел за всеки случай, защото и мъжът ми е с такава. Отделно, опита ми с две деца сочи, че и с Бочко да ги къпем е добре. Но винаги за начало съм взимала по-скъп клас. Мустела ще ползвам сефте, и то най-вече заради кремчето Линимент. Напоследък много майки ползват Хип, но за мен не са ок.
Всичко е до предпочитания и кожа разбира се.
Не съм чувала да има гащички за новородени. Ползвала съм винаги памперси- пуфис предимно.
Сноши и пак бях с болки цяла нощ 😏

# 215

[/b]

Под медицинска, аз поне разбрах серии за атопична,  проблемна кожа.
Например за измиващото на Мустела, каза че според нея е много агресивно, но подкрепя Юриаж.
За Мустела пък каза, че олиото за след баня е супер.
Не харесва Бочко.
Но това всичко е лично мнение.

Танюша, тя подкрепя точно това, което ти казваш и което и аз ще направя. Най-простата козметика в началото. Миещо средство, бепантен или друг памперс крем и нещо за след баня.
После, ако недай си Боже не се справяме с тези продукти ще търся варианти.

Иначе за новородено всички около мен са ползвали в началото памперс с лепки, не гащички, даже някой ми обясняваше защо, ама една или две лекции са ми изнесли до сега и кой да помни 😁 мисля да взема 2 пакета памперс премиум кеър и така ...
Благодаря за информацията, че само памперси остана да взема 😁😁

# 216
Добро утро и от мен дами 🙂
Като за начало се включвам с отговор по нашумелите теми 😁
Относно козметиката - както и с първородната ми дъщеря залагам на Мустела - взех вече "Златен комплект" на супер цена беше, нямаше 70 лв. https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010028814 - сега го има намален в софармаси, ако някоя проявява интерес ☺️

Относно бабините неща - маз, калиев пернанганат и т н, и аз не подкрепям, мисля че сега има достатъчно качествена козметика и смятам да заложа на нея както и първият път.

Относно педиатър, ние с мъжа и детето сме при общопрактикуващ, който има специализация и педиатрия и той ще си поеме и бебето слава богу и не ми се налага да търся нов ☺️

Сега да споделя и нещо друго - вчера ходихме на Сурва в Перник и беше много интересно, нещо ново и различно, каката отначало много се страхуваше от целия шум и маскирани, но после толкова и хареса, че днес ще отидем пак ☺️

Бебка е доста активна и при мен тези дни, особено вечер като легна и се започва 😁
Вчера ме болеше под гърдите, някъде при ребрата и не знам разтягам ли се или някой крайник слагам там, ама целия следобяд беше това и то само в дясно - на някоя случвало ли й се е?

Хубав ден от мен ☺️

# 217
  • Sofia
Добро утро и от мен дами 🙂
Като за начало се включвам с отговор по нашумелите теми 😁
Относно козметиката - както и с първородната ми дъщеря залагам на Мустела - взех вече "Златен комплект" на супер цена беше, нямаше 70 лв. https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010028814 - сега го има намален в софармаси, ако някоя проявява интерес ☺️

Относно бабините неща - маз, калиев пернанганат и т н, и аз не подкрепям, мисля че сега има достатъчно качествена козметика и смятам да заложа на нея както и първият път.

Относно педиатър, ние с мъжа и детето сме при общопрактикуващ, който има специализация и педиатрия и той ще си поеме и бебето слава богу и не ми се налага да търся нов ☺️

Сега да споделя и нещо друго - вчера ходихме на Сурва в Перник и беше много интересно, нещо ново и различно, каката отначало много се страхуваше от целия шум и маскирани, но после толкова и хареса, че днес ще отидем пак ☺️

Бебка е доста активна и при мен тези дни, особено вечер като легна и се започва 😁
Вчера ме болеше под гърдите, някъде при ребрата и не знам разтягам ли се или някой крайник слагам там, ама целия следобяд беше това и то само в дясно - на някоя случвало ли й се е?

Хубав ден от мен ☺️

Мен ме боли в ляво понякога, под гърдата някъде, ама то само ц*ци станах и всичко горе е под гърди..
Като легна на ляво и като натъртено чак си го чувствам, много странно усещане,  но слава Богу изчезна.
Според мен сега всякакви болки са нормални при нас.

# 218
Аз днес не съм усещала бебка , а това нормално ли е

# 219
  • Sofia
Аз днес не съм усещала бебка , а това нормално ли е

И аз го усещам днес много вяло, помръдва нещо, но бавно и леко. Даже му се карах, че е мързеливко и да се размърда малко.
Забелязала съм, че неделя като цяло винаги е кротък, явно е свързано с мойта нагласа за мързел в неделя... 😆

# 220
Относно козметиката, взехнизмиваш гел и кремче за мазане след баня на Wooden spoon. Те са точно такива - не са медицинска козметика, стават за всякаква кожа и са изцяло натурални. Ухаят прекрасно и фирмата е българска. Препоръча ми ги приятелка, която от години ги използва. Ако после се наложи, минавам на Ларош. С дъщеря ми предиатърката пречпръча Ларош заради много суха кожа и аз съм доволна от продуктите им. За съжаление напоследък ненчувам хубави неща за Мустела и категорично ги отписах.

# 221
Аз не съм вземала медицинска козметика, защото не са имали никакви проблеми с кожата. Главно Бочко сме купували и наистина не се ползва по много,поне аз не съм. С малкия, който в началото се подсичаше много и не му помагаше на Бочко кремът и судокрем, взехме бенатен май се казваше , много е добър, пробвахме и джиндира Алба,но не го оправи както бенатен или бепантен се казваше,не съм сигурна и не проверих преди да пиша. Сега още нищо не сме взели,като се роди най-вероятно чак ще е,за да видя кожата му все пак дали няма да изисква специални грижи.

Бебето си го усещам през целия ден се движи,но понякога точно са такива леки движения. Не съм сигурна дали няма място,но все пак му намалява малко или много.

Хубава снежна неделя,тук при нас валя малко. 😚

Последна редакция: нд, 29 яну 2023, 13:19 от Irnata_87

# 222
Бепантен е кремчето, много добро също като судокрем. Судокрем обаче го препоръчват само при наличие на зачервяване, мъкар че аз май съм го ползвала всякога 😀

# 223
За какво се прави осоляването?
Видях, че една позната с правила на детето си..😕 В интернет прочетох само лоши неща, но не и защо се прави..
Мъжът ми замина за 4-5 дни.. аз от сутринта съм с болки ниско долу😑 малко се притеснявам вече..

# 224
И аз съм с болки от сноши, днес и гадене. На времето мен са ме осолявали- като месо. С едра сол намазана цялата, да не мириша и да не се изпотявам. Това е много опасно, НЕ ГО ПРАВЕТЕ. Да днес нито се потя нито ако случайно леко се изпотя мириша, но с риск на живота ми като бебе 😀 Сега аз слагам само щипка сол в цялото корито и то не винаги.

Общи условия

Активация на акаунт