Термин март 2023 тема номер 7

• 41 346
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
Бепантен е кремчето, много добро също като судокрем. Судокрем обаче го препоръчват само при наличие на зачервяване, мъкар че аз май съм го ползвала всякога 😀
Тъкмо купих бепантен голяма разфасовка и аз 😁

# 226
Здравейте момичета пиша ви притеснена тъй като изминалите 2 седмици не са леки за мен .. се налага  контролиране  на тонове и кръвно през ден. Днес  беше поредния път, но нещата не са розови ... нормално стоя 30 минути този път стоях 2 часа и само виждах как влиза и излиза акушерката и нищо не казва.. гледах тоновете на бебето въобще не бяха регулярни от 120 се покачваха изведнъж на 160 -170 след секунди отново 117 -120 бебето не спираше да мърда и това разтревожи акушерката(много мила  жена която си личеше че има много стаж и си разбира от работата)  взе листа с тоновете и ми обясни  че това за нея е притеснително и че настоява лекар да ги провери ... Казаха ми че ако в вторник е същото положение ще вземат мерки..  -Какви ?
- Не знам !
Така и не се видях със лекар защото беше много натоварен ден в отделението чакам обаждане от тях много съм притеснена не мога да се успокоя :'(

Последна редакция: нд, 29 яну 2023, 15:26 от Ivelina.m

# 227
добавям - дръж се Иве, че се обадят! - най-много да извадят бебето по-рано. Аз от началото на декември слушам как всеки момент може да излезе, в главата си съм готова, не искам преди деветия месец да е, но знам че ако се наложи ще бъде направено най-доброто за бебето=> пиши след като ти се обадят🤗🤗
за солта - мисля че се бърка готварската сол със солта, като ... Ще се изкажа грешно, но като химически компонент. В смисъл струва ми се логично само и единствено, ако сте някъде с изключително твърда варовикова вода, както се слага сол в съдомиялна, и така мъничко уж във водата на бебето и все пак 🤷,
или като тези "соли за вана" - но там мисля че фокусът е върху това че изпускат разни минерали - а на това излязло от стерилна среда същество, което дори няма работещи потни жлези, ако не се лъжа, в първия си месец ... Не знам, аз съм много ама много предубедена към всякакви бабини деветинини ... Но аз съм от поколението стабилно облъчено от Чернобил 😣😆
за калиевият перманганат  , боже, освен може би ако сте в Бразилия и има комари пренасящи Зика вирус, знам ли, или ако ви се наложи да изкъпете бебето с вода загребана с кофа от локва пред блока ... Бррр ... Но ако пиете спокойно водата от чешмата у дома, моля запазете здрав разум и не изливайте менделеевата таблица във  ваничката за къпане на бебето. Или поне първо се консултирайте със лекар/специалист химик или каквото там друго научно лице е налично.

И един мрън от мен - не знам къде мине главата на това бебе, но болките ниско долу при вървене вече са ужасн, а в това време с краката си се опитва да си пробие прозорец през ребрата 😣🥴🤪
Нямам сили за нищо, активна съм по 15 минути и след това спя по един час 🥴

Последна редакция: нд, 29 яну 2023, 15:37 от Lucie_

# 228
Здравейте момичета пиша ви притеснена тъй като изминалите 2 седмици не са леки за мен .. се налага  контролиране  на тонове и кръвно през ден. Днес  беше поредния път, но нещата не са розови ... нормално стоя 30 минути този път стоях 2 часа и само виждах как влиза и излиза акушерката и нищо не казва.. гледах тоновете на бебето въобще не бяха регулярни от 120 се покачваха изведнъж на 160 -170 след секунди отново 117 -120 бебето не спираше да мърда и това разтревожи акушерката(много мила  жена която си личеше че има много стаж и си разбира от работата)  взе листа с тоновете и ми обясни  че това за нея е притеснително и че настоява лекар да ги провери ... Казаха ми че ако в вторник е същото положение ще вземат мерки..  -Какви ?
- Не знам !
Така и не се видях със лекар защото беше много натоварен ден в отделението чакам обаждане от тях много съм притеснена не мога да се успокоя :'(

С първата ми бременност нямах нито едни нормални тонове. Буквално не знам какво означава тоновете да изглеждат добре. Дъщеря ми се роди на термин, напълно здрава, явно всеки пут се е въртяла или и аз не знам какво е правила, но на всички тонове изпадах в ужас. Веднъж ги провери лекарката на смяна и каза:"Ами какви са тези тонове, те са ужасни. Много лоши тонове, нека следащия лекар ги погледне". На другия ден в болницата моята лекарка ги гледа и казва:"Че какво им е, не са най-добрите, но какво толкова се е притеснила колежката." Предполагам, че при теб следят всичк изкъсо и няма да оставят бебето. Дори и да се наложи спешно да го извадят, вече сме в такива седмици, че всичко ще е наред.

# 229
Ивка, стискам палци всичко да е наред с двама ви 🙏🏼

# 230
Благодаря момичета .. не се тревожа че може да го изкарат по рано ..
 Страх ме е да не би бебето да има някакъв проблем сега и за напред ... Всякакви мисли ми се въртят в главата
(Още нямам обаждане) според календара съм в 35 седмица

# 231
- Не знам !
Надявам се всичко да е наред при теб . Кураж и чакаме новини 🌷 прегръдки

# 232
Ивелина, стискам палци да се обадят,дръж ни в течение! С малкия тоновете преди индукцията се губеха и бяха ту 100,ту 170,направо не знаех какво се случва, отидох да раждам и бяха нормални,може да е било нещо моментно. 😚Ще те следят и бебето вече е достатъчно голямо и развито.

# 233
Ивелина, стискам палци да се обадят,дръж ни в течение! С малкия тоновете преди индукцията се губеха и бяха ту 100,ту 170,направо не знаех какво се случва, отидох да раждам и бяха нормални,може да е било нещо моментно. 😚Ще те следят и бебето вече е достатъчно голямо и развито.

Надявам се да е нещо  моментно ..
 Лекарят ми се обади каза че иска да ме види утре пак на тонове , надявам се и преглед .. относно днес нищо особено не спомена след утрешния преглед ще може да ми каже повече .. е това никак не ме успокои но ..

# 234
И аз знам ,че се осолява против изпотяване и да не мирише потта.  Мами аз съм доста притеснена изобщо не съм усещала беба само към 14 ч. Един път мръдна много лениво и това е ...

# 235

Надявам се да е нещо  моментно ..
 Лекарят ми се обади каза че иска да ме види утре пак на тонове , надявам се и преглед .. относно днес нищо особено не спомена след утрешния преглед ще може да ми каже повече .. е това никак не ме успокои но ..

Ще настояваш и за преглед и за доплери,за всичко. 😚

# 236
Ох, много е тегаво в последните седмици. При мен последните тонове точно така бяха накъсани и варираха много. Накараха ме да се разходя и повториха записа, втория беше супер. В този случай и позицията не беше оптимална, първия път на кресло, втория на кушетка.
Ако имате някакви притеснения, може да се отиде за тонове да се види дали бебчето е добре.
При мен слава Богу движенията пак са по-активни. Имаше седмица или десетина дни, я които бяха по-вяли след кортикостероидите, май е било временен ефект и отшумява. Много се бях филмирала, едвам си изчаках часа в петък. Вече съм 36 седмици пълни, лекарката ми утре се връща от отпуска. По-спокойна съм, стискам палци всичко да е наред.

# 237
При мен бебето в някои дни е много активно, в други - много пасивно ... Дали е възможно да е от различните позиции, които заемат?
Нашият момък се завъртя вече няколко пъти и ми се струва, че когато е главично го усещам повече да шава, рита и т.н., отколкото когато е седалищно.

# 238
При мен бебето в някои дни е много активно, в други - много пасивно ... Дали е възможно да е от различните позиции, които заемат?
Нашият момък се завъртя вече няколко пъти и ми се струва, че когато е главично го усещам повече да шава, рита и т.н., отколкото когато е седалищно.
[/quote При мен е по същия начин . Зависи дали ,съм сменила позицията или пък понякога ,когато с ММ излизаме и нямам време за следобеден сън -което рядко пропускам 😁 Всичко си играе роля при мен лично ,и вечер ми го връща тъпкано с ритници 😌😁😁 . Не се притеснявай на моменти е и е нормално според мен  . 🌷

# 239
Момичетаа
Аз писах по-рано, че съм с болки
Цял ден не спряха и преди малко бях на преглед - всичко е наред🙏
Шийката е 3.5см, водите са наред, бебко е добре. 🙏🙏

Общи условия

Активация на акаунт