Термин март 2023 тема номер 7

• 38 131
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
Ох, момичета, днес си изкарах акъла. Имах кръв по бельото, но май се оказа, че не е от бебето, а от някакъв хемороид. Имам дискомфорт и болка, та явно е прокървило нещо. Сега ми изписаха крем за мазане и смрадлика за киснене. Дано има ефект.

Ирната, добре качва бебето, не ги мисли тези крака, няма да целите да е манекен. А и може последните седмици да дръпне още и да ви изненада. Важното е, че плацентата, шийката и всичко останало е ок.

MonikaD, и аз чета същата книга, ще е много смешно, ако се засечем в болницата няколко от темата Simple Smile Дано си родим около термина де, не бързаме.

Мисля след седмица да започна да си оправям багажа, още съм в 32, в края ѝ.

# 271
По темата с племенници и други близки, аз бих ограничила контактите. За това и милия ми втори син сега не ходи на градинка. Аз колкото и да трябва да лежа, предпочитам да е у дома и да в здрав.   Замислих се и днес за изписването. Предния път само свекърите дойдоха, а моите родители уважиха мнението ми, не исках тумби народ и ме чакаха у дома където се почерпихме всички. Сега не зная как ще е, защото от скоро има явно пристрастие към новото бебе в рода на ММ- племенника и явно както се казва “любимци”. Моето синче второто е Денис Белята-само че Пети белята му викаме ние 😀 Та откакто съм забременяла до ден днешен- 32 седмици един път го взеха и после ореваха света че много буен. Освен това не помагат грам за и с нищо друго… Мисълта ми беше, че не ми се иска да играем театри и са ми в повече вече с годините на които се нагледах. Обсъдихме я темата и за свекървите, но не мога да си обясня една майка как душа и дава така да не хае… Та оплаках се набързо, но с две думи не ми се ще даже за изписването да ми влизат у дома и да снимаме филми.
Днес друго което се замислих е, че май предните пъти и аз ползвах в началото бебешки душ гелове и мазила след раждането. Вие как ще процедирате?

# 272
Добро утро мамчета Purple Heart Hands V please Blue Heart

за бабините девитинини/ традиционни методи на лечение - най-любимото ми лечение на силни настинки ( не бременна разбира се) е греяна ракийка ... ммм - да не се размечтавам рано рано, но за бебетата - по-скоро бих се доверила на научно доказани методи ( Въпреки че не знам дали има учен в БАН, който специално да е правил дългогодишен кохортен сравнителен анализ на солени и несолени бебета - то и колко променливи би имало - момчета/момичета; вид сол; количество сол; вид вода; честота и т.н. и т.н. - не съм професионален анализатор, защото се провалих на изпитите в университета по програмиране и математика 🙈🙈, но все нещо ми остана в главата, което да влияе на критичната оценка и вземане на решение 🤓) но! пък ако работи 🤷‍♀️
milenahot - при нас е същото, даже в къщата на ММ спим на отворен прозорец в спалнята, мисля че при добре завито/облечено бебе няма да е проблем, а за банята специално може просто там да се и облича след баня ( аз поне приготвих "станция за обличане" за банята). Ние поне мислим да започнем така - тук децата и без друго ходят голи и боси по БГ стандартите. Кураж! дано и бебчето да обича свеж въздух 🤗
за ремонтите - днес официално мога да кажа че приключихме с местенето - мама и татко се върнаха в БГ, най-основните мебели са сглобени, изчистено е, само ми остана да си доподредя някои неща. Успех на всички с предстоящ ремонт 🤗🥰
за багажа за болницата - прилагам снимка. След цяла седмица странни болки реших, че ММ трябва да знае какво има в багажа, ако по някаква причина не мога да се движа, да знае кое къде е - снощи му го показах, довечера мисля да го препитам 😂
Скрит текст:
за мен - хавлия за коса, халат, чехли, тоалетни принадлежности + мокри кърпи и подложки за зърна; обикновени потници с тънки презрамки, потник за кърмене, комплект панталонче с тениска за кърмене; риза за раждане; " бабешки" гащи за след раждане ( превръзките ще са от болницата; също и крем Лансинох за зърна)
за бебето - 6-7 боденца с къс ръкав; 6-7 боди-пижама с дълъг ръкав+крачол с вградено чорапче; хавлия; 3 памучни пелени ( уж в болницата има); шапка, ръкавички, чорапки; комплект принадлежности за баня; различни видове памперси - да видим какво ще пасне, но памперси ще има и от болницата; също така от болницата ще има термометър.
За бебето всичко е в отделни торбички с цип - ако се наложи да се пипа с мокра ръка, или намаза с крем, или нещо подобно.

списък с прегледи - добавих, когото видях Relaxed , ако пропускам някого напомнете ми - не се сърдя
Танюша @ - следващ преглед 30 .01
Цветито9104 - 31.01 - д-р Маринов?
Nikol15 - 31.01 преглед
Lucie - 31.01 - преглед ( ако още сме 2 в едно 😁🤞🤞)
Asalea - 32 седмица?
lady25 - 02.02
march23 - 03.02 прегледпри АГ
Xrisi.i - преглед - 7.02 При мен заради грипната обстановка го отложиха и сега чакам потвърждение за 6.02 нямам търпение да видя малкия човек как е и колко е качил 😁😁
Tiare  - На 02.02 и 09.02 ще бъда на тонове, а на 16.02 на преглед.
Nicolee.smoletsova - тонове 10.02. А съм на преглед на 15.02
Nicolee.smoletsova - планирано секцио - между 7- 14 март
Захарно петле - час за секциото -след 6 март

# 273
Ей, ама какво влизане у дома след изписването? В тия грипави времена само ви трябват мучащи баби и дядовци, надвесени над бебчето Smile
Който дОйде до болницата - дОйде и дотам. Вкъщи си влезаме ние и детето. И без това у нас ще е почти стерилна обстановката, та не ми трябват тълпи приходящи, черпни, грижи.. То като на 2-3 чАса се храни бебето, а на изписването ще отиде поне час, докато се доберем до нас и се организираме, ще си стане време за повиване, хранене и т.н. Само до гости ще ни е ... Grin
Аз ще си предупредя всички, че сборният пункт ще е в болницата и то само за здрави хора - шмъркащи, кихащи, кашлящи - ще видят бебето по-нататък... Или с маски.. То оттам нататък, живот и здраве, цял живот ще го гледат, така че зор да се изсипят всички на изписването - нЕма нужда.. Relaxed

# 274
Първият път раждах 13 часа и мъжът ми беше полудял да чака без информация. Сестра му ми е много близка приятелка (от преди с него да имаме връзка) и знаела, че съм в болницата. След работа беше дошла с мъжа си за мирална подкрепа. Чесно казано, бях много щастлива, че не са го оставили сам и са оказали морална подкрепа. А и като ме изкараха, много им се зарадвах. Най-смешното беше, че като ме изкараха, ние със зълвата бяхме много весели, обаче мъжът ми и нейният мъж такъв рев дръпнаха и двамата Grinning Да им се неначудиш.

# 275
За хемороидите препоръчвам Цикатрадина супизитории. И аз почвам да слагам, че брах големи ядове 😏 Напоследък от тежестта и моите са цъфнали и започвам да усещам че си се иска намеса.
Добро оправдание е грипа 😀 Благодаря за подкрепата❤

# 276
Ирна, страхотни новини! И аз тъкмо се върнах. 34 седмица, нашето човече е 2500,каза лекарката, че има много коса 😁 започваме запис на тонове всяка седмица и на 13ти махаме серклажа 😬

# 277
  • В твоето съзнание...
MonikaD, So close... освен и аз да си я взема тази книга за болницата Grinning
So close, с теб май сме със седмица разлика. Аз днес съм 31+6.

Моя преглед за 03.02, мина вече, че го дръпнах по-ранко. Сега на 07.02 съм на тонове а на 17.02 на тонове +  преглед.

Изписването е голяма драма в моята глава...
Първо, че аз не искам никой да идва, но знам че няма как да стане. Надявам се поне да се съгласят да дойдат само в болницата и да не държат да идват в къщи, защото аз наистина не си представям в нас да се изсипят някакви хора, при положение, че вероятно няма да се чувствам оптимално, а и както някой спомена, докато се приберем ще е време за хранене, бебто сигурно ще се размрънка и т.н. Някак си ми се ще да имаме няколко дни в къщи, да си се напаснем и тогава да идват хора.
Второ ме е налегнала чуденката, какво е редно да носи ММ, като идва да ме вземе - почерпка ли, цветя ли...

Ирна, много се радвам за добрите новини, бебчо си наддава и всичко ще е наред.

Иначе аз разграничавам бабини деветини от традиционни методи на лечение, вторите са си съвсем научно обосновани и доказани във времето Simple Smile

От няколко дни ме мъчи и въпросът как да преценя какъв размер протектори за зърна са ми нужни... Ако някоя от вас е ползвала и знае, нека сподели.

# 278

Моя преглед за 03.02, мина вече, че го дръпнах по-ранко. Сега на 07.02 съм на тонове а на 17.02 на тонове +  преглед.

Първо, че аз не искам никой да идва, но знам че няма как да стане. Надявам се поне да се съгласят да дойдат само в болницата и да не държат да идват в къщи, защото аз наистина не си представям в нас да се изсипят някакви хора, при положение, че вероятно няма да се чувствам оптимално, а и както някой спомена, докато се приберем ще е време за хранене, бебто сигурно ще се размрънка и т.н. Някак си ми се ще да имаме няколко дни в къщи, да си се напаснем и тогава да идват хора.
Второ ме е налегнала чуденката, какво е редно да носи ММ, като идва да ме вземе - почерпка ли, цветя ли...

Иначе аз разграничавам бабини деветини от традиционни методи на лечение, вторите са си съвсем научно обосновани и доказани във времето Simple Smile

От няколко дни ме мъчи и въпросът как да преценя какъв размер протектори за зърна са ми нужни... Ако някоя от вас е ползвала и знае, нека сподели.
Момичета може да ми се посмеете,но мисля утре да отида да взема от джп -то направление за раждане , поне да съм спокойна 😁😁 Очаквам неочакваното

# 279
Радвам се за добрите новини след прегледите, моят е утре и се надявам вече да получа списъка за болницата, за да мога да подготвя и аз багажа. Вече съм в 34г.с. Днес купихме кошара и поръчахме количката. Имам нужда от съвет относно матрака за кошарата. Знам, че трябва да е твърд, но вие към какъв сте се насочили или какъв сте взели вече?

# 280
Радвам се за добрите новини след прегледите, моят е утре и се надявам вече да получа списъка за болницата, за да мога да подготвя и аз багажа. Вече съм в 34г.с. Днес купихме кошара и поръчахме количката. Имам нужда от съвет относно матрака за кошарата. Знам, че трябва да е твърд, но вие към какъв сте се насочили или какъв сте взели вече?
  Ние под матрачето на кошарата имаме твърда подложка , така си я взехме де . Дърводелец я беше правил по размер на кошарата .

# 281
Аз от училището за бременни разбрах,че матрака трябва да е от скъпите 😀 и да е толкова твърд,че таткото да среща съпротивление,когато опита да го стисне с длани.Ние все още не сме купили също

# 282
И аз чета книгата на Хедра всяка вечер 😁 В болницата и след това ще я използвам като справочник 😊

За изписването съм ок най-близките (баби, дядовци, лели на бебо) да дойдат пред родилното да ни видят, но след това си се прибираме сами вкъщи с бебо и мм. Първият ден не ми се посрещат гости 😆 Ако искат, да седнат някъде навън да се почерпят и ние да платим сметката, съм съгласна. Но да посрещам и да чистя след гости в деня на изписването - не.
Сигурно ще подготвя почерпка за акушерките, която мм да донесе на изписването, а за доктора ще занесем подарък в последствие.

Матраче избрах от Икеа. Мисля, че техните продукти минават, какви ли не сертификации и това ме насочи към тях. А и познати използват такова и са доволни.

# 283

Тъкмо ще се познаем по книгата Simple Smile Моят преглед мина, всичко изглежда добре. В събота започвам тонове и преглед всяка седмица. В 36та г.с. ще махнем песара и в последствие ще видим дали естествено, дали секцио.
За Вита питах, дават татковците да видят бебетата, имат консултант за кърмене.

# 284
аз не съм купила протектори и дори не знам дали са необходими?  

доста противоречиви мнения прочетох - на някои хора им станали по-зле гърдите с такива протектори...

иначе предполам вземаш линия, рулетка или метър и се мери зърното
гледах ги в магазина имат размери S, M и L
примерно S - 15 mm, M - 21 mm, L - за L -ките не мога да намеря размери (може би трябва да се пита в магазина)

Общи условия

Активация на акаунт