Термин март 2023 тема номер 7

• 38 075
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
Цветито, хайде, появявай се с добрите новини, цял ден те мисля и чакам! 💗

Добър вечер и благодаря за загрижеността ☺️
Слава богу наистина новините са добри и бебка е абсолютно здрава ☺️

Доктор Маринов каза, че това е лек козметичен дефект, но не пречи на сърцето да функционира нормално.
Леко изместена ос на сърцето, но структурно и функционално си е супер 🙂🙂

Препоръча ми да заведа бебка на преглед при него когато стане на 1 месец, ей така чисто профилактично да я види и така

Сега остана само преглед при пренаталния специалист през 36 седмица ще ходя на доплер и биометрия и скоро започвам да следя тонове 🙂

П. С. Радвам се за добрите новини при всички, които минаха прегледи, а на всички които предстоят - пожелавам успех ☺️ и само добри новини.

Иве какво става с теб?
Чакаме отзиви

Лека вечер от мен 🙂

Йейейе Simple Smile
Много се радвам за вас 🥰🥰🥰

# 331
аз за тесен таз не знам какво значи, ханша колко ти е в см?
Охоо значи не съм с тесен таз 🤔😁 107 см , иначе на височина съм 166 мисля ,че имаш право 🌷
ако е по-малко от 89/90 см обиколката на ханша и си под 160 см висока предполагам може и да си тясна и отвътре, ама това е само предположение, в интернет пише, че таза се разширява до последно

ако не са го мерили този тесен таз - нека го измерят - за да си спокойна Stuck Out Tongue Winking Eye

иначе някъде четох, че признаци на тесен таз са:
ръст под 160 см
номер на обувките по-малък от 36
дължина на ръката под 16 cm
пръсти I (палец) и III (среден) съответно под 6 и 8 cm
усложнени предишни раждания

А защо да изкарват пари? Аз където ще раждам, и естественото и секциото са на една и съща цена ,така че това не накланя везните при вземане на решение от лекарите..
Наистина много хубаво ще помисля по въпроса , много съм раздвоена . На прегледа другата седмица пак ще говорим с докторката на тая тема . И каквото такова, само всичко да е наред . Не ме е страх от нито един от двата варианта ,та ще го помисля хубаво благодаря ви 🌷

# 332
Не знам къде какво пише за тесния таз, но определено няма нищо общо с реалността 😅  Аз съм 172см, като 70кг да ми най-слабите, демек тогава съм манекенка 😀 и се оказах с тесен таз. А като ме гледаш не съм права като дъска, имам си извивки там 🙂 Костите които мерят са вътрешни и това, че външните са по-широки нищо не значело. За справка свекито ми е 160макс, родила е двама сина нормално, като ММ е бил 4.300кг. Та тя всеки път ми вика че не съм слабичка и дребна, пък тесен таз 🤣
Последните дни имам доста киселини. Някой нещо за лек да сподели?
Цвети, радвам се че вс е наред 💗

# 333
  • Sofia
Не знам къде какво пише за тесния таз, но определено няма нищо общо с реалността 😅  Аз съм 172см, като 70кг да ми най-слабите, демек тогава съм манекенка 😀 и се оказах с тесен таз. А като ме гледаш не съм права като дъска, имам си извивки там 🙂 Костите които мерят са вътрешни и това, че външните са по-широки нищо не значело. За справка свекито ми е 160макс, родила е двама сина нормално, като ММ е бил 4.300кг. Та тя всеки път ми вика че не съм слабичка и дребна, пък тесен таз 🤣

Бианацида, както нагоре посъветва някой е супер. Билков е и може да си смучеш по 2 3 4 дори на ден.

# 334
  • В твоето съзнание...
Не знам къде какво пише за тесния таз, но определено няма нищо общо с реалността 😅  Аз съм 172см, като 70кг да ми най-слабите, демек тогава съм манекенка 😀 и се оказах с тесен таз. А като ме гледаш не съм права като дъска, имам си извивки там 🙂 Костите които мерят са вътрешни и това, че външните са по-широки нищо не значело. За справка свекито ми е 160макс, родила е двама сина нормално, като ММ е бил 4.300кг. Та тя всеки път ми вика че не съм слабичка и дребна, пък тесен таз 🤣

А пък аз имам много дребна приятелка, на която и казаха, че е с тесен таз и роди две деца нормално, че и доста лесно.

За киселините, аз препоръчвам http://apteka-hubenova.com/index.php?route=product/product&product_id=12753
И на мен напоследък са ми в повече и доста ме облекчава...

Люси, а ти утре ли влизаш в деветия месец, дочакахме ли заветната дата, за да не се води бебо недоносен, ако вземе че се появи?

# 335

Много благодаря ❤️

Относно киселините - и аз имах доста преди време, сега (да чукна на дърво 😁) от известно време не съм имала, но вкъщи съм се запасила със Стопацид - препоръчаха ми го когато лежах в Надежда и оттогава без него не оставам.
Някакво смешни пари е няма и 2 лв, а върши чудеса, поне при мен е така 🙂

Оставам линк за интересуващите се - https://www.pharmalife.bg/stopatsid-menta-pri-kiselini-20-tablet … anatseya-stopacid

Да отбележа - не ги пия постоянно, а само когато се появяват киселини и взимам по 1, може би при по-силни или чести пориви може да се пият по повече, както в описано и в листовката 🙂

# 336

Доктор Маринов каза, че това е лек козметичен дефект, но не пречи на сърцето да функционира нормално.

Препоръча ми да заведа бебка на преглед при него когато стане на 1 месец, ей така чисто профилактично да я види и така

Сега остана само преглед при пренаталния специалист през 36 седмица ще ходя на доплер и биометрия и скоро започвам да следя тонове 🙂

П. С. Радвам се за добрите новини при всички, които минаха прегледи, а на всички които предстоят - пожелавам успех ☺️ и само добри новини.

Иве какво става с теб?
Чакаме отзиви

Лека вечер от мен 🙂
Много се радвам за вас супер новина ..
Аз нямам обаждане сигурно утре ще ме потърсят .

# 337

Иве какво става с теб?
Чакаме отзиви

Лека вечер от мен 🙂

Благодаря ти ❤️
Стискам палци и при теб всичко да е добре и да е просто "фалшива тревога".

Иначе как си?
Опита ли да се свържеш с друга болница/лекар?

# 338

Иве какво става с теб?
Чакаме отзиви

Лека вечер от мен 🙂

Благодаря ти ❤️
Стискам палци и при теб всичко да е добре и да е просто "фалшива тревога".

Иначе как си?
Опита ли да се свържеш с друга болница/лекар?
Днес ми дойде малко във повече и реших да не звъня никъде ще уставям за утре или друг ден трябва първо малко да се успокоя .. и аз на това се надявам всичко да е фалшива тревога остана малко .
Иначе се чувствам добре малко ми се вие свят като ставам но се опитвам да съм активна колкото мога..

# 339
Много ви благодаря. Още утре ще взема и от двете за всеки случай. Ще трябва да си взема и още супозитории Цикатрадина, че нещата не са много готини отзад 😖

# 340
Танюша ти в кой град си?

# 341
Танюша ти в кой град си?
Пловдив 🌷

# 342
Много ви благодаря. Още утре ще взема и от двете за всеки случай. Ще трябва да си взема и още супозитории Цикатрадина, че нещата не са много готини отзад 😖

За нищо, дано да съм била полезна и да помогне 🙂

На мен пък от 2 вечери ми се случва след като легна, понякога преди да заспя, друг път заспя и се събуждам... 😐 Да усещам на гърлото си все едно ми "присяда" храната.. Без киселини, без някакъв странен вкус, просто такова чувство и не преминава много време..
Дори опитах да пия от тези хапчета за киселини, но не помогна.. Случвало ли се е на някоя от Вас и знаете ли "лек" за това, че ме побърква.. И няма заспиване като се случи..

# 343
  • Sofia

Asalea, в коя седмица си?

32+6 съм днес, в деня на секциото трябва да съм 38+0. Малко ме изненадаха с тази ранна дата, тук обикновено ги насрочват около 7 дни преди термин.

# 344
Моят преглед днес мина добре, но пък бебето върви доста едричко 2600гр в 34г.с. Аз клоня към секцио, докторът ми каза, че при него практиката е да не се прави преди 39г.с. На 07.02 съм на тонове, а на 14.02 и на преглед.

Общи условия

Активация на акаунт