Термин март 2023 тема номер 7

• 37 939
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
Момичета,какви кошарки взехте
Аз съм се насочила към next to me за първите месеци,а за после гледам от тези трансформиращите,които са с люлеещ механизъм и събирам мнения

# 436
  • В твоето съзнание...
march23 , Ти в коя седмица си? Дано ни се обърнат бебчетата, много ме плаши това секцио ..

В момента съм 32+3 Simple Smile Докторът каза, че ако до 37-ма не се обърне ще ми насрочки секцио с дата на термина, което мен доста ме очуди, мислех че ще иска да е по-рано. Също каза, че ако в деня на секциото случайно се е обърнало (случвало му се е), пак ще си го чакаме за нормално.

Не се притеснявай толкова от секциото, доста дами раждат така и всичко си е абсолютно наред. Аз имам приятелка вече с две операции, няма абсолютно никакви проблеми и всичко с бебенцата е наред. Има една тема "За секциото с любов", там пишат дами с опит в тази област и можеш да ги разпиташ подробно. Някои жени дори го избират като по-лесен вариант.
Знам, че спиналната упойка звучи страшничко за доста хора, и аз имах притеснения първия път, но в крайна сметка ми беше по-скоро любопитно да се раздвижа след това.
Всичко ще бъде наред и нещата ще се подредят така, че да е оптимално и за теб из а бебето.

Mimisd, аз се спрях на сгъваема - Чиполино Мерида, с падаща преграда е, може да се ползва като некст ту ми, но може да се ползва и след 6тия месец, за разлика от стандартните некст ту ми-та. Отделно, че може да си я сгънеш и да си я ползваш при пътувания. Когато стане време бебето да се мести в собствена стая, ще му търся вече легло според възрастта.

# 437
Момичета,какви кошарки взехте
Аз съм се насочила към next to me за първите месеци,а за после гледам от тези трансформиращите,които са с люлеещ механизъм и събирам мнения
Ние взехме една на Чико ,която става на стол ,люлка и какво ли не 😁 не е некст ту ми ама мисля ,че ще свърши хубава работа

# 438
Mimsd, нашата е на Чиполино Сладки сънища, с падаща преграда е и има долу 1 ред за някакви играчки/памперси. Изглежда удобна и само за нея имахме място, до леглото ще е. Като поотрасне, ще е в своя стая, в по-стабилна.

march23, планът за раждане ми звучи ок. Вярвам, че бебето ще се обърне.

Lucie_, и аз имам такива моменти на лудост, в които трябва да ям спешно това, което искам. И се поддавам на изкушението. Гледам да не прекалявам, но понякога е по-силно от мен.

Забравих да пиша - следващият ми преглед е на 7.02. Тогава трябва да ми дадат и болничния за 45 дни преди раждането.

# 439
И ние избрахме сгъваема кушетка Чиполино Мерида с падаща преграда. March, измислила ли си, как ще я почистиш? Май не може да се пере и обмислям да я почистя със спрея за бебешки повърхности на Фрош и мека кърпа.

Моят бебок няколко пъти вече се завъртя - ту е главично, ту - седалищно. Държи ме под напрежение. Днес съм на преглед и ще видим, как ще ме изненада 😊

# 440
  • В твоето съзнание...
И ние избрахме сгъваема кушетка Чиполино Мерида с падаща преграда. March, измислила ли си, как ще я почистиш? Май не може да се пере и обмислям да я почистя със спрея за бебешки повърхности на Фрош и мека кърпа.

Моят бебок няколко пъти вече се завъртя - ту е главично, ту - седалищно. Държи ме под напрежение. Днес съм на преглед и ще видим, как ще ме изненада 😊

Аз честно казано още не съм я разопаковала, но си мислех и аз за такъв препарат. Някъде из темите за колички бяха препоръчали един, но не съм го запомнила... Искам да мина кошарата, стола за кола и всички части на количката, въпреки че те са изпрани.

Ей този намерих, но ще се поровя из темите да видя дали ще намеря какво бяха препоръчали...

So close, и на мен ми звучи добре този план, аз се притеснявах само че ще иска да насрочим секциото за много преди термин, но при тези условия ми звучи супер.
Аз съм си наумила за дата на раждане 23.03, че 23 ми е любимото число, а и си ми носи късмет... ама в случая е божа работа Grinning

# 441
  • Sofia
Момичета, помагайте!!! Пазарувам като обезумяла, не мога да се спра!

Основно неща за къщата, след това за децата гоня промоциите и неща за бебето. За мен нищичко не си купувам. Дрехи, разбира се, абсурд, но например с предишните бременности купувах много козметика, основно за коса. Сега нищичко. Изкарах цялата бременност с едни дънки за бременни, които ми умаляха вече и различни по-дълги блузи. Тази сутрин си умрях от кеф, защото се спретнах с едни нормални дънки, от преди да забремененя (малко ми бяха широки тогава в интерес на истината), туника и жилетка, пак от преди бременността. Изглеждах прилично и бях много щастлива. Не знам колко кг съм качила, днес съм при акушерка и ще се меря.

За бебето се побърквам да следя маркетплейс и един друг сайт за секънд хенд. Накрая, в повечето случаи, взимам нови, но постоянно следя да не излезе нещо. Дрехите, които съм взела, са от там или са ми подарени от една колежка, всички много хубави и запазени. Преди никога не съм пазарувала секънд хенд, даже с първото дете ми подариха разни дрешки, които напълно отказах да ползвам и накрая май ги изхвърлих.... Flushed  Вчера ми дойде столчето за кола след супер дълго избиране, взех накрая BeSafe с база, ново разбира се, защото безопасността ми е на първо място. Остават ми разни дребни неща като помпа за кърма, което още не съм решила дали да взимам този път. С първото дете тя ме спаси първите дни, докато бях в болницата (имах нужда да се цедя, а бебето не беше при мен), после се цедях много, за да замразявам. С второто дете май беше основно за замразяване, с него кърменето беше гладко от самото начало. Сега май по-скоро няма да взимам, бебето ще е нон стоп с мен още от самото начало, а замразяването на кърма вече не го чувствам като такъв приоритет.
Помпата ми беше ръчна Филипс Авент и вършеше супер работа.

Има ли други, анонимни или не, пазарокохолички?

# 442

Аз честно казано още не съм я разопаковала, но си мислех и аз за такъв препарат. Някъде из темите за колички бяха препоръчали един, но не съм го запомнила... Искам да мина кошарата, стола за кола и всички части на количката, въпреки че те са изпрани.

Ей този намерих, но ще се поровя из темите да видя дали ще намеря какво бяха препоръчали...

So close, и на мен ми звучи добре този план, аз се притеснявах само че ще иска да насрочим секциото за много преди термин, но при тези условия ми звучи супер.
Аз съм си наумила за дата на раждане 23.03, че 23 ми е любимото число, а и си ми носи късмет... ама в случая е божа работа Grinning

Привет и от мен ☺️
На тази дата 23.03.23 и аз съм хвърлила око 😁
Смятам, че е много хубава и ни донесла късмет (малко номерология), но все пак е божа работа, смятам че както се казва бебчетата сами ще си изберат.

Аз все пак имам леки надежди, че може да се случи, терминът ми е на 31.03, а много хора казват, че второто детенце по-рано се раждали, пък предстои да видим ☺️
Само всичко да е наред и живи и здрави да са на която и дата да се появят 🙂
За момента при мен бебка е заела много добра позиция - Главично и се надявам да я запази, ужасява ме идеята за секцио...
Каката я родих нормално, е вярно над 40 часа раждане с епизиотомия и доста шевове (над 20 външни), но пак не е оперативно и сега се надявам отново на нормално раждане и ако е възможно по-кратко и безболезнено 🙂

# 443
Joy Asalea, много ме разсмя 😂
Аз май вече накупих всичко необходимо. Сега се сещам от време на време за още нещо и поръчвам, но все по-рядко.
За себе си също не купувах нищо до скоро, но преди няколко дни си поръчах някои нещо за след раждането  - летни пижамки, подходящи за кърмене, малко по-секси бельо ... 😆 Че напоследък купувах дълбоки памучни бикини за родилното и е малко депресиращо 🤣

# 444
Добро утро и от мен. Аз да се присъединя към ужасените от идеята за секцио. 😀 Заради хернията ми ме е страх,но предвид че предното раждане родих нормално без да знам ,че съм с херния,пак вярвам,че всичко ще е наред. Ако кажат упойка не може,ще кажа ок,и без това и на двете раждания имах епидурална и пак ме боля. Иначе бебо е главично от седми месец,а в понеделник влизам в деветия,мисля си,че няма да се върти. Само трябва да слезе надолу. Кошарата ни е дървена трансформираща се,изби си парите, трето дете ще се гледа в нея,за после имаме за игра Ариел на Чиполино.

# 445
Добро утро, има ли някоя от вас, на която бебчето да е още седалищно?
При мен е напречно, днес съм на преглед и ще видим дали се е завъртяло. Аз съм в 33 г.с+4

# 446
  • В твоето съзнание...
Добро утро и от мен. Аз да се присъединя към ужасените от идеята за секцио. 😀 Заради хернията ми ме е страх,но предвид че предното раждане родих нормално без да знам ,че съм с херния,пак вярвам,че всичко ще е наред. Ако кажат упойка не може,ще кажа ок,и без това и на двете раждания имах епидурална и пак ме боля. Иначе бебо е главично от седми месец,а в понеделник влизам в деветия,мисля си,че няма да се върти. Само трябва да слезе надолу. Кошарата ни е дървена трансформираща се,изби си парите, трето дете ще се гледа в нея,за после имаме за игра Ариел на Чиполино.

Ирна, на теб кога ти е следващия преглед? И как се чувстваш след като ти разрешиха да се движиш повече?

За пазаруването - аз понапазарувах основните неща, повечето втора ръка, следя разни фейсбук групи. И за мен каквото съм взела, почти всичко е втора ръка.
Гледам си и аз из сайтовете, но се въздържам.
Трябват ми някои неща за дома, че се местим в нов, но нещо не мога да си харесам нищо.

Ходенето по физически магазини много ме товари, но май ще се опитам да ида до Джъмбо, че от там си взех сутиени за кърмене, които са ми доста удобни и доста бюджетни.

# 447
Следващата седмица в Лидл ще има сутиени за кърмене. Може да ги видиш Simple Smile

# 448
Здравейте момичета. Снощи се събудих от силни болки като менструални. Държаха ме около 40мин. И си викам ..крайй раждам сигурно:joy: бях на път да събуждам ММ да ме кара в болницата Joy ами минаха , не съм родила още.. ама паника , хаха.
А за раждането уж искам нормално да родя ама много ме е страх , напоследък мисля си ако беба не се е обърнала сигурно ще е секцио ,обаче няма да искам пълна упойка ..много ме е страх от нея.

# 449

Ирна, на теб кога ти е следващия преглед? И как се чувстваш след като ти разрешиха да се движиш повече?

За пазаруването - аз понапазарувах основните неща, повечето втора ръка, следя разни фейсбук групи. И за мен каквото съм взела, почти всичко е втора ръка.
Гледам си и аз из сайтовете, но се въздържам.
Трябват ми някои неща за дома, че се местим в нов, но нещо не мога да си харесам нищо.

Ходенето по физически магазини много ме товари, но май ще се опитам да ида до Джъмбо, че от там си взех сутиени за кърмене, които са ми доста удобни и доста бюджетни.

March23,в понеделник имам при моя АГ,тонове и преглед ,ще съм точно в 36,надявам се да е станал 2.400 вече. Кати цяло забраната аз си я сложих най-вече,в смисъл не ми е казано да ям,лежайки чак,ама това правя. Добре съм,коремът ме стяга при ходене,не е като да съм се задвижила много,но повече ставам,сипвам си вода,вземам да ям, навеждам се понякога, че по цял ден малкият хвърля всичко и супер много ме дразни. Ще искам сега да са ми последните кръвни по каса,че не съм проверявала хемоглобин скоро,иначе доста често ми е лошо ,виене на свят,гадене , но искам вече май да раждам. До 2 седмици. И така . Много изнервена вече ставам.

Общи условия

Активация на акаунт