Термин март 2023 тема номер 7

• 37 945
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
Мина моя преглед днес .. в 35+1 бебето е 2860гр. Виждат ми се много, но доктора каза, че си е в норма. Миналия месец водите ми се бяха нормализирали и аз естествено се отпуснах със сладкото ии резултата е 10 единици завишени води над нормата Frowning Всичко друго е наред, но докато не се роди бебето, съм на строга диета, защото можел да се пукне мехура по-рано, а най-лошото е, че не се е обърнало още с главата надолу. Тъкмо се бях успокоила и сега наново ..

# 421
Аз по време на кърмене нищо не свалих 😀
Исках да попитам момичетата с вече планувано секцио на каква упойка ще са- моята дилема вече 8 месеца 😀

Mer_M,  аз говорих с АГ и тя ми каза, че за секцио се препоръчва спинална упойка. Пълна се налагало само по определени причини. Първото ми раждане също е със спинална и предимството е, че си виждаш веднага бебчето, но си в реанимация по-дълго време. Имам приятелка, която се наложило да ражда с пълна упойка и каза, че са я раздвижили след няколко часа.

Funn, при Апостолова ли мислиш да раждаш? Аз вчера смятах колко ще излезе секцио там - 3700 лв...😁
Относно Фраксипарин и Клексан - днес бях на консултация и с проф. Паскалева. Тя както ми го обясни - бия си Фраксипарин сутринта, на другия ден раждам и същият ден вечерта си бия пак инжекцията.
Аз по принцип трябва да съм планувано секцио, но ме притеснява да не тръгне по-рано. Синът ми е роден 37+2.

# 422
Аз поръчах от Алиекспрес кръгчета с различните цифричка и ще си снимам с тях

Момичета, какви приложения на телефона  ползвате  ще ползвате като се роди бебчето за снимки? Като например 1 месец, 2 месец, първо зъбче. Нещо от този род. ☺

# 423
VSSh, за сега такива са ми намеренията. Аз не съм от София, тук в нашия град, където ходя по каса не е за мен. А и лекаря усеща, че ще съм си в София и много много не ми обръща внимание.
Момичета, аз май започвам да имам контракции от време на време. Миналата вечер ме заболя кръста и корема, пих но шпа и магнезий и ми мина. Сега преди час пак така стана и сега ме отпусна. Но имам течение, което от няколко дни ми се усили, дано не са води... Почвам да се панирам. Сега ми мина болката☹️

# 424
Миленка, много благодаря ❤
Проблемът с тази спинална упойка е само в главата ми и даже е малко смешно, как не ме е страх от болката от поставянето й, или от болката от раждането, а от това, че ще ме обездвижат ... всеки със своята лудост 😄
Иии все пак, надявам се на естествено раждане с епидурална упойка 😊

Mimsd, и аз нещо подобно ще поръчам 😊

Funn, в коя седмица си? Може да са подготвителни контракции.

Мер, аз се надявам да еестествено раждане с епидурално обезболяване, но се подготвям психически и за секцио, ако се наложи. При секцио, ако имам избор, сигурно ще заложа на спинална упойка, за да видя бебчето веднага след раждането. Иначе, от всички опции, само от спиналната ме е страх. Три пъти съм приспивана с обща анестезия и не ме притеснява. Ако беше друга операция, нокога не бих избрала спинална. Ужасявам се от това обездвижване на краката 🙄

Захарно петле, не знам за приложение, но си мисля да купя или направя някакви цифрички и надписи за месечинките и най-важните моменти 😁
Aria Mia, ако се стигне до страх от нещо, то по-добре обездвижване на краката, отколкото обездвижване на мозъка, тръст ми! Smile
Това, че заспиваш, не прави нещата по-леки за тялото ти, а само за съзнанието ти, понеже не си там и не го мислиш. Но пълната упойка доста повече време отнема да се "разнесе" от локалната, т.е. по-тежка е за организма. Иначе преди да ти бият спинална, ти бият упойка на упойката, т.е. обезболяват мястото на биенето на спиналната упойка, за да не те боли.
А що касае обездвижването на краката, ни го виждаш, ни го усещаш - не го виждаш, понеже имаш зелен чаршаф пред очите си и какво се случва от кръста надолу, не можеш да видиш, а не го усещаш, защото упойката притъпява нервните окончания и ти си мислиш, че просто си лежиш на кушетката и чакаш нещо, а всъщност зад чаршафа кипи усилен труд. Предполагам, че все пак някакво побутване и подръпване ще усетиш, но няма да осъзнаваш, че краката ти са обездвижени - просто защото и когато не са ти обездвижени, а лежиш, ти не ги усещаш физически - усещаш ги само когато ги движиш Simple Smile
Преди години имах с такава упойка артроскопска операция на коляното и както си лежа на масата и се чудя какво се мотаят и кога ще почват, докторът включи монитор да ми покаже какво ми правят в колянната става.. Викам му "ама вие почнахте ли??", а той: "Вече приключваме.... " Satisfied
Недей да се стресираш от тази упойка, ами си мисли как ще видиш и гушнеш бебчето още при първия му дъх Heart

# 425
Мина моя преглед днес .. в 35+1 бебето е 2860гр. Виждат ми се много, но доктора каза, че си е в норма. Миналия месец водите ми се бяха нормализирали и аз естествено се отпуснах със сладкото ии резултата е 10 единици завишени води над нормата Frowning Всичко друго е наред, но докато не се роди бебето, съм на строга диета, защото можел да се пукне мехура по-рано, а най-лошото е, че не се е обърнало още с главата надолу. Тъкмо се бях успокоила и сега наново ..
.

Една седмица напред е, баткото се роди в 36+3 2880 и видях,че това е средно тегло. Ние сега в 36 дори може да нямаме 2.400. 😀 Със сигурност диета и всичко ще е наред. Аз съм в понеделник на преглед.

# 426
Aria,  в 32 седмица съм и аз се надявам да са само подготвителни. За сега отмина

# 427
Много благодаря за отзивите за спиналната упойка. Аз също три пъти съм била с пълна и затова някак сега много мисля над спинална. Мои близки споделят че всичко усещаш, но без болка. С пълната упойка след ражданията ме вдигаха на 8ми час , а след кюртаж по спешност на втория.
Аз също се страхувам от самото поставяне и дали няма нещо да откача на масата. Но има още време 😏
Отделно направо откачам с тоя глад дето ме е налегнал 😖

# 428
funn, за течението - ако имаш спешен АГ кабинет наблизо може да поискаш тест за изтичане на околоплодни води, мисля че само искат да не си взела душ - поне от това, което съм чела тук из темите.
За контракциите - твърде е вероятно да са подготвителни, но пък съпроводени с течение ... Имаш ли и често ходене до WC?
Нямам за цел да те плаша, а да отдележа всичко, за което се сещам като цялостна картина, с която док да няма оправдание да те претупва 👩‍🏫

VSSh, за сега такива са ми намеренията. Аз не съм от София, тук в нашия град, където ходя по каса не е за мен. А и лекаря усеща, че ще съм си в София и много много не ми обръща внимание.
Момичета, аз май започвам да имам контракции от време на време. Миналата вечер ме заболя кръста и корема, пих но шпа и магнезий и ми мина. Сега преди час пак така стана и сега ме отпусна. Но имам течение, което от няколко дни ми се усили, дано не са води... Почвам да се панирам. Сега ми мина болката☹️

# 429
и аз напоследък съм доста гладна, след вечеря днес преди малко изядох цяла кутия сладолед, и ми се яде все още нещо сладко - тортичка, поничка, мъфин....

направо ужас, добре че няма торта около мен

а реално не съм гладна няма и как да съм, цял ден не съм се спряла, сутринта плодове, на обяд салата (заленчуци), супа, следобеда ядки, вечерта - месо, картофи, сушени плодове (неуспешен опит да не ям сладко), защото все пак изядох кутия със сладолед
а нон стоп ми се ядат палачинки, бургери, чипс, торти Sob

# 430
kukli4ka456, боже, ще те цитирам на мъжа ми - преди две вечери както си говорехме за нещо , станах, отворих хладилника, извадих си кутийка с кремче (от тези фалшивите от Лидъл) и го ометох насред разговора 🤪😆 просто нямаше сила, която да ме спре да не отворя хладилника.

В неделя по "спешност" ми направи палачинки (той е специалистът на палачинките в нас), а във вторник след прегледа вечеряхме фаст фууд просто защото трябваше "тук и сега" да ям хамбургер 🙈🙈🙈

Поне вече се движа из къщата, а и някак си само веднъж на ден ме хваща тази лудост, през другото време се храня точно както обичам - що годе здравословно
и аз напоследък съм доста гладна, след вечеря днес преди малко изядох цяла кутия сладолед, и ми се яде все още нещо сладко - тортичка, поничка, мъфин....

направо ужас, добре че няма торта около мен

а реално не съм гладна няма и как да съм, цял ден не съм се спряла, сутринта плодове, на обяд салата (заленчуци), супа, следобеда ядки, вечерта - месо, картофи, сушени плодове (неуспешен опит да не ям сладко), защото все пак изядох кутия със сладолед
а нон стоп ми се ядат палачинки, бургери, чипс, торти Sob

# 431
Миленка, много благодаря ❤
Проблемът с тази спинална упойка е само в главата ми и даже е малко смешно, как не ме е страх от болката от поставянето й, или от болката от раждането, а от това, че ще ме обездвижат ... всеки със своята лудост 😄
Иии все пак, надявам се на естествено раждане с епидурална упойка 😊

Mimsd, и аз нещо подобно ще поръчам 😊

Funn, в коя седмица си? Може да са подготвителни контракции.

Мер, аз се надявам да еестествено раждане с епидурално обезболяване, но се подготвям психически и за секцио, ако се наложи. При секцио, ако имам избор, сигурно ще заложа на спинална упойка, за да видя бебчето веднага след раждането. Иначе, от всички опции, само от спиналната ме е страх. Три пъти съм приспивана с обща анестезия и не ме притеснява. Ако беше друга операция, нокога не бих избрала спинална. Ужасявам се от това обездвижване на краката 🙄

Захарно петле, не знам за приложение, но си мисля да купя или направя някакви цифрички и надписи за месечинките и най-важните моменти 😁
Aria Mia, ако се стигне до страх от нещо, то по-добре обездвижване на краката, отколкото обездвижване на мозъка, тръст ми! Smile
Това, че заспиваш, не прави нещата по-леки за тялото ти, а само за съзнанието ти, понеже не си там и не го мислиш. Но пълната упойка доста повече време отнема да се "разнесе" от локалната, т.е. по-тежка е за организма. Иначе преди да ти бият спинална, ти бият упойка на упойката, т.е. обезболяват мястото на биенето на спиналната упойка, за да не те боли.
А що касае обездвижването на краката, ни го виждаш, ни го усещаш - не го виждаш, понеже имаш зелен чаршаф пред очите си и какво се случва от кръста надолу, не можеш да видиш, а не го усещаш, защото упойката притъпява нервните окончания и ти си мислиш, че просто си лежиш на кушетката и чакаш нещо, а всъщност зад чаршафа кипи усилен труд. Предполагам, че все пак някакво побутване и подръпване ще усетиш, но няма да осъзнаваш, че краката ти са обездвижени - просто защото и когато не са ти обездвижени, а лежиш, ти не ги усещаш физически - усещаш ги само когато ги движиш Simple Smile
Преди години имах с такава упойка артроскопска операция на коляното и както си лежа на масата и се чудя какво се мотаят и кога ще почват, докторът включи монитор да ми покаже какво ми правят в колянната става.. Викам му "ама вие почнахте ли??", а той: "Вече приключваме.... " Satisfied
Недей да се стресираш от тази упойка, ами си мисли как ще видиш и гушнеш бебчето още при първия му дъх Heart
😁😁😁😁 Аз пък не мога да си представя такова събитие без да съм будна ,мен ме е страх от пълната 😁😁😁 Аз все така продължавам да съм си злоядо животно 🥲🤣 и сладко всеки ден хапвам ,да имам сила 😁😁здравословното ядене го гледам само в черешката на тортата 😁😁 Надявах се като забременея да почна да ям расни неща ама не и не ..

# 432
Добро утро, има ли някоя от вас, на която бебчето да е още седалищно?

# 433
  • В твоето съзнание...
Добро утро, има ли някоя от вас, на която бебчето да е още седалищно?

При мен Simple Smile Но според доктора може до последно да си се завърти.

# 434
march23 , Ти в коя седмица си? Дано ни се обърнат бебчетата, много ме плаши това секцио ..

Общи условия

Активация на акаунт