Термин март 2023 тема номер 7

• 37 836
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Бързо оздравяване на всички болни!  Останалите - пазете се.

Аз изпрах и изгладих всичко бебешко вече, но не съм си приготвила багажа за болницата още. Трябва да го събера скоро.

Вчера бях на преглед и реплика от доктора, че бебето няма да е голямо, ме притесни. Всъщност, не ме тревожи, че няма да е голямо, а да не се е забавил растежът му. Защото до сега винаги си отговаряше на седмицата или вървеше по-голям. Измери го 2,5 кг в 35+2 г.с., което доколкото чета в интернет, си е точно средното тегло за седмицата. Преди 2 седмици го е измерил около 2,15 кг. Като обмислих всички факти, май се успокоих. Надявам се на следващия преглед да си е пораснал нормално.

# 496
Бързо оздравяване на всички болни!  Останалите - пазете се.

Аз изпрах и изгладих всичко бебешко вече, но не съм си приготвила багажа за болницата още. Трябва да го събера скоро.

Вчера бях на преглед и реплика от доктора, че бебето няма да е голямо, ме притесни. Всъщност, не ме тревожи, че няма да е голямо, а да не се е забавил растежът му. Защото до сега винаги си отговаряше на седмицата или вървеше по-голям. Измери го 2,5 кг в 35+2 г.с., което доколкото чета в интернет, си е точно средното тегло за седмицата. Преди 2 седмици го е измерил около 2,15 кг. Като обмислих всички факти, май се успокоих. Надявам се на следващия преглед да си е пораснал нормално.

Ние сме 2172 в 35+0,така че при теб е почти средно тегло за седмицата, въобще не може да се говори за забавяне. Не го и мисли. Той моят в 36 няма да има 2.400.  😀

# 497
Момичета, има ли някоя от вас, която е на Фраксипарин/Клексан и ще ражда секцио? Кога са ви казали, че трябва да ги спрете преди планово секцио?

# 498
Аз съм на фраксипарин,бия го сутрин.Но още не сме коментирали категорично как ще раждам, макар да ми намекват за секцио няколко пъти вече. Но това лекаря от феталната и този който ме следи по ЗК. В Токуда, където искам да съм питах после път, но ми каза докторката, че е още много рано да го коментираме и така...

# 499
Аз съм на фраксипарин,бия го сутрин.Но още не сме коментирали категорично как ще раждам, макар да ми намекват за секцио няколко пъти вече. Но това лекаря от феталната и този който ме следи по ЗК. В Токуда, където искам да съм питах после път, но ми каза докторката, че е още много рано да го коментираме и така...

Благодаря, funn! Лошото е, че при мен не е въобще рано и от моето следене при няколко АГ-та се побърквам (аз съм си виновна естествено). Днес ходих при този, който не е съгласен с никакви кръворазреждащи и според него трябва да спра Фраксипарина в 36 седмица (след 2 дни). Проф. Станева и проф. Паскалева (ангиолози) казаха, че трябва да го спра ден преди раждането. Той днес взе да ме плаши с разни неща и за това ме интересува какво е казано и на вас.

# 500

Благодаря, funn! Лошото е, че при мен не е въобще рано и от моето следене при няколко АГ-та се побърквам (аз съм си виновна естествено). Днес ходих при този, който не е съгласен с никакви кръворазреждащи и според него трябва да спра Фраксипарина в 36 седмица (след 2 дни). Проф. Станева и проф. Паскалева (ангиолози) казаха, че трябва да го спра ден преди раждането. Той днес взе да ме плаши с разни неща и за това ме интересува какво е казано и на вас.
И моите лекари са за ден преди раждането. Тъй като за образуване на тромб са необходими 30+ чАса, т.е. последно боцкане ден преди раждане, раждане и след това вечерта след раждането - следващо боцкане, за да може в рамкити на 30-ина чАса между двете боцкания да стане раждането и след това да се поднови терапията. Така ми го обясниха като принцип, но разбира се  са допустими отклонения ако има някакви особености.

# 501

И моите лекари са за ден преди раждането. Тъй като за образуване на тромб са необходими 30+ чАса, т.е. последно боцкане ден преди раждане, раждане и след това вечерта след раждането - следващо боцкане, за да може в рамкити на 30-ина чАса между двете боцкания да стане раждането и след това да се поднови терапията. Така ми го обясниха като принцип, но разбира се  са допустими отклонения ако има някакви особености.

milenahot,  същото ми казаха и на мен. Примерно ако утре ми е секциото, днес сутринта си слагам Фраксипарин, утре раждам и вечерта си бия пак инжекцията.

# 502
Добро утро от мен. Явно урочасах бебето като казах,че няма да се завърти и вчера беше революция в корема ми и днес пробвам с доплера да хвана пулса и го хващам високо,което значи,че не е главично и ми стана лошо,дано пак се върне.

# 503
VSSh, ще трябва да решиш на кой да се довериш. С различните мнения е много трудно. Аз като ходя на преглед по каса, после ми трябват няколко дни да се оттърся от нещата, които ми казва, все са някакви глупости, които ме напрягат.Доколкото и аз съм чела го спират ден преди секцио то, когато е планувано.

# 504
VSSh, ще трябва да решиш на кой да се довериш. С различните мнения е много трудно. Аз като ходя на преглед по каса, после ми трябват няколко дни да се оттърся от нещата, които ми казва, все са някакви глупости, които ме напрягат.Доколкото и аз съм чела го спират ден преди секцио то, когато е планувано.

Funn, от началото на бременността ходя при този, който ми прави конизацията. Общо взето сама си правих всички изследвания, за които знаех. Нито ми ги е търсил, нито ме е карал да ги правя. Тогава си направих и за Уреаплазма парвум, която излезе положителна. Накараме да попитам лекарката от феталната какво да правя (близки са). Тя предписа антибиотик, уведомих го, той се съгласи, изпих го. Ефект нямаше. На следващия преглед при него вече не беше съгласен с нейното решение, не беше съгласен, че въобще е трябвало да се лекува, още повече с този антибиотик. Прегледите са за по 5 мин., каквото и да попитам или не получавах отговор или ми се отговаряше двусмислено. В 16 г.с. ме накара да се запиша на ЖК да ми вървят изследванията по каса. Всички изследвания за него бяха или замърсени проби, или неправилно взети, или нормални за бременността. Края на октомври реших да отида на консултация в Токуда. Първият свободен час беше при Апостолова. Прегледа всички изследвания. Назначи ми и още. Прати ме на консултация за висок Д-димер и от тогава съм на Фраксипарин. Вчера бях на преглед при лекарят, който ме конизира, да сме определяли дата, искал той да извади бебето (той е хирург, онколог иначе). Като му казах, че съм на Фраксипарин много се ядоса и взе да ме плаши какво можело да стане, ако го спра само ден преди секциото, да не говорим, ако бебето тръгнело по-рано от плануваното. И иска секциото да 15-20 дни преди термин, че бебето вече било голямо, а Апостолова и лекарката от ЖК казаха само около 10 дни по-рано.
Стана много дълго, извинявам се, за което!

# 505

Funn, от началото на бременността ходя при този, който ми прави конизацията. Общо взето сама си правих всички изследвания, за които знаех. Нито ми ги е търсил, нито ме е карал да ги правя. Тогава си направих и за Уреаплазма парвум, която излезе положителна. Накараме да попитам лекарката от феталната какво да правя (близки са). Тя предписа антибиотик, уведомих го, той се съгласи, изпих го. Ефект нямаше. На следващия преглед при него вече не беше съгласен с нейното решение, не беше съгласен, че въобще е трябвало да се лекува, още повече с този антибиотик. Прегледите са за по 5 мин., каквото и да попитам или не получавах отговор или ми се отговаряше двусмислено. В 16 г.с. ме накара да се запиша на ЖК да ми вървят изследванията по каса. Всички изследвания за него бяха или замърсени проби, или неправилно взети, или нормални за бременността. Края на октомври реших да отида на консултация в Токуда. Първият свободен час беше при Апостолова. Прегледа всички изследвания. Назначи ми и още. Прати ме на консултация за висок Д-димер и от тогава съм на Фраксипарин. Вчера бях на преглед при лекарят, който ме конизира, да сме определяли дата, искал той да извади бебето (той е хирург, онколог иначе). Като му казах, че съм на Фраксипарин много се ядоса и взе да ме плаши какво можело да стане, ако го спра само ден преди секциото, да не говорим, ако бебето тръгнело по-рано от плануваното. И иска секциото да 15-20 дни преди термин, че бебето вече било голямо, а Апостолова и лекарката от ЖК казаха само около 10 дни по-рано.
Стана много дълго, извинявам се, за което!

VSSh, така написано, не ми звучи като особен професионалист този с конизацията. Аз лично не бих му се доверила за последните седмици от бременността и раждането, еле пък с това изказване за Фраксипарина - ами това си е реална заплашаща бременността диагноза и си има протоколи за лечение и за раждане с нея... Той ако не знае как се подхожда при такава терапия, има адекватни АГ, които знаят какво да правят.
Ако си успяла да се вредиш за Апостолова, защо не се прехвърлиш към нея? В Токуда са изключително адекватни - там е трудно за първи преглед да се класираш, после те наместват по-бързо.

# 506
VSSh, при Апостолова ходиш ли още, за да я питаш и нея отново? Но накрая май ще трябва да се съобразиш с мнението на този лекар при когото ще раждаш.А защо иска по - рано да бъде секцио то. Доколкото пак знам когато няма проблем се избира дата до 10-14 дни по - рано от термина. В крайна сметка стискам палци каквото и да решиш да е най-правилното решение за теб!Нормално е различни лекари да имат различно мнение и практика. ❤️При мен тукашния лекар не взима никакво отношение, когато се записах при него му казах, че ходя и в София, защото съм инвитро, че съм на фраксипарин. Тогава даже точно ми промениха дозата на фраксипарина, и го питах дали така е редно. Каза ми ти си ходиш и в София и каквото ти кажат. Затова и нямам още никаква представа как ще процедираме. ❤️
 В никакъв случай, не искам да ти влияя на решението, но както казва и milenahot искай и второ мнение при Апостолова или друг лекар на който си се спряла. ❤️

# 507
Добър деен 🌷 снежен ден . Момичета през нощта освен че бутчето ми се схваща този път и долу някаква кост ме заболя за някоя минута ,но отмина . При вас случват ли се такива неща ?🤔🌷

# 508
Добър деен 🌷 снежен ден . Момичета през нощта освен че бутчето ми се схваща този път и долу някаква кост ме заболя за някоя минута ,но отмина . При вас случват ли се такива неща ?🤔🌷

Добър ден и от мен ☺️
Да, за съжаление ми се случва..
На всяко завъртане на леглото или сменяне на позата ме боли срамната кост и понякога зависи колко рязко се обърна ме "стрелка" болка..много е неприятно и се надявам да отмине скоро, но.. Май докато родя все така ще си е.
Иначе друго не ми се схваща и не ме боли - поне за сега (да чукна на дърво)..

Е понякога като се претоваря с домакинската работа вкъщи или ходя повече време ме заболява кръстът, но това в абсолютно в норми за нашето положение ☺️

Към мамите, които имат вкъщи палав и дечица 😁-какво ги правите в тези мразовити дни.. Дъщеря ми, която сега на 16 ще стане на 5 години е голяма лудетина (да ми е здрава), не ходи на градина от 14.12 и сме заедно, стремя се да измисля занимания, да уплътня деня, но за жалост всичко й омръзва бързо и си иска внимание, понякога вече доста се уморявам да играя..
Дайте идеи, какво измисляте вие, как се справяте с големите пупи и игривитв дечица 🙂

Пожелавам прекрасен, макар и студен ден 🙂

# 509
Здравейте и от мен! Аз пак се озовах в отделението 😁 заради свеклажа ли, нз защо все така, пак някаква бактерия имам, по-упорита била и искат да я лекуваме с венозен антибиотик. Klebaiella pneunoniae пише врезултата, имали ли сте опит с нея?

Общи условия

Активация на акаунт