Термин март 2023 тема номер 7

• 37 800
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
Аз ги слагам около 10 сутринта,като бях при професор Паскалева разбрах в случай на секцио,че се спират 24 часа преди секцио и после се бият 14 дни след раждането. Но не разбрах за нормално раждане как е ,бият ли се после? Утре съм при моя АГ и ще питам.

# 526
Lucie_, честита радост!
Да ви е живо и здраво бебчето и много да ви радва!❤️❤️❤️

funn, да още се ходя три Апостолова. В сряда съм на преглед при нея и ще я питам.

# 527
За нормално раждане мен ме посъветваха да бия инжекцията рано сутринта. Епидурална упойка можело след 6 и повече часа от поставянето. На мен ми е малко рисково това и още се чудя. Ако е бързо раждането сигурно мога да мина и без.
С предната бременност си ги спрях сама в седмицата на термина, оказа се 3 дни преди раждането. И лекарката, и съдовата много ми се караха за самолечение. Аз хич не съжалявам, защото получих кървене и без това със зор го спряха. Гледам да не се филмирам. Според моята АГ всяка втора бременна била на клексан, били свикнали да водят раждане на жени с терапия.
За сутиен за кърмене голям размер, бях взимала на Anita от магазин И за мама. Моделът, който ползвах предния път е спрян и сигурно ще отида да меря на място.
https://e-shop.izamama.com/category/237/sutieni-za-karmene.html
Появяват ми се реклами на Триумф пак за големи размери. Сигурна съм че са топ, от тях съм супер доволна, а и са вечни, не се променят с пране и носене. Но не бих си взела онлайн, супер е специфично дали ще ти пасне.
HM нямат големи размери по магазините, всичко над чашка Д им е поръчка онлайн.

# 528
Честито бебчеееееее! Мале, все едно вчера се хвалехме с положителни тестове, а дойде време да гушкаме бебета, направо не мога да повярвам, не ми е реално направо. Да се отчета, макар и рядко да се включвам, всеки ден Ви чета. Минах преглед, юнакът е близо 2700, а аз от днес съм в 9 месец вече, док каза, че е вече много ниско долу, но плацентата ми била още доста млада. Все пак по всяка вероятност ще е късно февруарче, нека сам реши младежа. Аз съм супер изплашена и наплашена за раждането, но сега по разказа се успокоих малко.

# 529
  • Видин
Ехее Lucie_ Честито малко юначе! По-рядко да плаче, много да се смее, умерено да дивее! Да пращи от здраве, да хапва, да слушка и…да оставя мама много да го гушка!
П.п Радвам се за лесното протичане на раждането, дано всички имаме твоят късмет🩵

# 530
Smiley, lady, Nicole, всички бързо и леко да оздравявате 🥰
за приготвянето на дрешките - добре че всичко ни беше готово!!
На 4.2. в 00:27 , 2975 гр, 48 см се роди нашето борбено ембрионче, вече всъщност едно отделно човешко същество 🥰
За такова раждане не бих могла и да си мечтая :
Скрит текст:

На 3.2. (петък) в 5:40 при поредното ходене до  WC усетих че от мен изтича нещо повече. Наистина си помислих, че вече дори не мога пишкането да удържам, но уви, при движение изтичането продължаваше на "порции".
В този ред на мисли, тъкмо бях изгледала едно видео за изтичането на водите, и това ми помогна да не се панирам. Ако пукането е високо над главата на бебето, главичката на бебето действа като тапа и така при движение изтича по малко, т.е. "има време", ако се плиснат изведнъж пукването е ниско и е под главата на бебето, и е хубаво да се отиде веднага в болница.
В моя конкретен случай реших че имам някакво време, направих си кафе, заредих пералнята, съдомиялната, оправих някои последни неща у дома, и към 7 събудих ММ.
И той се къпа, закуси, приготвя, направихме си последно селфи у дома само двамата и потеглихме към болницата,
След регистратура се качихме в отделението - направихме си последно селфи с коремчетата в асансьора.
Приеха ни, настаниха ни в зала за раждане и ме включиха на монитор.
До тогава нямах никакви болки, нищо, но докато минат 30 минути от монитора вече се усещаха контракциите.
От наличност "удобства" аз си избрах да седя върху фитнес топка, с въртене на ханша и леко подскачане се помага на бебето и таза. На ММ му връчиха две масажни олиа и той започна да масажира гърба/кръста на всяка контракция.
До 17 вече имах 5 см разкритие. Поисках си епидуралната. Чакахме до 19. Болката ниско в опашната кост ставаше все по-силна и ММ се изпити от масажиране , но свърши перфектна работа, това наименование ми помогна и физически и ментално.
Между 19 и 20 се занимахме с епидуралната - може би комбинация от моите телесни особености и наличната анестезиолог но си отне време да я сложат правилно. Както и да е - оцелях и успя да я постави ... Май от 4-тия път.
ММ излезе за вечеря и после До към 22:30 спахме .
Акушерките от нощна смяна се появиха след 22:30, разкритие - 5 см!!! Док ме беше предупредил, че това може да е ефект от епидуралната.
Включиха банка ... Окситоцин? ( Не питахме), и до 23:15 -23:30 вече имах пълно разкритие.
Акушерките приложиха един трик, обясниха ми че е важно да се раздвижва, и ме завъртяха на 4 крака на леглото, вдигнаха облегалката и се подпрях с ръцете на високата част - пак в помощ на таза и бебето.
Тогава за първи път почувствах болка - не къде да е а в яйчниците 🤷🥴. Обясниха ми че епидуралната работи " от долу "- кръст, крака , но не и от горе - коремът, и болката всъщност са напъните за раждане.
Окей . Започна се раждането.(добавям : бях в почти седнало положение, не легнало - още на лекциите за родители ни бяха казали, че родилката има право да си избере както и е удобно 🧘‍♀️☺️ )
Двете акушерки бяха прекрасни - всяка държеше по един крак и на контракциите го притискаше към мен в специфичен ъгъл за да помогнат на бебето, ММ държеше главата към брадичката, едната акушерка ме наставляваше за дишането а другата отброяваше колко секунди продължавам да задържам въздуха.
Когато главичката вече се виждаше влезе и док(за мой невероятен късмет моят си собствен док беше на смяна) и точно като по филмите имаше някакви минути на хорово припяване на "come on, push, you can do it, you're doing great, we see the head" , това че чувах и гласа на ММ все едно ми вливаше самолетно гориво в двигателя на мотивацията и концентрацията.
Аз не усещах абсолютно нищо като болка. Бях си в "зоната" освен!!! Невероятно острата пета на бебчо в лявото ми ребро 😂😂😂 единствената болка 🙈🥴
Когато главичката се показа док инструктира ММ как да среже пъпната връв, защото беше увита около вратлето, и малко след това видях бебчо как се показа и го сложиха върху мен.
(Сложиха може би обезболяващо защото имам няколко малки повърхностни шева, а и самата плацента изобщо не усетих нищо)
Два часа имахме контакт кожа в кожа . Гушкахме се, правихме си селфита. Бебчо засука, зърната ми не са оформени и ми дадоха протектори.
След това докато ММ имаше контакт кожа в кожа на мен ми донесоха храна и след това душ.
По малко от 24 след изтичане на водите вече си бяхме в стаята в отделението - взехме единична с легло за таткото и всички си заспахме доволни и щастливи.
Сега се опознаваме и учим на кърмене, къпане, обличане, гушкане.

Неописуемо е щастието от гушкане и целуване на това малко топло меко ококорено "стерилно" повече.

Очаквам вторник да се приберем и ще оправя и списъка с прегледи 👩‍🏫😎

Честитооо , нека ви е много здраво и ви радва всеки ден. Невероятно и в нашата групичка започнааха да се раждат малки съвършенства. Уникално! Heart
А кога ти беше термина ?

# 531
Lucie_, честита рожбичка! Дабви е жив и здрав малкия юнак! И аз като всички малко си поплаках, четейки разказа ти. Дано при всички нещата минат толкова гладко! Kissing Heart
 Сега усилено започвам да пера и гладя щом се прибера от болницата, че знае ли човек Kissing Heart

# 532
Момичета, излизате ли навън на разходки? Аз не мога да седя вътре, много нервно и притеснено ми става, а не мога да изляза, защото сме на 5 ет. без асансьор:(.

# 533
Аз има дни в които съм по-активна, в други не толкова. А пък днес както не е спряло да вали въобще не съм излизала 😄. Но по принцип си се уморявам бързо.

# 534
Lucie, честито бебче, да ви е живо и здраво, прекрасна новина ни съобщи, просълзи ни с разказа си и много се радваме за вас!

# 535
Първото ни бебе!!! Толкова вълнуващо - как от нещо в коремчето се появява истинско човечеи вече си е отделен организъм! Как се казва?

# 536
Люси! Ама че новина! Първото бебче в темата! Честита рожбичка, честито юначе! Бъдете здрави и нека изпълва живота ви с радост! (за малко да пропусна този скрития текст значи)
За малко да те догоня, че като влязох в болницата, на тоновете засякоха контракции, че сложиха системка още малко да задържим.
Бързо възстановяване на теб и скоро, скоро да сте си вкъщи! ❤️

# 537
Момичета, терминът на Lucie е 1 март, сега видях от първа страница, понеже питате.

Иначе и на мен ми се излиза навън, но трябва да внимаваме. След снега и застудяването вероятно ще има поледици. Не е хубаво да ходим само, едно евентуално падане или удър са опасни.

# 538
So close, напълно си права! Аз обикалям апартамента само 😄За навън докато се стопи снега мисля само с мъжа ми да излизам, че ме е страх иначе. ☺️

# 539
Аз излязох за малко днес до магазина с моя, с най-дебелите грайфери за обувки, които имам, ама ми мина меракът, беше бая студено. Отвътре ще си гледам как вали...

Общи условия

Активация на акаунт