Термин март 2023 тема номер 7

• 37 748
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
Lucie, честито, мами!
Бъдете здрави и щастливи, другото го можеш 💗

# 541
  • В твоето съзнание...
Lucie_, честито! Прекрасна, прекрасна новина! Направо щях да изпляскам от радост като прочетох.
Да ви е жив и здрав, бебо! Да бъдете живи и здрави и вие, че да можете да тичате след него! Да расте усмихнат, любознателен и най-вече добър, може да не слуша винаги, но да е добър човек!

За излизането - аз попринцип си разхождам кучето, но сега със снега ММ настоява той да го води, за да не взема да падна. Иначе до магаизна си ходя, както и по някакви задачки ако имам. Ако се организираме за разходка с приятели, също бих тръгнала, гледам да не прекалявам със заседяването... Ама сега като е кофти времето може би ще трябва пак да пробвам пътеката във фитнеса.

# 542
Lucie_, честита рожба! Много здраве, щастие и прекрасни моменти! Heart

Момичета, да ви питам може ли да ме ориентирате долу-горе колко дрешки сте купили първоначално от размер. Тепърва тези дни ще купувам дрешки, имам и подарени, но не мога да преценя от най-малкия размер ли да взема или по-добре да взема повече от по-голям размер.

# 543
Аз също още съм доста активна и излизам. При нас е студено, но снегът се стопи за часове.

# 544

Момичета, да ви питам може ли да ме ориентирате долу-горе колко дрешки сте купили първоначално от размер. Тепърва тези дни ще купувам дрешки, имам и подарени, но не мога да преценя от най-малкия размер ли да взема или по-добре да взема повече от по-голям размер.
Аз съм взела основно 0-3, защото реших, че първо ще видя как ще тръгнат нещата с размерите и после ще купувам. Все пак от 0 до 3 са си 3 месеца и ма време за купуване.

# 545
За излизането… ами на мен ми е забранено 😀 за преглед и обратно. Така че не мине проблем. Крайната цел е най-важна. Отделно дори да можех да излизам едва ли щях да хойкам, предвид ужасните вируси които върлуват тези седмици.
За малките батковци/каки у дома, моят малък стои у дома, но вече подивява. Рисуваме, играем с пластелин, гледаме тв- все неща които много не ме карат да се движа, но няма начин. Детето си иска дворчето и се каня другата седмица да го пусна малко на градинка.
За дрешките взимам 56р-р и 0-3м.

# 546

Аз взех от малкия размер по три - четири бройки бодита и от ония с чорапките и ръкавичките, два панталона две блузки и две бодита по голям размер с блузки дълъг ръкав . Взех две шапки ,чорапки и два чифта ръкавичка . Мисля ,че ще ми свършат работа за първо време . И идната седмица ще взема от ония лидълските памперси лупилу. 48 бройки излизат няма и 10 лв . Както казах някой ги беше похвалил тук ,че не пропускали и мисля да ги пробвам .🌷

# 547
Здравейте, радвам се, че сме повдигнали темата за дрешките - и аз имам чуденка Simple Smile
Направих ревизия на всичко купено от баби и дядовци и се оказа, че има много голям брой бодита и само 2-3 ританки/панталончета/клинчета за тях.
Въпросът ми е като се облече бебето с боди и клинче примерно, какво следва отгоре? Някаква блузка или нещо като блузка без ръкав като бодито е с дълъг ръкав... А втори кат на крачетата трябва ли?
Знам, че зависи от колко е топло и колко студено, аз говоря за зимни условия (март си е зима от няколко гоини Grinning ) и съответно нормална температура вкъщи, на каквато се живее (нямам термометър).

# 548
Аз излизам - разхождам кучето или по-точно, клатя се по улицата. Сутрин излизам в 06:30 с него и после пак вечер. Дъщеря ми съм я спряла от градина заради вирусите, но детето полудя вкъщи. Та се опитвам да излизам и с нея. Обаче много се изморявам вече, много ми се спи. Ако беше пролвр или лято, нямаше да я спра от градина.
Относно дрешките, взела съм няколко размер 50, но ми се струват малки, та съм взела и 56.

# 549
  • В твоето съзнание...
Здравейте, радвам се, че сме повдигнали темата за дрешките - и аз имам чуденка Simple Smile
Направих ревизия на всичко купено от баби и дядовци и се оказа, че има много голям брой бодита и само 2-3 ританки/панталончета/клинчета за тях.
Въпросът ми е като се облече бебето с боди и клинче примерно, какво следва отгоре? Някаква блузка или нещо като блузка без ръкав като бодито е с дълъг ръкав... А втори кат на крачетата трябва ли?
Знам, че зависи от колко е топло и колко студено, аз говоря за зимни условия (март си е зима от няколко гоини Grinning ) и съответно нормална температура вкъщи, на каквато се живее (нямам термометър).

Върху боди с дълъг ръкав, можете да сложите ромпър (гащеризонче с дълъг ръкав и крачоли) или съответно ританки и блузка. За крачетата може да добавите и чорапчета. То в къщи през голяма част от времето предполагам, че ще е заметнато с одеало, та едва ли ще му е студено.
Както обясниха акушерките на лекциите, на които бях, бебе е по-лесно да се прегрее, от колкото да изстине.
За навън вече според температурите ще трябва някаква връхна дреха може би, тип космонавт, или някакво по-дебело одеяло. Аз тази част още я отбягвам, ще го мисля като се роди и видя времето.

# 550
Lucie, честита рожба! Нека бъде жив, здрав, щастлив и благословен! На теб бързо възстановяване 😉
Сега когато има сняг излизам само с мъжа ми да разхождаме кучето и до магазина.
И аз да се оплача, няколко дни ме боля седалищния нерв.. Вцепеняваща болка когато се изправя и нито мога да седна, нито да вървя, но намерих в youtube клипчета с упражнения, взех си и фитнес топка и скоро не съм усещала болка ☺️ Спането е мираж - заспивам към 3 ставам към 6 до тоалетна и вече в 8 ставам.. През деня с куче и мъж хоум офис рядко ми се получава съня.
На 15-ти съм на последна фетална морфология, а на 16-ти преглед по здравна каса и тонове за първи път. Все още не сме обсъждали начина на раждането, доктора ми каза че все още е рано (аз съм 32г.с и 5 дни) Така и не ми каза колко тежи малката госпожица, само каза че е добре и даже малко над нормата..
Аз съм до никъде с покупките .На какви шишета и залъгалки се спряхте,също от къде си купихте чаршафчета за кошарата и количката?

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 00:12 от *Make*a*wish*

# 551
Lucie, честита рожба! Нека бъде жив, здрав, щастлив и благословен! На теб бързо възстановяване 😉
Сега когато има сняг излизам само с мъжа ми да разхождаме кучето и до магазина.
И аз да се оплача, няколко дни ме боля седащния нерв.. Вцепеняваща болка когато се изправя и нито мога да седна, нито да вървя, но намерих в youtube клипчета с упражнения, взех си и фитнес топка и скоро не съм усещала болка ☺️ Спането е мираж - заспивам към 3 ставам към 6 до тоалетна и вече в 8 ставам.. През деня с куче и мъж хоум офис рядко ми се получава съня.
На 15 ти съм на последна фетална морфология, а на 16 преглед по здравна каса и тонове за първи път. Все още не сме обсъждали начина на раждането, доктора ми каза че все още е рано (аз съм 32г.с и 5 дни) Така и не ми каза колко тежи малката госпожица, само каза че е добре и даже малко над нормата..
Аз съм до никъде с покупките .На какви шишета и залъгалки се спряхте,също от къде си купихте чаршафчета за кошарата и количката?

Привет и от мен ☺️
Аз взех стартов комплект шишета Авент и отделно залъгалки отново на същата фирма. https://remedium.bg/avent-natural-komplekt-za-novorodeno-ot-poli … a-vazrast-23173/p

Тях използвах с каката и бях много доволна и точно заради това залагам отново на тях.

Относно дрешките - аз взех 7 комплектчета 56 размер (като някои от тях с ританки, а други с панталонче) , толкова бодита с дълъг ръкав, 5 ромпърчета да спи с тях, купих също и дебел ромпър, който да обличам при излизане, чорапки, шапки, няколко блузки, едни дънки 🤭 и вече започнах с покупки на размер 62, като предупредих и бабите да не взимат вече 56 размер.
Онзи ден купих и едно елече тип грейка, което много ми хареса, но не знам ще успея ли да използвам ☺️

Относно памперси - аз също гледах тези от брошурата на лидл и се чудя дали да не взема за болницата, въпреки че не знам как ще понесат на бебка. С каката до 5 месечна някъде използвах само Памперс премиум кеър, та се чудя, някоя ползвала ли е малък размер на лупилу и доволна ли е била?

# 552
Моя близка много ми похвали малкия размер памперси на Лупилу. И аз мисля да взема два пакета. С батковците съм била на Пуфис, бях много доволна.

# 553
за дрешките , много зависи от материята/марката и самото бебе =>
така изглежда боди с къс ръкав 56 номер на H&M и ромпърче 0-3 месеца на George/Asda върху нашето бебе - роден почти 3 кг:
(Аз лично на пипане харесвам повече George/Asda - лично мнение!)
- бодито му пасва перфектно, а ромпърчето му е огромно 🙈🥴 (името е върху шапчицата, кръстен на безобразно щастливата баба от Варна 😁😎)
- за ританките - ние нямаме нито една дрешка, която да НЕ се отваря самостоятелно от долу - за първите 48 часа това се оказа Джак пот в дрешките - дори ММ с огромните си пръсти лесно откопчава и поглежда има ли нещо в памперса.
ръкавички - не знаех , тук научих - при кърмене бебето има рефлекс да стимулира гърдата, но естествено е толкова неориентирано, че ръкомаха и се драска 😁 казвам го , защото ми се струваха безмислени освен вградените в ромпърчето, а ето че се оказаха изключително полезни по време на кърмене - събличаме бебчо, за да стои буден, че иначе бързо заспива (в нашия случай).
кой попита за болницата 🙈 - чета ви, но от телефона трудно следя - нашата е най-"обикновена" градска болница в нашия град в Белгия (има други три в нашия град, две от които уж по-добри, но няма сила, която да ме убеди в противното - и инвитро тук успешно направихме 😊☺️)

# 554
Бебчо е прекрасен, Lucie! ❤️❤️❤️

Общи условия

Активация на акаунт