Термин март 2023 тема номер 7

• 41 268
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
Нямам опит,но от всичко прочетено, изгледано и т.н., реших да взема един пакет следродилни превръзки и един - обикновенни. Ако се наложи, ще изпратя мъжа ми да купи още следродилни.

За сега съм се заканила да не следвам никакви "бабешки" приоми със сол, маз, захар, мед, яйца и т.н.
Взех козметика на Мустела + Бепантен и Судокрем. Дано се приемат добре от кожата на бебо Simple Smile

# 196
Относно превръзките, има превръзки специално за родилки. Съветвам да си вземете плътни, дълги и без крилца. Ако имате епизиотомия, крилцата дразнят. Първите дни течението е доооста обилно, след това аз съм си взела нощни макси на Либрес. Always май са копринени, а в този случай са най-удобни и хигиенични памучните превръзки. Либрес са памучни, както и тези за родилки.
Момичета, аз преди малко оправих багажа Simple Smile Да си стои там до вратата.
И аз съм го захванала ,прах мойте неща днес ,а утре и на бебето и почвам да стягам куфара 😁😁 от днес съм официално в 35 седмица . Почти го избутахме ❤️❤️

# 197
Относно превръзките, има превръзки специално за родилки. Съветвам да си вземете плътни, дълги и без крилца. Ако имате епизиотомия, крилцата дразнят. Първите дни течението е доооста обилно, след това аз съм си взела нощни макси на Либрес. Always май са копринени, а в този случай са най-удобни и хигиенични памучните превръзки. Либрес са памучни, както и тези за родилки.
Момичета, аз преди малко оправих багажа Simple Smile Да си стои там до вратата.
И аз съм го захванала ,прах мойте неща днес ,а утре и на бебето и почвам да стягам куфара 😁😁 от днес съм официално в 35 седмица . Почти го избутахме ❤️❤️

Аз карам 34та, но тази вечер съм сама - детето и мъжът ми са в провинцията, та се възползвам от спокойствието и от факта, че никой не върви след мен да вади от куфара, каквото слагам Grinning

# 198
Може ли да споделите каква козметика точно сте взели на Мустела. Ако може и линк, ще е супер, че аз съм ползвала на Мустела, но синът ми беше малко по-голям.

# 199
  • Видин
Момичета, можеби въпросът ми е глупав, но понеже не съм запозната ще попитам. Кога започва кървенето?

# 200
Мамчета, да ви попитам при вас бебчетата активни ли са? Случи ми се нещо странно, а може би нормално просто на мен да ми е странно. В продължение на 1-2 часа бебето не спря да мърда, да рита, да хълца просто корема ми ходеше наляво надясно... Първа бременност ми е и честно казано не знам кое е нормално и кое не. Изпих една таблетка но шпа и магнерот, понеже от 4ти месец съм на построен режим и с контракции, но ме притеснява това поведение, все едно нещо е неспокойно...

# 201
Оливия, не знам дали е нормално, но ние нашете бебе от известно време го наричаме "Кунг Фу Панда Хеви метъл банд" ... вече са достатъчно големи и силни бебчетата, а и все още имат място.
Някъде четох, че имат цикли от по 40 минути сън и 40 минути будно състояние ... но и при мен будното и бушуващо състояние понякога е много повече от 40 минути
🤘

# 202
Мамчета, да ви попитам при вас бебчетата активни ли са? Случи ми се нещо странно, а може би нормално просто на мен да ми е странно. В продължение на 1-2 часа бебето не спря да мърда, да рита, да хълца просто корема ми ходеше наляво надясно... Първа бременност ми е и честно казано не знам кое е нормално и кое не. Изпих една таблетка но шпа и магнерот, понеже от 4ти месец съм на построен режим и с контракции, но ме притеснява това поведение, все едно нещо е неспокойно...
При мен също се случва ,не се притеснявай. Понякога ,ако съм се уморила или е огладняло и почва с футболното първенство ама като хапна нещо малко и се оправя. Не мисля ,че трябва да се тревожиш . 🌷

# 203
Момичетааа😕
От вчера като си легна и ми става лошо, главата ме заболява.. ставам и ми минава😑🙄
Някоя друга мама да е като мен?🧐

# 204
Момичета, можеби въпросът ми е глупав, но понеже не съм запозната ще попитам. Кога започва кървенето?

Лора,като родиш започват лохиите. При всеки са с различна сила,при мен бяха стабилни. Знам,че при секцио е по-малко. Може и до 40 дена да имаш ,може и за 20 да мине,при мен имаше аха да спре и после пак почва.

Моето бебе също като цяло е много активно и през целия ден си го усещам. Днес е една идея по-кротко,но нека си почине все пак.

Аз хем мога да родя всеки момент,хем не съм подготвила целия багаж,малко само,а дрехи въобще не съм прала. 😀 Тези дни.

# 205
  • Варна
Вече на бебчетата им става тесничко и е нормално да не са толкова активни както преди месеци.
Аз ако дълго време не я усетя, хапвам шоколад и тя се активизира.
Във вторник имам последен изпит и днес ме боли главата от четене, въпреки че знам, че ще го взема не мога да спра да чета и да се панирам Laughing Групата са решили да се почерпим на механа и след това на дискотека. На механата ще отида за няколко часа, надявам се да не е задимено и да няма гръмка музика, дискотеката естествено ще я пропусна Grin пъъъък така да ми се ходи хаххаххаПри ММ нещата ще са много на кантар другия месец. Или ще успее да слезе към 20.02 или чак след 01.03, абстрахирам се от мислите по тази тема, приела съм че може и да не е тук за раждането... въпреки че се имам за късметлийка и се надявам и този път да ме огрее.
Вчера излизах с две майчета, приятелки наскоро родили и двете секцио. И на двете съм забранила да ми разказват каквото и да било свързано с раждането, не чета и не искам да знам подробности. Представям си го всичко по мой си начин както ми харесва и така ми е по-леко Grin
Тази вечер пускам на бебето музика и пия безалкохолна бира Two Hearts
Емиии хубаво е Bowtie

# 206
и аз сега погледнах в нотино
https://www.notino.bg/search.asp?exps=mustela
има доста неща, който не е взел може да си вземе или да си поръча подарък за изписването има подаръчни комплекти
иначе като гледам поотделно може пак да се поръчат продукти за баня и за след баня

Та като говорим за мазане, в Нотино има много намаления на Мустела. Аз снощи най-накрая се престраших и поръчах няколко нешща.
Може ли да споделите каква козметика точно сте взели на Мустела. Ако може и линк, ще е супер, че аз съм ползвала на Мустела, но синът ми беше малко по-голям.

# 207
Аз взех тези за начало. Нали чакам момиченце, много добре ми прозвуча да бърша интима с този техен крем и марлички или памучен тампон.Освен това е 500мл и ще караме поне три месеца 😀 Още мисля за олио и крем против подсичане.

За превръзките и кървенето мога да допълня че с първото ми секцио, първите дни бях с лигнин плюс нощни превръзки, демек много. Кървях около 40 дена. Течението намаля към 10ден и после си беше едва едва. С второто секцио имах само ден по-обилно и за лигнин лохии и после като се раздвижих към трети-пети ден намаля, и така до към 40ден отново. Препоръчвам памучни превръзки.
Моята Бебка има часове е които шава, но на фона на батковците си е баш мома- нежна и внимателна. В понеделник съм на фетална, вълнувам се 🥰
Напоследък започвам да се замислям как ще обгрижвам и трите деца с Любов и внимание. Всички казват на малкия батко как заради бебето трябва едва ли не да стане друго дете, на мен обаче ми е мил, много див и смятам че трябва да се напасват всички заедно. Големия ни батко е прекрасен помощник, но виждам, че все пак някак и той се вълнува дали мама си има любимец 🤣 или просто по тийнеджърски ме дразни ❤

# 208
Мер, много е хубаво това с голямото семейство 😊 Надявам се и ние да имаме повече дечица.

Относно продуктите на Мустела - аз взех Линимент и един комплект с 4 продукта - миещ гел за тяло и коса, хидратиращо мляко, масажно олио и крем против подсичане. Мисля, че това е достатъчно като за начало.  Избрах серията за нормална кожа. Ако бебчо е с по-чувствителна или атопична кожа, ще сменяме козметиката.

През следващата седмица и аз ще си събера багажа за болницата. Уж нищо не се носи в частните болници, а моят списък стана доста дълъг ... Все пак ще гледам да се събера в малко сакче/куфарче за ръчен багаж. Би ме било срам да отида в болницата с голям куфар  за 3-4 дни престой 😁

# 209
  • Sofia
Нашата педиатърка (ура, успях да намеря, защото 2 ми отказаха, поради натовареност, а със сегашната трябваше да ме препоръчват познати, да се срещнем да видим дали ще се харесаме, ама супер минаа) ме  посъветва в никакъв случай да не почвам със серии за атопична, суха или каквато и да е кожа, както и да избягвам медицинска козметика. Приемаме, че бебчо е с нормална кожа и само, ако има проблем търсим решения, така че имайте едно на ум.

Общи условия

Активация на акаунт