Термин март 2023 тема номер 7

• 41 404
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
BBB, хубава новина! Казаха ли от какво са болките? Пиеш ли но шпа?

Ивелина, 100% ще те прегледат след тоновете, вярвам, че е нещо моментно и много скоро ще се успокоиш. Дръж ни в течение.

Това с осоляването ми звучи ужасно...чак пък....все едно е парче месо, сланина. Да не се потяло. Бабини деветини няма да правя, най-много са му вържа червено конче против уроки.

# 241
  С моя приятел меката душа пращаме прегръдки на всички притеснени мами! 🌷🌷❤️

# 242
Танюша, прекрасен Simple Smile

# 243
Пия но-шпа, алеракт и магнерот.
Даже вмомента имам болки, но ми е доста по-спокойно след като ме видя доктор..
Каза утре да се обадя на следящият АГ да ми пусне микробиология, но моят както обича да ме преглежда извънредно🤭 ..

quote author=So close link=topic=1518628.msg45938812#msg45938812 date=1675017319]
BBB, хубава новина! Казаха ли от какво са болките? Пиеш ли но шпа?

Ивелина, 100% ще те прегледат след тоновете, вярвам, че е нещо моментно и много скоро ще се успокоиш. Дръж ни в течение.

Това с осоляването ми звучи ужасно...чак пък....все едно е парче месо, сланина. Да не се потяло. Бабини деветини няма да правя, най-много са му вържа червено конче против уроки.
[/quote]

# 244
  • В твоето съзнание...
Включвам се само за кратко, да кажа че това с осоляването изобщо не се препоръчва и е доста опасно, защото солта навлиза в организма и може да доведе до претоварване на черния дроб... Ако го правите, моля ви бъдете много внимателни!
Аз всякакви такива бабини деветини смятам да отбягвам, пък ще видим.

Стискам палци всички мами с дискомфорти да се наспят добре и утре всичко да е наред!

А да и за дамите с киселини препоръчвам Бианацид. Все забравям да го добавя към постовете, а при мен много помага Simple Smile

# 245
Беба се размърда и се успокойх .. утре съм на тонове 🍀 мами не остана време аз след седмица влизам в 9месец.. и сега си мисля ,ама то не остана 😁 въпреки че утре най - вероятно ще си мисля,че има много време (всеки ден съм на различно мнение ) но мисля да отида да си накупя нещата за болницата който ще са ми необходими и лека полека да стягам багажа. Въпреки ,че нямам списък. АГ каза само за мен тоалетни принадлежности и това е , но аз ще си сложа мой нощници. Вие до къде сте с багажа ? А кога ще перете дрешките

# 246
Беба се размърда и се успокойх .. утре съм на тонове 🍀 мами не остана време аз след седмица влизам в 9месец.. и сега си мисля ,ама то не остана 😁 въпреки че утре най - вероятно ще си мисля,че има много време (всеки ден съм на различно мнение ) но мисля да отида да си накупя нещата за болницата който ще са ми необходими и лека полека да стягам багажа. Въпреки ,че нямам списък. АГ каза само за мен тоалетни принадлежности и това е , но аз ще си сложа мой нощници. Вие до къде сте с багажа ? А кога ще перете дрешките
Аз тъкмо днес опаковах и прах бебешките дрехи , на 99 процента е стегнат 😁😁 поне за това да съм спокойна .Тук списъците с изисквания са майко мила ,направо да се схванеш . Чета една мацка пише вземете си най - необходимото и нали е изброила какво трябва , слагам слагам в сакчето, то как да се съберат всички простотии в едно сакче 😁😁😁😁😁

# 247
аз почвам 32 седмица... и не бързам с багажа

купила съм пакет превръзки за бременни (не знам дали е достатъчно, а и това кървене след раждане хич не ми е ясно - някои жени казват, че се прави кюретаж след раждане и кървенето е 3-4 дни, но други един месец кървят и пишат, че изпадали и съсиреци и че било мазало... и в крайна сметка и аз не знам колко и какви превръзки да купувам), купила съм подплънки за кърмене, крем за разранени зърна, кърпи за почистване на гърди, мокри интимни кърпи

аз също мисля да си нося мои нищници, че през нощите, ако протека, ако се измокря/изпотя, да мога да се преоблека
ще си нося и моя козметика, хавлия и чехли

за помпа се чудя, уж в болниците дават

виж тук има един линк с полезни съвети - https://www.namama.bg/article/spisak-kakvo-da-podgotvim-za-rodilnoto-otdelenie/

но най-добре да се пита в болницата или да се види в сайта, за да не се носи супер много излишен багаж

АГ каза само за мен тоалетни принадлежности и това е , но аз ще си сложа мой нощници. Вие до къде сте с багажа ? А кога ще перете дрешките

# 248
  • Варна
Добро утро от мен Flowers Bouquet
Пожелавам на всички хубави новини през тази седмица
За багажа, и аз не съм го почвала, казала съм си, че февруари ще започна с него и ще почистим апартамента официално, като преди това трябва да се сглобят няколко неща за бебето.
Дрешките са изпрани и изгладени, остават ми чаршафите, които също не са никак малко. Отново за другия месец съм си оставила задачата да ги подреждам по местата им, защото сега просто стоят на куп в нашия гардероб Grin
Но аз това го имам за приятна задачка Bowtie
Утре е последния изпит, сигурно цял месец ви надух главата с тях ама ще ме извинявате Laughing
Аз честно казано нямам търпение за прегледа на 15ти, да видя колко е пораснала и коя дата ще изберем... много съм нетърпелива Sweat Smile
За бабините всякакви простотии, няма да правя абсолютно нищо от тях. Сол, яйца и всякакви други готварски продукти в никакъв случай не бих сложила на детето си Satisfied Разбира се, всеки има право да прави както сметне за добре, но аз със сигурност ще ги пропусна.

# 249
Момичета,вие колко често имате подготвителни контракции,аз от два,три дни си имам по цял ден почти,само ме стяга.

# 250
  • В твоето съзнание...
Кукличка, много хубав списък. Аз ще допълня, че наистина всяка болница си има списък с минималните неща
(напр. в частните няма нужда да си носите прибори за хранене).

Пускам списък от сайта на Вита (гр.София), като ще допълня какво съм решила да си добавя аз.

Списък за родилното
Документи
  • Лична карта;
  • Направление за раждане (Бланка на МЗ и НЗОК № 7) – при непрекъснати здравни осигуровки на територията на Република България;
  • Обменна карта от женската консултация, която съдържа цялата медицинска документация от началото на
  • бременността Ви до момента на първото Ви посещение в МБАЛ ВИТА;
  • Лична амбулаторна карта за издаване на болнични листове, необходими за периода около и непосредствено след раждането. За да не стават грешки, се препоръчва да са попълнени данните на Вашия работодател с ДДС номер с печатни букви;
  • Резултати от проведени изследвания:
   - кръвна група от МБАЛ ВИТА;
   - последната пълна кръвна картина от 34-36г.с.;
   - влагалищен секрет от 34-36 г.с.;
   - проби за инфекциозни заболявание: Васерман(Сифилис) от последните 3 месеца, HIV1/2 и HbsAg от последните 6 месеца;
   - консултация от специалист при придружаващи заболявания;
   - при алергии изискваме тестване и консултация със специалист алерголог.
  • Акт за граждански брак или нотариално заверена декларация за припознаване на детето от бащата

Лични принадлежности
  • Чехли (тип джапанки, за да вършат работа и за баня)
  • Нощница - 2бр. - от болницата дават, но искам да си имам резервни за всеки случай.
  • Хавлиени кърпи за баня и лице - от болницата уж дават, но съм чела, че може и да се случи да нямат, затова ще си взема свои. Ще взема от тези микрофибърните, които не заемат много място.
  • Сутиен за кърмачки - 2-3бр.
  • Еднократно бельо / Дълбоки бикини подходящи за ползване с превръзки
  • Помпа за изцеждане на кърма (по желание ) - аз ще си взема за всеки случай, само за да се цедя, не мисля да давам на бебето изцеденото, защото в този случай или трябва да нося и стерилизатор или да моля в болницата да стерилизират.
  • Тоалетни принадлежности
   - Шампоан
   - Балсам
   - Четка за зъби и паста
   - Гребен
   - мокри кърпички
   - Ролка тоалетна хартия - това е по моя инициатива, ама аз винаги си нося за всеки случай.
   - Крем за зърна
   - Протектори за зърна
   - Гримове - базови неща, колкото да имам възможност, ако се чувствам що годе окей, да се приведа в някакъв нормален вид.
   - Няколко превръзки - от болницата дават, но отново за всеки случай, ще взема.
   - Няколко памперса - от болницата дават, но отново за всеки случай, ще взема.
   - Подплънки против протичане - ще си взема няколко в случай, че тръгне някаква кърма изобщо.
   - Бепантен - хубаво е да имате, ако видите, че бебо започне да се подсича, за да може да го мазнете, като сменяте памперс.
  • Сешоар - някъде бях чела, че има възможност да се вземе от акушерките, но имам един сгъваем и ще си го мушна в багажа.
  • Телефон, зарядно и слушалки  - това не го пише, но според мен си е повече от задължително.
  • Книга - не знам колко ще ми е до това, но за всеки случай, да мога да се разсейвам Grinning
  • Дрехи за изписване за мен - тук съм чела, че е хубаво да се вземе нещо, което ви е ставало в 6-ти месец.
  • Дрехи за изписване на бебето - Могат да се донесат в деня на изписването, но аз мисля да си ги приготвя предварително.
Мисля да си взема и 1 бутилка вода от 1л за зор заман, както и някакви неща за прихапване, но още не мога да измисля какви. Със сигурност солетите и т.н. Не са подходящи… обмислям варианта да си взема няколко бебешки пюрета, но още не съм го измислила. Четох, че вече разрешавали свидждане на татквоците, пък макар и да вижда бебето само през стъкло, та ако може да дойде за свиждане, ще може и да ми донесе нещичко за прихапване. Хубаво е да си подготвите и монети, в случай че имате достъп до някоя вендинг машина.

До тук съм стигнала аз със списъка, ако се сетя още нещо ще добавя. Не съм почнала иначе да стягам багаж изобщо, още сме в процес на местене и изобщо не мога да стигна до това, но и си е малко раничко всякаш (хем е хубаво да съм подготвена, хем не искам да дърпам дявола за опашката).
Не мисля да редя нещата в различни чанти, ще си ги сложа в куфарче за ръчен багаж всичките, като съм поръчала едни органайзери за куфар, които мисля, че ще влязат в употреба.

Дрехи още не съм прала... мисля да го свърша като вляза в 9тия месец, ако случайно не успея и ММ може да ги изпере,  а и бабите вече проявиха желание, всякаш ние не можем да пускаме пералня. Не знам при вас как е, но аз много се напрягам като ми дават зор роднините за някакви неща и като не им изнася нещо, което съм решила ми казват "ти си знаеш"... Ясно ми е, че те са изгледали вече деца, ама все пак доста са се променили и модернизирали някои неща от тогава и аз имам право да си взема своите решения, пък и да си взема поука, ако взема някое друго грешно решение Grinning
За пример - по всички акушерски лекции обясняват, че не бива да се прегрява детето, защото до 5-6ти месец не може да се поти и да се охлажда... и е доста по-лесно да го прегрееш, от колкото да измръзне, но според майка ми, трябва да е навлечено, обвито с вълнени одеала и т.н...

Никол успех с изпита утре, стискам палци и мъжът ти да си дойде на време Simple Smile

# 251
Момичета,вие колко често имате подготвителни контракции,аз от два,три дни си имам по цял ден почти,само ме стяга.
От няколко дни и аз имам на честно , но не боли така ,че не се притеснявам . Пия си магнерота и ношпа-то и си свиркам 😁😁😁

# 252
Болките е съвсем нормално да са почти постоянни, още повече ако сте активни.
 Относно бабешките методи и някак като завършек на тази темата пак казвам, нека не забравяме, че навремето е нямало сто вида козметика. Някак грозно ми звучи “проститии” защото реално така са израстнали и гледали доста поколения назад и ние уж модерните майки, да се молим да не ни де налага да търсим начин да излекуваме детето си след като никакви лекарства не помагат- повтарям че именно бабешки метод спаси първото ми дете. Така че мили ми майчета, нека не слагаме такива грозни етикети, защото вие сами ще видите, че всяка майка прави най-доброто за децата си. А тогава, това е било най-доброто❤ Естествено, че днес няма да прилагаме тези дръзки методи с всички разновидности на козметика които разполагаме.
За багажа за болницата още не съм мислила, въпреки че мисля следващата седмица да постегна нещо. Две болнички, чехли, бельо три-четири чифта, превръзки за родилки и нощни превръзки по един пакет, свещички профенид, цикатрадина също, че от сега хемороидите набъбнаха, помпа за кърма, сутиен за кърмене и две хавлии. Това като основно 😀
Довечера сме на фетална морфология 🥰 Нямам търпение.

# 253
  • Варна
Болките е съвсем нормално да са почти постоянни, още повече ако сте активни.
 Относно бабешките методи и някак като завършек на тази темата пак казвам, нека не забравяме, че навремето е нямало сто вида козметика. Някак грозно ми звучи “проститии” защото реално така са израстнали и гледали доста поколения назад и ние уж модерните майки, да се молим да не ни де налага да търсим начин да излекуваме детето си след като никакви лекарства не помагат- повтарям че именно бабешки метод спаси първото ми дете. Така че мили ми майчета, нека не слагаме такива грозни етикети, защото вие сами ще видите, че всяка майка прави най-доброто за децата си. А тогава, това е било най-доброто❤ Естествено, че днес няма да прилагаме тези дръзки методи с всички разновидности на козметика които разполагаме.
За багажа за болницата още не съм мислила, въпреки че мисля следващата седмица да постегна нещо. Две болнички, чехли, бельо три-четири чифта, превръзки за родилки и нощни превръзки по един пакет, свещички профенид, цикатрадина също, че от сега хемороидите набъбнаха, помпа за кърма, сутиен за кърмене и две хавлии. Това като основно 😀
Довечера сме на фетална морфология 🥰 Нямам търпение.
Забелязвам тенденциозно нападащи коментари от твоя страна към мен. Бих ти предложила ти да не слагаш етикети като " грозно" за мое изказване Stuck Out Tongue Winking Eye

# 254
  • София
Приготовленията са до под кривата круша Grinning
Събота празнувахме РД на брат ми и като се прибрахме само поразместихме малко стаята (така де, мъжа разместваше, аз гледах умно, а детето слагаше каквото намери където най-много ще пречи), през седмицата може би ще поразчистя малко там, въпреки че в момента - тегава работа. Майка е натрупала кутии с детски дрехи, освен това стаята си беше леко натурийник, таааа... да.
Този уикенд се надявам да се напредне максимално с мебелите - да отидем до Икеа и да вземем каквото сме намислили с мъжо, неделя баща ми да сглоби едно гардеробче, че само той знае как е било и така... веднъж тия неща като минат, вече ще могат да се оправят дрехи и чаршафчета и т.н.
Все си мисля че самото нареждане на стаята ще е бързо, стига всички да са налични (бих могла сама за ден при други обстоятелства. Но съм принцеса, така че...). Веднъж това като е готово, майка ще има предостатъчно време да си играе с парогенератора Laughing
Така или иначе не съм готова с бебешкото одеалце. Няма причина да бърза бебе Grinning

За багажа за болницата аз съм Екстра Чилтм и нищо не е подготвено, днес съм 34+2. Може би другата седмица или по-другата ще стегна нещо. Най-големият ми проблем с това е че приготвянето му е признание че датата наближава и трябва да Направя Разни Неща.

Общи условия

Активация на акаунт