Термин март 2023 тема номер 7

• 37 989
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте и от мен!
Разсмяхте ме със седенето на леглото през нощта.... Аз съм същата. Никак не ми е удобно вече. Не мога да спя иначе още от началото, ама сега много боли. Ставам по няколко пъти от болка, за да се раздвижа, но и аз като вас първо сядам на леглото и седя така известно време, иначе имам чувството че ще се "счупи някоя кост" 😁. Напоследък се хващам, че пак спя по гръб. Не са ми удобни абсолютно никакви възглавници - и за бременни взех, не става, всичко изритвам и не мога да ги търпя около мен.

# 376
Здравейте и от мен борбени мамчета. Днес бях на запис на тонове при акушерката, те бяха добре, но бебчо упорито си стои напречно. В петък съм при лекарката да ме види на видеозон и пак да погледне дали случайно не е решил да се завърти. Всеки път като отида на преглед при нея ми казва, че съм за приемане в болница, защото корема ми е стегнат 😑. Последният път лежах декември месец и честно казано не видях ефект от системите кормагнезин. Че мисля да й откажа, ако ми предложи да влизам😀 и без това вкъщи само лежа, ставам само до тоалетна и баня, а и то остава месец до секциото. Оплаках се и аз, стискайте още малко малко момичета, не остана!🙏🏻

# 377
Танюша, повтарям казаното от mer_m. Мнението и препоръката ми са едно към едно с описаното от нея. Действай смело и се консултирай с лекар, чиято репутация е на привърженик на естественото и виж какво ще каже.
Моля препоръчайте витамини/добавки за бременни? Моята АГ явно не е много по добавките и като се върнах в София пък Д-р, която ме преглежда, не беше никак доволна, че не пия никакви добавки или витамини. Само Магнезия. Започнах Омега 3, Желязо, Вит Д3, Та сега в последния месец поне да пия и витамини Simple Smile

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 20:17 от snejinka

# 378
Аз пия на Солгар за бременни.

Танюша, повтарям казаното от mer_m. Мнението и препоръката ми са едно към едно с описаното от нея. Действай смело и се консултирай с лекар, чиято репутация е на привърженик на естественото и виж какво ще каже.
Моля препоръчайте витамини/добавки за бременни? Моята АГ явно не е много по добавките и като се върнах в София пък Д-р, която ме преглежда, не беше никак доволна, че не пия никакви добавки или витамини. Само Магнезия. Започнах Омега 3, Желязо, Вит Д3, Та сега в последния месец поне да пия и витамини Simple Smile

# 379

snejinka, аз пия тези. Ако искаш прочети да видиш какво съдържат. От началото съм на тях, като първите бяха до 12 г.с., а тези са от 13-та г.с.

# 380
Мамии ,термина ми е на 6 или 11 март ,но да ви споделя мисля ,че малкия човек няма да изкара месеца .Камо ли до март 😁😁🌷 Усещам го ,че вече и на двамата не ни е удобно . Някакво вътрешно чувство както беше и с пола на бебето . Пък ще видим до къде ще изкараме ❤️😁

Как терминът е на или.. или? Thinking Не е ли фиксиран?
аг-то  казва 11 , а на феталната 6 🤔🤔

# 381
Само аз ли лягам и си спя като пич 😁 малко ми е трудно обръщането, но напоследък си спя от вечерта почти до сутринта. Може да стана към 4-5 часа да пишкам, но хич не е задължително 🥴
Аз пия прегнакеър плюс, магнезий, сорбифер дурулес, биозин мама и пробиотик (прокомбо).

# 382
И аз имам нощи, в които не мога да спя, после няколко нощи си спя. Слагам възглавници да ми е по - високо, та горе долу си нагаждам. Но наистина обръщането ми е трудно 😀, явно не съм само аз така. При мен тези дни киселините се завръщат... ох, как ми е писнало от тях. А пък няколко пъти вече ми се случва да ме заболи кръста.. вчера даже и корема ме заболя и за момент се притесних, вече съм 32 седмица. Предполагам че е нормално. Като пия но шпа ми отшумява.

# 383
  • Варна
УУУ доста сте изписали не мога да смогна днес да ви прочета Purple Heart
Радвам се за добрите новини на всички от прегледите, а на мамчетата с притесненията, стискам палци всичко да е наред Yellow Heart
Аз ПРИКЛЮЧИХ най-накрая с изпитите Grin Вчера имам 5, доволна съм, почерпихме се вечерта, днес мързелувам, че доста късничко приключи купона Smile Тази сесия с корем ми беше лесно, за лятната с бебе на 3 месеца не ми се мисли Satisfied
Този месец го очаквах доста отдавна, имам си поставени задачки, с почистване и подреждане за бебето, да си почина няколко днии и ще се захващам пък ще видим.
Чак не мога да повярвам, че от утре просто ще си лежа и ще си гледам сериали до раждането Rolling Eyes без да имам ангажименти...

# 384
Мамии ,термина ми е на 6 или 11 март ,но да ви споделя мисля ,че малкия човек няма да изкара месеца .Камо ли до март 😁😁🌷 Усещам го ,че вече и на двамата не ни е удобно . Някакво вътрешно чувство както беше и с пола на бебето . Пък ще видим до къде ще изкараме ❤️😁

Как терминът е на или.. или? Thinking Не е ли фиксиран?
аг-то  казва 11 , а на феталната 6 🤔🤔
Принципно терминът си е фиксиран според датата на последния цикъл. Това, което варира, е развитието на бебето, но то не определя термина. Т.е. ако бебето има закъснение в развитието с 5 дни по ултразвукови показатели, в документа от ФМ слагат "ВТ по УЗИ" = датата на термина+5 дни. Но това не значи, че терминът се мести. Терминът си е фиксиран, а развитието на бебето се обозначава с тези "плаващи" дати.
Така че по-скоро АГ-то ви е казала термина според последния цикъл (т.е. официалния термин, по който се води и документацията), а ФМ ви е дала плаващата дата според моментното измерване на бебето (което показва, че бебчето върви 5 дни по-напред в развитието си, след като датата по УЗИ е 5 дни преди термина от АГ).

# 385
Включвам се и аз от осно добавката която приемам- тъй като имам проблем с щитовидната и пия хормон за нея, този път приемам Огестан Мама , в който има и йод. Наскоро започнах допълнително Омега 3 но понякога доста гадно ми се връща миризма на риба в гърлото.

# 386
Ами дойде време и аз да се оплача от нещо Sad Коремната обиколка на бебето не расте и казаха, че почти сигурно ще се наложи да се роди по-рано със секцио. Сега всяка седмица на преглед, освен на тонове. И в момента, в който има признак за страдание, ще го вадят. Утре и вдругиден трябва да сложа тези инжекции за дробчетата, общо 4 за два дни и да се надяваме да не трябва да се вади в рамките на две седмици, защото толкова време им трябвало да подействат. Което прави 37ма седмица най-вероятна за секциото. Уж щяло да бъде зряло и да бъде ок, но тогава защо пък все казват колко по-близо до термин, толкова по-добре… Притесних се и всичките ми нагласи за естествено отпадат, съответно и мястото на раждане се сменя на Токуда, беше планирано за естествено със “Зебра” в Св.София.
Това е при мен, и аз съм в отбора “Стискаме палци” Simple Smile

# 387
Снежинка, съжалявам, че настъпват такива промени. В крайна сметка важно е здравето и на бебето и на теб и се взима оптимално решение. На мен ми казаха пък, че действието започва след около седмица на тези инжекции. Едно момиче в моята стая роди в 34 седмица, 5 дни след поставяне на дексаметазона, всичко беше наред, въпреки че бебчето о нямаше 2 кг. Вече сме в големи седмици. Стискам палци да постои повечко човечето 🙏🏻

# 388
  • В твоето съзнание...
Ами дойде време и аз да се оплача от нещо Sad Коремната обиколка на бебето не расте и казаха, че почти сигурно ще се наложи да се роди по-рано със секцио. Сега всяка седмица на преглед, освен на тонове. И в момента, в който има признак за страдание, ще го вадят. Утре и вдругиден трябва да сложа тези инжекции за дробчетата, общо 4 за два дни и да се надяваме да не трябва да се вади в рамките на две седмици, защото толкова време им трябвало да подействат. Което прави 37ма седмица най-вероятна за секциото. Уж щяло да бъде зряло и да бъде ок, но тогава защо пък все казват колко по-близо до термин, толкова по-добре… Притесних се и всичките ми нагласи за естествено отпадат, съответно и мястото на раждане се сменя на Токуда, беше планирано за естествено със “Зебра” в Св.София.
Това е при мен, и аз съм в отбора “Стискаме палци” Simple Smile

Бебо вече е достатъчно голям и ще се справи! Стискам палци да издържи още две седмици, но, и да не стане пак всичко ще бъде наред. Токуда имат добра неонатология и ще се погрижат добре за него. Гледай да бъдеш възможно най-спокойна, за да бъде спокоен и той.

# 389
Здравейте , вчера беше трета ми фетална морфология в 32+4 , Бебка върви с 1 седмица напред . Вече е 2 ,063 кг  АГ каза че всичко е наред и се развива чудесно Simple Smile Насрочихме дата за секцио и от 15.02 започваме с тоновете .
И един въпрос към пловдивските мами : Къде минавате АГ комисия за удължаване на болничен и колко заплащате ? Между последния ми болничен и 45 дневния имам 1 ден за който трябва да мина комисия и се чудя къде да отида , както и евентуално този 1 ден може ли да бъде издаден от личния лекар ?

Общи условия

Активация на акаунт