Термин март 2023 тема номер 7

• 37 979
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Ами дойде време и аз да се оплача от нещо Sad Коремната обиколка на бебето не расте и казаха, че почти сигурно ще се наложи да се роди по-рано със секцио. Сега всяка седмица на преглед, освен на тонове. И в момента, в който има признак за страдание, ще го вадят. Утре и вдругиден трябва да сложа тези инжекции за дробчетата, общо 4 за два дни и да се надяваме да не трябва да се вади в рамките на две седмици, защото толкова време им трябвало да подействат. Което прави 37ма седмица най-вероятна за секциото. Уж щяло да бъде зряло и да бъде ок, но тогава защо пък все казват колко по-близо до термин, толкова по-добре… Притесних се и всичките ми нагласи за естествено отпадат, съответно и мястото на раждане се сменя на Токуда, беше планирано за естествено със “Зебра” в Св.София.
Това е при мен, и аз съм в отбора “Стискаме палци” Simple Smile
.

Снежинка,всичко ще е наред! Сигурна съм! Щом ще следите всяка седмица. И при мен коремната е назад,но си расте,което е важното,само бедрената кост е много малко,но след два прегледа в крайна сметка се предполага,че е ген и че всичко е наред. Но разбира се,аз се притеснявам..

За инжекциите за дробчетата,аз знам ,че действието им е до 10-14 дни след биенето,а не че им трябва 14 дни да подействат. Моите са бити в 29 и вече и да родя няма проблем и не мисля ,че някой ще ги бие. В майчин дом,докато лежах една майка роди в 33 без да са бити инжекции и бебето е било само ден на кислород,друга също роди в 33+ с вече поставени инжекции и пак е останало в болницата,но всичко е наред. А в 34-35 дробчетата вече са развити в повечето случаи. Баткото ни изненада в 36+3 напълно здрав и изписан на ден три.

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 10:58 от Irnata_87

# 391
Добро утро, момичета.
Следя ви от известно време. Моят термин по принцип е в началото на април , но понеже ще съм секцио та и аз ще мина в отбора на мартенските мами.
Стискам палци на всички. Много мина , малко остана и всичко ще е наред.
Пиша относно въпроса на пловдивската мама. Аз взимам болничен от комисията в дкц-то в Тракия. 30 лв е и ти го издават веднага , само нося амбулаторния лист и амбулаторната карта.
Поздрави и целувки

# 392
Здравейте, момичета Hug Не съм писала повече от месец, а вие сте изписали 2 теми. Опитах се да ви изчета. Целия декември бяхме болни, уши ни боляха, аз даже пих и антибиотик, но сега уж всичко е наред. Аз съм в 45 дневен болничен от 22.01, но продължавам да си ходя на работа, защото много късно ми намериха заместничка и й е още трудно. Днес съм си вкъщи и от 15:00ч съм на преглед в 35+1г.с. започват да ми следят тоновете. Аз си мислех, че само аз де чувствам като крава, но май не съм само аз. Вече се чувствам огромна и имам чувството, че няма да изкарам до 8 март. Четох ви, явно всяка има нещо, за което да се притеснява, ноо ще го избутаме. Малко остана .. От следващата седмица мисля да съм си вече изцяло вкъщи и ще си включвам по-често.

# 393
Purple HeartPurple Heart
Ами дойде време и аз да се оплача от нещо Sad Коремната обиколка на бебето не расте и казаха, че почти сигурно ще се наложи да се роди по-рано със секцио. Сега всяка седмица на преглед, освен на тонове. И в момента, в който има признак за страдание, ще го вадят. Утре и вдругиден трябва да сложа тези инжекции за дробчетата, общо 4 за два дни и да се надяваме да не трябва да се вади в рамките на две седмици, защото толкова време им трябвало да подействат. Което прави 37ма седмица най-вероятна за секциото. Уж щяло да бъде зряло и да бъде ок, но тогава защо пък все казват колко по-близо до термин, толкова по-добре… Притесних се и всичките ми нагласи за естествено отпадат, съответно и мястото на раждане се сменя на Токуда, беше планирано за естествено със “Зебра” в Св.София.
Това е при мен, и аз съм в отбора “Стискаме палци” Simple Smile
Snejinka, и аз отпреди малко съм с подобна диагноза - има забавяне в растежа на бебчето и най-веорятно ще вляза за кортикостероидна терапия в Токуда в понеделник, като ще ми пуснат и всякакви биохимични изследвания докато съм там. Утре ще пусна глюкозно обременяване, за да изключим гест. диабет (макар че преди 2 седмици правих и беше "-"). Другите неща, които са ти казали на теб, на мен също ми ги казаха, но и също така да не се притеснявам, защото нещата са под контрол. Стискам палци да задържите по-дълго в добра кондиция и дори да е секцио, да бъде планово Simple SmileGift Heart

# 394
Странно,че при забавяне в растежа се съмняват за диабет,аз така и не си пуснах обременяване и вече не остана и за кога. Казаха,че просто ще е дребно,вече нямам търпение да се ражда и да се успокоя. При вас по колко ги мерят?

# 395
И аз съм минавала комисия в Тракия и потвърждавам написаното от Габриелис Simple Smile
Другото място, където съм ходила, е ДКЦ на Васил Априлов. Там е безплатно, ако си с направление, но се ходи два пъти - първия път оставяш документите, а след няколко дни си взимаш готовия болничен.
Доколкото знам, в МЦ Хипократ също е безплатно, но не съм ходила там на комисия.

[/b]
Добро утро, момичета.
Следя ви от известно време. Моят термин по принцип е в началото на април , но понеже ще съм секцио та и аз ще мина в отбора на мартенските мами.
Стискам палци на всички. Много мина , малко остана и всичко ще е наред.
Пиша относно въпроса на пловдивската мама. Аз взимам болничен от комисията в дкц-то в Тракия. 30 лв е и ти го издават веднага , само нося амбулаторния лист и амбулаторната карта.
Поздрави и целувки

# 396
Аз бях по същия начин,и за един ден пуснах отпуск,личната каза,че няма как за един ден да пусне

Здравейте , вчера беше трета ми фетална морфология в 32+4 , Бебка върви с 1 седмица напред . Вече е 2 ,063 кг  АГ каза че всичко е наред и се развива чудесно Simple Smile Насрочихме дата за секцио и от 15.02 започваме с тоновете .
И един въпрос към пловдивските мами : Къде минавате АГ комисия за удължаване на болничен и колко заплащате ? Между последния ми болничен и 45 дневния имам 1 ден за който трябва да мина комисия и се чудя къде да отида , както и евентуално този 1 ден може ли да бъде издаден от личния лекар ?

# 397
Странно,че при забавяне в растежа се съмняват за диабет,аз така и не си пуснах обременяване и вече не остана и за кога. Казаха,че просто ще е дребно,вече нямам търпение да се ражда и да се успокоя. При вас по колко ги мерят?
Искат да установим дали го има, тъй като водите са ми мааалко завишени, но пък няма други индикации, отговарящи на гест. диабет. И понеже положението не може да се тълкува еднозначно, ще направим глюкозно обременяване утре, за да видим да го слагаме ли гест. диабет в картинката или не. Понеже засега друга причина за забавянето не се установява - кръвотоците са добре, няма увита пъпна връв, бебето е активно..

# 398
Искат да установим дали го има, тъй като водите са ми мааалко завишени, но пък няма други индикации, отговарящи на гест. диабет. И понеже положението не може да се тълкува еднозначно, ще направим глюкозно обременяване утре, за да видим да го слагаме ли гест. диабет в картинката или не. Понеже засега друга причина за забавянето не се установява - кръвотоците са добре, няма увита пъпна връв, бебето е активно..

Разбирам,моите са в норма,но вече почнах да се плаша от всичко като чета. Казаха,че ще е дребно просто и това е ,което не ме изненадва много,и двете ми деца са дребни родени,но здрави.  Стискам палци!😚

# 399
Здравейте, стискам палци на всички ни 🙏🏼
Аз днес бях на контролен при лекаря който ще ме изражда отново. След две седмици сме пак на контролен и тогава ще насрочим час за анестезиолог. За сега всичко е нормално, освен да продължавам да лежа и да си пия лекарствата. Бебка е надолу с главата днес и сниши бях с адски болки и неразположение почти не съм спала. Отделно ям като гладен вълк и се търкалям като преяла мечка 😖 Страшно замаляла съм днес, едва гледам.

# 400
Не мога да разбера как от гестационен диабет ще върви по-малко бебето. С предната бременност имах диабет и беше зор да съм на диета, за да не стане твърде голямо бебето. Сега уж огтт ми беше отрицателно, но в последния месец имам завишени води и коремчето на бебето върви напред, та пак ме сложиха на диета. Дано помогне, въпреки че вече сме в късни седмици. Наистина не разбирам как може да е причина за забавяне в растежа.
Както и да е, важното е че е открито и се следи. Съжалявам, че е трябвало да си промените плана за раждане. Усеща се като загуба да има човек някаква представа и да се преобърне на 180 градуса. Аз си мислех второто раждане да е с акушерки, но не посмях и си останах в Токуда. Поне там са страхотни специалистите и отношението към пациента от целия екип е страшно мило и внимателно. Единствено ако държите рано да ви дадат бебче, за да кърмите и да се гушкате, трябва да си го поискате, че сами няма да се усетят да ви го дадат.
Аз бях на преглед днес. Срам не срам я помолих да провери за изтичане на води, че се нося от един месец с някакво воднисто течение. Не са води, лекарката доста ми се смя каква съм филмарка, вика за един месец да си родила ако бяха води... Май много ми се дразни вече и няма търпение да раждам. Аз пък си мисля, че си пасваме добре, защото аз като съм филмарка, тя е хладнокръвна и има баланс. Всичко е наред, чакаме раждане, след няколко дни в 37+0 спирам утрогестан, магнезий и така.

# 401
Не мога да разбера как от гестационен диабет ще върви по-малко бебето. С предната бременност имах диабет и беше зор да съм на диета, за да не стане твърде голямо бебето. Сега уж огтт ми беше отрицателно, но в последния месец имам завишени води и коремчето на бебето върви напред, та пак ме сложиха на диета. Дано помогне, въпреки че вече сме в късни седмици. Наистина не разбирам как може да е причина за забавяне в растежа.
Както и да е, важното е че е открито и се следи. Съжалявам, че е трябвало да си промените плана за раждане. Усеща се като загуба да има човек някаква представа и да се преобърне на 180 градуса. Аз си мислех второто раждане да е с акушерки, но не посмях и си останах в Токуда. Поне там са страхотни специалистите и отношението към пациента от целия екип е страшно мило и внимателно. Единствено ако държите рано да ви дадат бебче, за да кърмите и да се гушкате, трябва да си го поискате, че сами няма да се усетят да ви го дадат.
Аз бях на преглед днес. Срам не срам я помолих да провери за изтичане на води, че се нося от един месец с някакво воднисто течение. Не са води, лекарката доста ми се смя каква съм филмарка, вика за един месец да си родила ако бяха води... Май много ми се дразни вече и няма търпение да раждам. Аз пък си мисля, че си пасваме добре, защото аз като съм филмарка, тя е хладнокръвна и има баланс. Всичко е наред, чакаме раждане, след няколко дни в 37+0 спирам утрогестан, магнезий и така.
Не че ГД е причината, но ако го има, да вземем мерки. Това беше идеята. Иначе за забавянето в растежа към момента не може да се разбере защо се получава. И кръвотокът е добре, и пъпна връв няма увита, доплерът е добре, води си има.. Като ме приемат за кортикостероидната терапия в понеделник, ще ми пуснат всякакви изследвания, за да видим пълната картина.

# 402
Marta, Milenahot, при кой се следите в Токуда? Аз също съм там при др Апостолова. От няколко дни и аз имам някакво по - силно течение и си помислих да не са води, че и кръста малко ме болеше.. После си викам, я се успокой. Аз нещо много бързо се уморявам, ходих до магазина близо до нас и се уморих, нямам сила за нищо, чак леко ме заболя корема долу ниско. И легнах да си почина. Едната ръка много ме боли, където ми би Фраксипарин мъжа ми, нещо явно сме нацелили. Уффф главата ме болеше имах температура 37.1,сега я мерих вече нямам. Може от ръката да е.. Но се чувствам днес много отпаднала. Трябва да пускам изследвания по ЗК, но май ще останат за другата седмица, тези дни ми е трудно ставането.помрънках си и аз...
Иначе стискам палчета на всички мами. Всичко ще бъде наред щом се следи от лекарите! ❤️❤️❤️

# 403
Момичета, имам въпрос към тези от вас, които са на Аспирин и Клексан. Обсъдихте ли с докторите, кое, кога и дали се спира. Аз спрях Акарда в 34 г.с. За Клексана АГ нищо не е казал още, но анестезеологът ме предупреди, че ако започне раждането и не са минали 24 часа от последната инжекция, не могат да ме обезболят епидурално Sad

И да отворим отново темата с килограмите 😄 Как върви при вас? Аз дъм в 35 г.с. и съм +10 кг. Надявах се да не кача повече от 10 кг до раждането, но въпреки стриктния хранителен режим и голямата активност, май ще съм +12 кг до раждането.

Funn, опитвала ли си да слагаш Фракси в паласките? Аз само там слагам, откакто ми се опъна корема. Почти нямам синини, рядко ме е боляло, а и мога да слагам инжекцията сама. Така и не пробвах в ръцете и краката.

# 404
Ами при мен също всичко е в норма, доплерите даже бяха идеални,така каза лекарката сега в понеделник,та заключението е,че е ген. И малкият и това бебче от седми месец започнаха да  изостават и никой не откри конкретна причина и не го приема като проблем. Явно трябва да приема ,че няма . А все пак ръст от двамата родители от 160-162 не предполага голямо бебе. 😀

Аз съм 0 качени кг,на клексан съм от 12 дни, съответно спрях аспирин и натаспин,според професор Паскалева трябва да го бия 14 дни след раждането. При планирано секцио наистина трябва да има 24 часа ,но ако е естествено е трудно,ако са минали все пак някакви часове сигурно няма проблем. Моят АГ каза,че обикновено естествените раждания почват вечер,аз си я бия сутрин в 9:30-10:00.

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 18:12 от Irnata_87

Общи условия

Активация на акаунт