Раждане в МБАЛ ВИТА, София - тема 10

• 67 397
  • 887
  •   1
Отговори
# 240
Родих нормално през 2019, без никакви усложнения при раждането ми имаше поне 6 човека. До колкото знам вторият лекар е този, който е дежурен на смяна. При спешно секцио няма време да се чака да дойде друг лекар (по ваше желание) според мен, но най-добре задайте тези въпроси в болницата.
На мен също ми казаха, че за сега таткото не може да присъства, но до лятото има време и можело и да се промени правилото. Ако не е проблем, може ли да споделите кой лекар НЕ искате да влезе при евентуално секцио и защо? Мисля, че ще е ползено.

Момичета,
За момента съм се ориентирала да раждам при д-р Кръстанова. Тя ми обясни, че при естествено раждане е само един лекар в залата, а при секцио са двама. Имам желание да е естествено, но ако се наложи секцио имам следния въпрос. Мога ли да откажа конкретен лекар да присъства на секциото?

# 241
Здравейте, може ли някой да ми каже дали при раждане в болница Вита е задължително кръвната група да бъде направена в лабораторията на болницата? Аз имам кръвна група в друга лаборатория,но разбрах че трябвало кръвната група да бъде изследвана в тяхната лаборатория.

# 242
  • Замък сред облаците
На мен ми приеха от Кандиларов. Докторът ти си казва своите изисквания, някои настояват от тяхната лаборатория, други нямат такива изисквания.

Оставам с впечатлението, че искат от тяхната лаборатория, защото така всичко ти отива в тяхното онлайн досие на пациента и се вижда моментално, а ако е от външна лаборатория трябва да разчитат на листове хартия.

# 243
На мен Илиева ми иска изрично  от  лабораторията на Вита и за анти-тела за Rh пак от Вита нищо,че и двамата с  бащата бяхме с + Rh, с обяснението,че искат да са 100 % сигурни и да не носят риск, ако е правено другаде изследването и е възможно да има грешка, но както АА е писала има и лекари, които приемат и външни изследвания, така чв си питайте конкретния лекар.

# 244
не би трябвало да настояват за тяхна лаборатория - все пак това е кръвна група, не е нещо което се променя с времето. Моето изследване беше от външна лаборатория, с дата от преди повече от година. Не съм имала проблем.

# 245
Имаше случаи на починали хора (не специално във Вита, а някъде другаде беше), заради преливане на кръв от друга кръвна група, поради сгрешен резултат на теста и затова се застраховат, като искат при тях да се прави. Все пак това са изследвания и се случва понякога, макар и рядко да се объркат резултати.

# 246
Родих нормално през 2019, без никакви усложнения при раждането ми имаше поне 6 човека. До колкото знам вторият лекар е този, който е дежурен на смяна. При спешно секцио няма време да се чака да дойде друг лекар (по ваше желание) според мен, но най-добре задайте тези въпроси в болницата.
На мен също ми казаха, че за сега таткото не може да присъства, но до лятото има време и можело и да се промени правилото. Ако не е проблем, може ли да споделите кой лекар НЕ искате да влезе при евентуално секцио и защо? Мисля, че ще е ползено.

Момичета,
За момента съм се ориентирала да раждам при д-р Кръстанова. Тя ми обясни, че при естествено раждане е само един лекар в залата, а при секцио са двама. Имам желание да е естествено, но ако се наложи секцио имам следния въпрос. Мога ли да откажа конкретен лекар да присъства на секциото?

Да, разбира се. Не бих искала д-р Богословова да присъства при секцио. Знам, че много пациенти я харесват, но за мен и моя случай тя не беше добър лекар.
Година и половина ходих при нея, все следяхме цикъла, фоликулуметрии правехме, това ми предписваше, онова ми предписваше, а за толкова много време не ми каза: "Пуснете една спермограма". (Знаете става за един ден и струва 50лв.) При спермограмата се оказа, че ММ е с азооспермия и на практика колкото и да се следят фоликулите забременяването няма как да стане по естествен начин. Също така ме накара да направя фенестрация, с цел регулиране на цикъла. Тази операция се оказа напълно излишна и до днес повечето лекари, като чуят, че пред 2019г. съм правила такава операция се сепват и казват, че подобна операция отдавна е отхвърлена от АГ практиката и направо са очудени как може да ми е била назначена и направена.

# 247
Родих във вита преди 2 седмици, признават излседване на кръвна група в друга лаборатория.

# 248
Оу, съжалявам за опита ви, звучи мъчително. Опитайте да заявите предварително, че не желаете да получавате лечение или манипулация от нея. Дано се получи!

Момичета,

Да, разбира се. Не бих искала д-р Богословова да присъства при секцио. Знам, че много пациенти я харесват, но за мен и моя случай тя не беше добър лекар.
Година и половина ходих при нея, все следяхме цикъла, фоликулуметрии правехме, това ми предписваше, онова ми предписваше, а за толкова много време не ми каза: "Пуснете една спермограма". (Знаете става за един ден и струва 50лв.) При спермограмата се оказа, че ММ е с азооспермия и на практика колкото и да се следят фоликулите забременяването няма как да стане по естествен начин. Също така ме накара да направя фенестрация, с цел регулиране на цикъла. Тази операция се оказа напълно излишна и до днес повечето лекари, като чуят, че пред 2019г. съм правила такава операция се сепват и казват, че подобна операция отдавна е отхвърлена от АГ практиката и направо са очудени как може да ми е била назначена и направена.

# 249
  • Sofia
Само да вметна, че при проблеми със забременяването по-добре се консутирайте с репродуктивен АГ, а не с обикновен. Вита също вече има център за АР.

Колкото и да съм доволна от моята АГ във Вита, когато не можех да забременея, обиколих 3 репродуктивни клиники. Именно там ми назначиха изследване на хормони, спремограма, проходимост на тръби и др.
При моята АГ от Вита съм правила само фоликулометрии (доста точно ги измерва - три пъти забременявам от раз след нейните фоликулометрии). Но за нещо по-задълбочено дори не съм я занимавала, защото реално това не й е работата.

За фенестрация на яйчниците и аз съм чувала, че вече рядко се практикува. И при мен се обсъждаше в един момент преди години, защото съм с ПКЯ. Но пак, подобно нещо трява да бъде назначено от репро АГ, след като установи, че наистина няма друг вариант.

# 250
Някой по-горе беше питал дали във Вита ти дават бебето. Родих нормално през март, но имах нужда от шевове. В 18:29 извадиха бебето и ми го показаха, но аз не исках и нямах сили да го гушна заради разреза. Шиха ме под упойка и се събудих в родилното в 19 и нещо. Бебенцето си беше там и ми дадоха да го гушна. Отидох в стаята си и те го оправяха. В 21 часа ми го доведоха, засука и стоя при мен. На другия ден стоя цял ден при мен,  а преди изписването - цяла нощ. Реално може да е а майката почти изцяло, ако тя и то са добре...

# 251
  • Замък сред облаците
Соуче, сама ли беше в стая или беше в двойна?

# 252
Някой по-горе беше питал дали във Вита ти дават бебето. Родих нормално през март, но имах нужда от шевове. В 18:29 извадиха бебето и ми го показаха, но аз не исках и нямах сили да го гушна заради разреза. Шиха ме под упойка и се събудих в родилното в 19 и нещо. Бебенцето си беше там и ми дадоха да го гушна. Отидох в стаята си и те го оправяха. В 21 часа ми го доведоха, засука и стоя при мен. На другия ден стоя цял ден при мен,  а преди изписването - цяла нощ. Реално може да е а майката почти изцяло, ако тя и то са добре...

Аз питах, благодаря на всички включили се с отговор и на Вас като скорошна мама.
Знам, че всичко е строго индивидуално и всяка жена се чувства по различен начин и съответно се процедира по различен начин Simple Smile Важното е бебчо и мама да са добре 🥰

# 253
Момичета, някой викал ли е консултант по кърмене докато е бил в болницата? Дали биха го пуснали, предвид мерките?

# 254
Соуче, сама ли беше в стая или беше в двойна?

Бях казала, че не държа да съм сама и ме сложиха в двойна стая, но не ми настаниха друга жена. Чак на третата нощ преди изписването ми настаниха една родилка  - момиче с изтекли води. После двете ни бебчета бяха при нас едновременно 😅🥰

Miracle 3, така е. Ако нямаш сили да го гледаш, звъниш да го вземат. Ако си ок, го държиш при себе си. Те идват само да носат мляко в стаята ти, взикат го за ваксини и прегледи.

Общи условия

Активация на акаунт