Раждане в МБАЛ ВИТА, София - тема 10

• 65 765
  • 887
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, бъдещи мами! 
Предстои ми нормално раждане във Вита, но това с техните пакети е доста объркващо за мен.
Имат основен, основен плюс и вип пакет за нормално раждане, но не успях да открия подробно описано какво ги различава и какво точно включват? Някой дали би се отзовал с тази информация?

Благодаря ви предварително!

# 226
Прочети заглавния пост на темата

# 227
Здравейте,може ли някоя от дамите,които се следят от началото, на каква стойност ЧХГ успяха да видят сакчето(това зависи от апаратурата до някъде)?
Благоря ви

# 228
  • Замък сред облаците
Над 1000 чхг

# 229
Стойностите са според седмицата в която сте и варират, трябва да се пуснат отново след минимум 2 дни, за да се види дали се увеличават, това е важното. Сакчето,  мисля че в около 5-та седмица може да се види.. Не споменавате в коя седмица сте…

Здравейте,може ли някоя от дамите,които се следят от началото, на каква стойност ЧХГ успяха да видят сакчето(това зависи от апаратурата до някъде)?
Благоря ви

# 230
Аз съм инвитро и е малко по-различно, но лекаря ми беше казал преглед 10 дни след закъснение, т.е. след положителния тест. Така е сигурно, че ако има нещо за виждане то ще се види, няма да има гадаене и излишна паника. За сърце - след още 10.

# 231
Здравейте, колко излиза месечния преглед?

# 232
  • Замък сред облаците
Ако става въпрос за ехография на бременна 60лв, но зависи дали има и доплер (80лв), дали се включват и др неща (МБ, цито и т.н), отделно се таксува самата консултация 50лв. Тоест 110лв едно посещение.

Едитвах се 5 пъти че си извадих фактурите от миналия месец да видя, че се бях заблудила отпърво 😅

Последна редакция: сб, 01 апр 2023, 12:54 от АА

# 233
Въпрос към дамите, които са се следели при д-р Василева. В началото през колко време Ви бяха прегледите? Викаме през 3-4 седмици, казва ми през коя седмица да отида, но не ми дава час, налага се да чакам някой да се откаже и да го запазя, което ме натоварва. Знам, че е специалист и оперира по Щарк, много е усмихната, но не я чувствам, като моята. Благославях д-р Кълвачева и бях свикнала с нейният начин, но заради горчив опит, не мога вече да се доверя. В постоянна чуденка съм при кой лекар да продължа. Има ли друг лекар, който оперира по този метод, със сигурност?

Здравейте!
Бихте ли споделили за вашия опит с д-р Кълвачева? Смятах при нея да се проследявам.
Една позната е много доволна от д-р Богословова. Винаги отговяряла на телефон и прегледите са през 2 седмици още от 4ти месец без да е рискова бременността. Но не зная по кой метод оперира.

# 234
Здравейте,
След консултация с д-р Дойчиновски обмислям да раждам при него (в момента съм 29 гс), но от толкова еуфория забравих да задам някои въпроси. Надявам се мама, която е раждала скоро във Вита да може да ми отговори.
1. Дават ли веднага бебето на майката и за колко време? Искам да имам веднага допир с него, без да ме пришпорват особено, ако живот и здраве е естествено.
2. Бебетата при нас ли стоят или ги карат по час или на поискване?
3. За момента разбрах, че свижданията не са позволени, но док ми каза, че до юни щели да разпуснат нещата. Въпроса ми е ние можем ли да излезнем навън за кратка разходка или до магазин, ако се налага или не?
Благодаря предварително Simple Smile

# 235
1. Мисля, че ако го поискаш ти го дават. Аз нямах такава възможност, защото ме приспаха. Престоя в залата е 2 часа след раждането. След това те връщат в стаята, детето отива в неонатологията и след това ти го водят след визитация.
2. Може да е при теб, ако поискаш. Взимат ги два пъти през деня и после ги връщат.
3. Не, не можеш да излизаш от отделението. Ако ти трябва нещо могат да ти донесат, да го оставят на рецепция и санитар ще го качи в отделението.

# 236
На мен ми го дадоха буквално за няколко минути. Не искам да разбивам представите на бъдещите майки, но не мисля,че  е  практика да оставят бебето и то да седи както по филмите при майката и тя да му се любува. Дори при нормално раждане най-вероятно трябва да ви шият има и други манипулации, а и бебето трябва да е прегледано също. След нормално раждане се лежи с една торба на корема и не е много удобно да държите детето, аз едвам го държах и беше с гръб към мен, а и не можех да се изправя или завъртя, така че реално да го гушна хубаво.

Последна редакция: чт, 06 апр 2023, 11:47 от mexicana___

# 237
На мен ми го дадоха при естествено раждане след като го измиха и облякоха да си го сложа на гърдите, както и да засуче му дадох и си постоя някакво време, моята лекарка ни направи и снимки, че аз не се и сещах за това, бях замаяна от упойката.

# 238
Бебето би могло да бъде върху майката, докато я шият, ако има нужда. А първият контакт не е “като по филмите”, а е като по целия свят с нормална родилна грижа. Ако детето или майката нямат нужда от спешна медицинска помощ - най-важното за бебето е да усети майка си, да бъде върху нея и да го колонизират нейните бактерии, а не болничните такива. Всякакви процедури като мерене, миене, обличане могат да бъдат направени и след това. Не са най-спешното нещо на света. Не съм раждала във Вита, но го обмислях като вариант по едно време, затова съм в тази тема. Първото ми дете само го видях за секунди и го отнесоха нанякъде. Видях я отново след 24 часа. Второто ми дете си лежа върху мен след раждането. Има много проучвания за това колко влияят раждането и първите мигове на детето за адаптацията, темперамента му и изграждане на силна връзка с майката. И от личния ми опит мога да го потвърдя на 100%. Така че не се примирявайте с болнични политики, от които няма никакъв смисъл. Изисквайте си нещата, които са ви важни, защото тези политики няма да се променят никога, ако си мълчим и се примиряваме, че “тука е така”. Успех на всички, на които им предстои среща с новия малък човек! Heart

# 239
Момичета,
За момента съм се ориентирала да раждам при д-р Кръстанова. Тя ми обясни, че при естествено раждане е само един лекар в залата, а при секцио са двама. Имам желание да е естествено, но ако се наложи секцио имам следния въпрос. Мога ли да откажа конкретен лекар да присъства на секциото?

Общи условия

Активация на акаунт