Раждане в МБАЛ ВИТА, София - тема 10

• 67 339
  • 887
  •   1
Отговори
# 735
При нас пише 1 преглед до месец след изписването.

# 736
Аз не знаех, че се полага изобщо и бях приятно изненадана. Ползвах само единя, тъй като нямаше свободни часове и така или иначе на месец вече си отидохме при педиатъра.

# 737
Здравейте,
Някой раждал със секцио при д-р Гагова?
Колко дни преди термин назначава датата за секциото?
И в коя г.с. сте обсъждали начина на раждане?
И тоновете, кога започнахте да следите, в коя г.с.?

# 738
Здравейте,
Аз се следя при нея и в момента съм 34 + 1, като в понеделник бях за първи път на тонове, за раждането все още не сме говорили.

# 739
  • Замък сред облаците
При мен го обсъдихме като издаде 45 дневния болничен, разпита ме как си представям нещата. Като цяло е привърженик на естественото раждане и не натиска за секцио, ако няма медицински показания, за по желание не зная как реагира.
Та, ако няма индикации за по-ранно секцио, срокът по медицински протокол е 10 дни преди термин, средата на 39 седмица.

# 740
Прочетох заглавната страница отново, но все пак бих искала да помоля, раждалите, да напишат примерен списък какво са носили в болницата и ако нещо друго им е било нужно, но го е нямало там, че скоро смятам да събирам багажа.

# 741
прочетете назад, безброй постове са давали тази информация.

# 742
  • Замък сред облаците
Лична козметика и аксесоари (гребен, пиличка, ластик за коса), четка и паста за зъби, мокри кърпи за вас, гинексид пяна за подмиване, гъбичка и препарат за бебешки неща - за измиване на биберона като падне, за измиване на частите на помпа ако си носите. Сешоар, ако си сушите косата.
Собствени нощници, ако ще ви е по-комфортно с тях (болничните са дълги и обемни, аз предпочитах мои), чисти дрехи за вас и детето за изписването. Зарядно за телефон, нещо сладичко.

Еднократно бельо също можете да си вземете, а ако е обикновено, вземете повече чифтове.

# 743
Зависи си основно от това какво ползвате принципно.
Двете неща, които ми бяха абсолютно животоспасяващи след епизиотомията бяха бутилката за интимен душ и възглавницата за път, върху която седях. За секцио не знам дали биха били нужни.
Носих си помпата и още съжалявам, че се оставих да ме наплашат, че без нея няма да стане. Можех спокойно да си спестя половината багаж.
Мокри кърпички и разни други за себе си не съм носила, защото принципно не ползвам гелове и подобни, но всеки ден ми носеха нова бутилка смрадлика за изплакване.
Ползвах техните нощници и като цяло всичко, за да не се налага да пера после, но да, в замяна на това, че със собствени дрехи щеше да ми е по-удобно.
Дрехи за след това и за детето ми донесоха в деня на изписването. Носех си шампоан, и душ гел травъл сайз, ластици за коса, сешоар, подплънки, бельо, което бях прежалила. Джапанки, за които съжалявам, че не взех номер по-големи, защото едва ги обувах като се подух. Две сокчета в кутия и добре, че защото трябваше да пия едни антибиотици по нощите и да не е съвсем на празен стомах. Носех си ядки, но не посмях да ги ям. За всеки случай няколко превръзки, защото понякога малко се бавят.

# 744
Здравейте,
Аз се следя при нея и в момента съм 34 + 1, като в понеделник бях за първи път на тонове, за раждането все още не сме говорили.

Здравей, iliyanadv - тоновете кой ти ги прави, защото тя сега е отпуск и аз ще се наложи да бъда при една друга докторка - д-р Китанова. И ти ли беше при нея?

При мен го обсъдихме като издаде 45 дневния болничен, разпита ме как си представям нещата. Като цяло е привърженик на естественото раждане и не натиска за секцио, ако няма медицински показания, за по желание не зная как реагира.
Та, ако няма индикации за по-ранно секцио, срокът по медицински протокол е 10 дни преди термин, средата на 39 седмица.

Здравей, АА,
Да, чувала съм че е привърженик на естественото раждане и аз все още не съм обсъждала нищо при нея.
Но, точно 45 преди болничния съм на преглед и предполагам, че тогава ще го обсъдим.
Притеснявам се за очите ми, както и че имам много проблеми с кръста и гърба: междуребрена невралгия, лордоза, остеохондроза, радикулопатия и сколиоза, както и хемороиди с разширени болезнени вени (на клексан съм).
Отделно да попитам мерят ли колко си широк, самия родов път? На моя позната, която е наистина нисичка и има тесен таз, са и казали че е тясна и поради тази причина са и праваили секцио.Това си мислих, че важи само за по-големите бебета при жени с ИР или прееклампсия. Нямах представа, че при условие за епизиотомия има и вариант за тесен таз.

# 745
  • Замък сред облаците
Не са ме мерили, но аз съм си с нормален таз видимо. Нямам сраствания и прочее (едната ми зълва има сраствания в срамната кост и е с две раждания секцио).

За очите: в 8 месец ходих при д-р Колчев във Вита, много мил и компетентен.

# 746
  • София
Нищо не съм носила, освен лична козметика и бельо.
Ползвах техните нощници, бяха ми удобни, нооо аз и прекалих със сладоледа през бременността. Превръзки, мокри кърпи, памперси, еднократни подложки носят постоянно. Помпа не съм носила, слагах си бебето на гърда.
Родих секцио, та и храна не ми трябваше много. Беше ми достатъчно това което даваха.
Ако е някоя финна мама, може би голямата кърпа ще е ок, но аз си носех моя в тъмен цвят. За лице ползвах техни.

# 747
Здравейте,

Здравей, iliyanadv - тоновете кой ти ги прави, защото тя сега е отпуск и аз ще се наложи да бъда при една друга докторка - д-р Китанова. И ти ли беше при нея?

Здравей, АА,
Да, чувала съм че е привърженик на естественото раждане и аз все още не съм обсъждала нищо при нея.
Но, точно 45 преди болничния съм на преглед и предполагам, че тогава ще го обсъдим.
Притеснявам се за очите ми, както и че имам много проблеми с кръста и гърба: междуребрена невралгия, лордоза, остеохондроза, радикулопатия и сколиоза, както и хемороиди с разширени болезнени вени (на клексан съм).
Отделно да попитам мерят ли колко си широк, самия родов път? На моя позната, която е наистина нисичка и има тесен таз, са и казали че е тясна и поради тази причина са и праваили секцио.Това си мислих, че важи само за по-големите бебета при жени с ИР или прееклампсия. Нямах представа, че при условие за епизиотомия има и вариант за тесен таз.
Здравей, да и аз бях при Китанова в понеделник.

# 748
Здравей,
Ще споделиш ли как мина прегледа при нея? Можеш ли да и задаваш въпроси и да ти даде напътствия, защото аз имам доста, че от 1 месец не съм ходила на преглед и вече не издържам.

Скрит текст:
Здравейте,

Здравей, АА,
[/quote]
Здравей, да и аз бях при Китанова в понеделник.
[/quote]

# 749
Здравейте ! До момента се следя при Гагова във Вита , в 22ра седмица съм ! Имам фризьорски салон и съм управител в него , въпроса ми е дали ако попитам ще ми издадат ли болничен тъй като вече ,не мога да работя на пълния си капацитет и да стоя по цял ден права , много се изморявам ! Благодаря 🌹

Общи условия

Активация на акаунт