Раждане в МБАЛ ВИТА, София - тема 10

• 67 298
  • 887
  •   1
Отговори
# 750
  • Замък сред облаците
Издава болнични, да.

# 751
Здравей,
Ще споделиш ли как мина прегледа при нея? Можеш ли да и задаваш въпроси и да ти даде напътствия, защото аз имам доста, че от 1 месец не съм ходила на преглед и вече не издържам.

Скрит текст:
Здравейте,
Някой раждал със секцио при д-р Гагова?
Колко дни преди термин назначава датата за секциото?
И в коя г.с. сте обсъждали начина на раждане?
И тоновете, кога започнахте да следите, в коя г.с.?
Аз се следя при нея и в момента съм 34 + 1, като в понеделник бях за първи път на тонове, за раждането все още не сме говорили.

Здравей, iliyanadv - тоновете кой ти ги прави, защото тя сега е отпуск и аз ще се наложи да бъда при една друга докторка - д-р Китанова. И ти ли беше при нея?

При мен го обсъдихме като издаде 45 дневния болничен, разпита ме как си представям нещата. Като цяло е привърженик на естественото раждане и не натиска за секцио, ако няма медицински показания, за по желание не зная как реагира.
Та, ако няма индикации за по-ранно секцио, срокът по медицински протокол е 10 дни преди термин, средата на 39 седмица.

Здравей, АА,
Да, чувала съм че е привърженик на естественото раждане и аз все още не съм обсъждала нищо при нея.
Но, точно 45 преди болничния съм на преглед и предполагам, че тогава ще го обсъдим.
Притеснявам се за очите ми, както и че имам много проблеми с кръста и гърба: междуребрена невралгия, лордоза, остеохондроза, радикулопатия и сколиоза, както и хемороиди с разширени болезнени вени (на клексан съм).
Отделно да попитам мерят ли колко си широк, самия родов път? На моя позната, която е наистина нисичка и има тесен таз, са и казали че е тясна и поради тази причина са и праваили секцио.Това си мислих, че важи само за по-големите бебета при жени с ИР или прееклампсия. Нямах представа, че при условие за епизиотомия има и вариант за тесен таз.
Здравей, да и аз бях при Китанова в понеделник.
[/quote]
[/quote]
Погледна ме на ехограф по моя молба, доста директна, ако питаш ще отговори.

# 752
Как става припознаването на детето във Вита? В сайта пише, че трябва да нося нотариално заверена декларация за припознаване - може ли някой да обясни по-подробно кога се случва това и какво представлява Simple Smile

# 753
Pinky, обяснено е в предните страници. Не ви трябва декларация. По служебен път става припознаването в болницата. С таткото ще подпишете 1 документ там преди изписването, евентуално си покажете или ксерокопирайте личните карти, това е.

# 754
Здравейте, извинявам се за може би тъпия въпрос, но съм новобранец в темата, че и в тази материя като цяло. Досега съм ходила при две лекарки във Вита: д-р Попова и д-р Чорбова. При Попова за редовни прегледи, при Чорбова инцидентно (след положителен тест получих еднократно кървене, обаче се уплаших и тя беше единствения лекар с възможен час за другия ден).
Д-р Чорбова ми хареса като отношение, назначи ми веднага изследване за тромбофилия (не знам дали на всички се дава веднага, или при проблеми), даде ми имейла си да ѝ пратя ЧХГ и прогестерон като излязат. Така де, допадна ми много.

Въпросът ми е - знаете ли дали при нея може да се ходи на ЖК, дали изражда? Виждам, че коментирате основно други лекари.
И имате ли мнение за Попова за ЖК също?

# 755
Д-р Чорбова е моята лекарка. При нея се следих и при нея раждах. Винаги си чете съобщенията на вайбър, винаги отговаря, дисциплинирана е и не обича да говори празни приказки.

# 756
Д-р Чорбова е моята лекарка. При нея се следих и при нея раждах. Винаги си чете съобщенията на вайбър, винаги отговаря, дисциплинирана е и не обича да говори празни приказки.

Благодаря ви за бързия отговор! Ако всичко се развива както трябва, ще съм постоянен член на темата в близките месеци Simple Smile

# 757
Здравейте някой да е бил на ранна фетална морфология при др Мирчева?

# 758
  • Замък сред облаците
Аз не съм, но си е търсена, като съм на преглед все има чакащи и при нея. Моята АГ много я уважава, но за ФМ аз си бях харесала МЦ Марковс и нямаше възражения или да ме натиска.
Ако искаш питай и във ФБ групата “Бебетата на Вита”, сигурно ще има доста отзиви.

# 759
Поразпитах и за тях имам препоръки. А дават ли да се направи клипче по време на феталната. Аз имам час за 26ти при Чучумишев но с ММ решихме да го побутнем по рано защото вече ще съм в 13та.

# 760
  • Замък сред облаците
Надали ще има проблем, но мен ми беше в пъти по-интересно да гледам докато ми обяснява подробно - лежиш срещу голям екран на, който показват всичко, което докторката/докторът вижда на друг екран пред нея/него.
Бащата може да присъства.
Прегледът трае между 20 и 30мин на всяка фетална в зависимост колко е активно бебето. Може да задаваш всякакви въпроси и ти се отговаря подробно.
След прегледа получаваш онлайн достъп до всички данни и снимки от него.
Аз бях при Атанасова, но всички там имат еднакъв стандарт на преглед, наложен от проф. Марков. Тя има 3 деца впрочем, мен като ме притесняваше малко по-къса бедрена кост и по-голяма обиколка на глава ми обясни че са нормални генетични предразположености на местното население, а статистиката на перцентилите в софтуера международна. Въобще, горещо я препоръчвам.
Скрит текст:
Понеже вече съм им регистриран пациент, гледам в портала им че има свободни часове на 5 и 14 септ по един свободен и на 20 и 21 септември засега й е свободен графикът, тези дни е само предиобед).

# 761
Аз се спрях на др Димитрова, та ще видим. Утре ще се обадя на Рали да и кажа, че ще побутнем малко ранната ФМ дано не ми направят проблем, часа си ще го оставя само за преглед.

# 762
  • Замък сред облаците
Ако е Димитрова във Фемина да имаш едно на ум, че често праща на ненужна амниоцентеза.

# 763
Ивелина Димитрова в Марковс.

# 764
  • Замък сред облаците
А, тази не ми е позната като име, може да е отсъствала като съм ходила Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт