Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 35

• 133 154
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте 🌼 има ли някоя мама с баща на детето, който е направил припознаване без да плаща таксата в Токуда? Може ли информация какво точно трябва да се направи в случай, че искаме да си спестим тези 60лв? Просто предполагам, че услугата при нотариус е не повече от 20...

# 121
Имам въпрос за допълнително здравно осигуряване. В пакета пише " избор на екип 900лв", но в Токуда няма такова нещо ,нали се води пакет раждане. Та дефакто нямаш опция избор на екип изписана в епикризата. От ДЗО поемат ли го този разход при раждането или не? Специално за Дженерали питам

Защото в Шейново например си го изписват " избор на екип" и се поема,но в частните болници,където всичко е обща цена.....

# 122
В токуда на фактурата имате "избор на екип" (би трябвало да е 1100лв),след това имате "сестрински пост" и така се формира сумата от общо 1870лв.

# 123
Значи са разделени ,това е добре. И съответно аз си доплащам разликата,нали така?

# 124
В една фактура са, но като отделни суми-да.
Ако болницата има договор с тях си доплащате разликата(при постъпване казвате в офиса, че имате ДЗО, за да получат отговор докато сте в ЛЗ), ако няма договор вие си кандидатствате с фактура към дженерали за възстановяване на разходите. Не помня вече дали имаха договор.

# 125
  • Sofia
Аз съм ходила на прегледи в Токуда (не съм раждала там). И като им кажа, че съм с ДЗО към Дженерали, ми искат само номера на полицата. Не съм плащала и стотинка. Така че си имат договор.

# 126
Болницата работи с Дженерали, да, но зависи каква полица имате.
Това че някой минава безкасово и не заплаща, не значи че и вие ще сте така.
  Условията зависят от вашия работодател и договора с Дженерали, който е сключен.
Някои фирми нямат Аджибадем включени като здравни заведения.
  Може да попитате в Дженерали какво имате включено в Токуда като услуги.

# 127
Е ,ако нямат договор,възстановяват разходи,нали така? По принцип нямам дзо все още, ще го сключвам индивидуално и затова питам

# 128
Е ,ако нямат договор,възстановяват разходи,нали така? По принцип нямам дзо все още, ще го сключвам индивидуално и затова питам

Да, на възстановяване може.
 Индивидуалните клиенти мисля че нямат включено никакво АГ. Ще питате в офиса им и ще ви кажат.
Ние примерно сме голяма фирма и нямаме АГ безкасово. Само на възстановяване. Затова при всеки е различно.

# 129
Да,мисля, че няма АГ . Само избор на екип,но не ми е ясно включва ли раждане ? Но и с възстановяване на разходи,не ми пречи.

# 130
А някоя от вас ако е на здравен фонд Доверие знаете ли дали може да се използва картата за прегледи за следене на бременност или може с фактура за възстановяване на разходи?

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 17:40 от FBID10206506436694795

# 131
  • Sofia
Да,мисля, че няма АГ . Само избор на екип,но не ми е ясно включва ли раждане ? Но и с възстановяване на разходи,не ми пречи.
Най-добре се обади на Дженерали и ги попитай какво включва пакетът, който те интересува.
На мен ми казаха, че за раждане/избор на екип в моя случай покриват 900 лв. Отделно имаше друга сума за следенето на бременността.
Наистина зависи от полицата.

# 132
А някоя от вас ако е на здравен фонд Доверие знаете ли дали може да се използва картата за прегледи за следене на бременност или може с фактура за възстановяване на разходи?

Само чрез възстановяване с фактури работят Доверие. Какво и колко ще ви възстановят, зависи от това какъв договор е сключил работодателят ви, така че проверете.

# 133
  • София
Идвам с малко информация за отделение Гинекология. Лежах за миомектомия и днес ме изписаха.

Храната е различна от тази във ВРБ и Родилно отделение, т.е. само бременните и родилките получават по-балансирано и богато меню, а в Гинекология е като в останалите отделения. Доколкото знам доц. Нашар е натиснала в АГ-то да получават по-добра храна и честно казано бях неприятно изненадана, че не важи и за Гинекология, нищо, че там не лежат бременни, не допусках, че важи само за ВРБ и Родилно.

Един от формулярите съдържаше следното:

Т.е. няма как да бъде отказано по нечий случай да работят както специализанти, така и студенти и стажанти. На моята операция присъстваха поне 2 момичета, които в момента се обучават под доц. Марков и присъстваха както на прегледите ми преди това, така и на всяка визитация.

Както и в другите две отделения, акушерките са прекрасни и много грижовни. От четири или пет двойки акушерки на смяна, само една-единствена беше дръпната и кисела, останалите бяха много мили.

Ако някой има въпроси по операцията, за доц. Марков и отделението като цяло, съм насреща.

Едит: прие ме д-р Василев и съм с прекрасни впечатления от него, беше много подробен, внимателен и не бързаше при прегледа за прием. При предишните ми два приема беше дежурна д-р Кирякова и доста по-претупващо ме прегледаха заедно със специализантките тогава.
Специализантите пак казвам са завършили лекари… не зная защо постоянно се намеква за тях. След това имат обучение.. нормално. Съмнявам се да дадът да ви пипне човек без образование .

# 134
Идвам с малко информация за отделение Гинекология. Лежах за миомектомия и днес ме изписаха.

Храната е различна от тази във ВРБ и Родилно отделение, т.е. само бременните и родилките получават по-балансирано и богато меню, а в Гинекология е като в останалите отделения. Доколкото знам доц. Нашар е натиснала в АГ-то да получават по-добра храна и честно казано бях неприятно изненадана, че не важи и за Гинекология, нищо, че там не лежат бременни, не допусках, че важи само за ВРБ и Родилно.

Един от формулярите съдържаше следното:

Т.е. няма как да бъде отказано по нечий случай да работят както специализанти, така и студенти и стажанти. На моята операция присъстваха поне 2 момичета, които в момента се обучават под доц. Марков и присъстваха както на прегледите ми преди това, така и на всяка визитация.

Както и в другите две отделения, акушерките са прекрасни и много грижовни. От четири или пет двойки акушерки на смяна, само една-единствена беше дръпната и кисела, останалите бяха много мили.

Ако някой има въпроси по операцията, за доц. Марков и отделението като цяло, съм насреща.

Едит: прие ме д-р Василев и съм с прекрасни впечатления от него, беше много подробен, внимателен и не бързаше при прегледа за прием. При предишните ми два приема беше дежурна д-р Кирякова и доста по-претупващо ме прегледаха заедно със специализантките тогава.
Специализантите пак казвам са завършили лекари… не зная защо постоянно се намеква за тях. След това имат обучение.. нормално. Съмнявам се да дадът да ви пипне човек без образование .

Много добре знам, че специализантите са завършили лекари, защитавала съм тази теза неведнъж в предишната тема. Показвам какво пише във формуляра, където както виждате, те са изброени наравно със студентите. Аз съм от хората, които никога не са имали против обучението на специализанти по време на престоя ми в болницата. Нито съм се оплакала, че някой, който не трябва ме е "пипал", нито нищо, та не знам защо ми се заяждате. Давам информация кой е присъствал на моите прегледи, операция и визитации, за да могат тези, които имат резерви относно присъствието на специализанти/студенти, да са информирани, че в тази болница няма вариант това да бъде отказано.

Общи условия

Активация на акаунт