Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 35

• 133 285
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 135
Идвам с малко информация за отделение Гинекология. Лежах за миомектомия и днес ме изписаха.

Храната е различна от тази във ВРБ и Родилно отделение, т.е. само бременните и родилките получават по-балансирано и богато меню, а в Гинекология е като в останалите отделения. Доколкото знам доц. Нашар е натиснала в АГ-то да получават по-добра храна и честно казано бях неприятно изненадана, че не важи и за Гинекология, нищо, че там не лежат бременни, не допусках, че важи само за ВРБ и Родилно.

Един от формулярите съдържаше следното:

Т.е. няма как да бъде отказано по нечий случай да работят както специализанти, така и студенти и стажанти. На моята операция присъстваха поне 2 момичета, които в момента се обучават под доц. Марков и присъстваха както на прегледите ми преди това, така и на всяка визитация.

Както и в другите две отделения, акушерките са прекрасни и много грижовни. От четири или пет двойки акушерки на смяна, само една-единствена беше дръпната и кисела, останалите бяха много мили.

Ако някой има въпроси по операцията, за доц. Марков и отделението като цяло, съм насреща.

Едит: прие ме д-р Василев и съм с прекрасни впечатления от него, беше много подробен, внимателен и не бързаше при прегледа за прием. При предишните ми два приема беше дежурна д-р Кирякова и доста по-претупващо ме прегледаха заедно със специализантките тогава.
Специализантите пак казвам са завършили лекари… не зная защо постоянно се намеква за тях. След това имат обучение.. нормално. Съмнявам се да дадът да ви пипне човек без образование .

Вижте разликата е следната:
Когато искаш да си направиш красива прическа и си отделил една солидна сума - ще отидеш при някой именит фризьор и ще очакваш той да те подстриже, а не стажантът му, но под негово наблюдение.

От друга страна има академии, където много бъдещи фризьори се учат - там обикновенно си викат моделите и ги подстригват безплатно, заради факта, че се съгласяват да се учат на тях.

Двете неща заедно - да си плащаш не малка сума, за да се учат на теб, макар и под надзора на специалист на мен лично не ми се връзват.

# 136
Аз лично не мога да кажа дали и какво са ми правили по време на сегашната операция, тъй като бях под пълна упойка и интубирана. След това, когато лежах в отделението, си приказвах с едната акушерка и давам директен цитат: "Те специализантите само блеят там в операционната." Това какво трябва да означава, не знам - дават ли им да се учат на пациентите, или само гледат, не мога да кажа. Но на всяка смяна на превръзка, акушерките казваха "Ооо, как хубаво си зашита, ти си на доцент Марков, нали?." Т.е. не ме е шил специализант.

На секциото бях със спинална упойка и видях, че д-р Атанасова извърши цялата операция от-до, включително зашиването, специализантката само асистираше, а докторката ѝ обясняваше какво прави.

При всеки лекар явно е различно, в предишната тема не една жена се е оплаквала, че при секцио при доц. Нашар, е шита от друг, а тя е излизала преди да приключи операцията. Това твърдо не е окей, не само защото даваме луди пари за раждане, а чисто етично спрямо пациента, които е платил избор на този конкретен лекар.

Болницата е университетска, така че няма как да се откаже, което беше цялата идея на вмъкната в поста ми снимка. Щом изрично пише "няма да се противопоставям", явно е имало случаи, в които някой се е противопоставял и сега изискват да се подпишеш, че няма да го правиш.

# 137
  • София
Идвам с малко информация за отделение Гинекология. Лежах за миомектомия и днес ме изписаха.

Храната е различна от тази във ВРБ и Родилно отделение, т.е. само бременните и родилките получават по-балансирано и богато меню, а в Гинекология е като в останалите отделения. Доколкото знам доц. Нашар е натиснала в АГ-то да получават по-добра храна и честно казано бях неприятно изненадана, че не важи и за Гинекология, нищо, че там не лежат бременни, не допусках, че важи само за ВРБ и Родилно.

Един от формулярите съдържаше следното:

Т.е. няма как да бъде отказано по нечий случай да работят както специализанти, така и студенти и стажанти. На моята операция присъстваха поне 2 момичета, които в момента се обучават под доц. Марков и присъстваха както на прегледите ми преди това, така и на всяка визитация.

Както и в другите две отделения, акушерките са прекрасни и много грижовни. От четири или пет двойки акушерки на смяна, само една-единствена беше дръпната и кисела, останалите бяха много мили.

Ако някой има въпроси по операцията, за доц. Марков и отделението като цяло, съм насреща.

Едит: прие ме д-р Василев и съм с прекрасни впечатления от него, беше много подробен, внимателен и не бързаше при прегледа за прием. При предишните ми два приема беше дежурна д-р Кирякова и доста по-претупващо ме прегледаха заедно със специализантките тогава.
Специализантите пак казвам са завършили лекари… не зная защо постоянно се намеква за тях. След това имат обучение.. нормално. Съмнявам се да дадът да ви пипне човек без образование .

Много добре знам, че специализантите са завършили лекари, защитавала съм тази теза неведнъж в предишната тема. Показвам какво пише във формуляра, където както виждате, те са изброени наравно със студентите. Аз съм от хората, които никога не са имали против обучението на специализанти по време на престоя ми в болницата. Нито съм се оплакала, че някой, който не трябва ме е "пипал", нито нищо, та не знам защо ми се заяждате. Давам информация кой е присъствал на моите прегледи, операция и визитации, за да могат тези, които имат резерви относно присъствието на специализанти/студенти, да са информирани, че в тази болница няма вариант това да бъде отказано.

Формулярът се попълва от всеки и не е само в тази болница, а във всяка университетска.

# 138
И аз това казвам, че формулярът се попълва от всеки, кое не става ясно от снимка на формуляр от конкретната болница, която обсъждаме и уточнение, че няма място за отказ? В друга болница (каквато и да е, не само университетска) аз лично не съм лежала и не им знам формулярите. Тук говорим за Токуда, и за това, че има жени в темата, които не желаят изрично на раждането им да присъстват и участват специализанти. Дъвче се от месеци в старата тема, и все се пита може ли да се откаже. Показвам, че място за отказ няма. Оттам нататък, всеки да прецени дали иска да ражда в болницата, или не.

# 139
Някои неща не са концерт по желание. Тази от адм.офис направо й го каза в лицето на една мадама - като не искаш специализанти, вратата е ей там, има и други болници довиждане. Joy

# 140
Човек трябва да си претегли плюсовете и минусите и да реши с какво е склонен да направи компромис. И Токуда, и Майчин дом са университетски болници и имат най-високо ниво неонатология, разликата е в цената (и отношението донякъде). Оттам нататък, болници в София, колкото искаш, но нивото на неонатологията не е същото и не дай си Боже да се случи нещо, се ходи или в МД, или в Токуда (Вита примерно не е УМБАЛ, но има договор с Токуда при спешни случаи с новородени). Та, както е казал народът "всеки сам си преценЯ".

# 141
  • София
Човек трябва да си претегли плюсовете и минусите и да реши с какво е склонен да направи компромис. И Токуда, и Майчин дом са университетски болници и имат най-високо ниво неонатология, разликата е в цената (и отношението донякъде). Оттам нататък, болници в София, колкото искаш, но нивото на неонатологията не е същото и не дай си Боже да се случи нещо се ходи или в МД, или в Токуда (Вита примерно не е УМБАЛ, но има договор с Токуда при спешни случаи с новородени). Та, както е казал народът "всеки сам си преценЯ".
Напълно съм съгласна! То и в надежда не е приятно да платиш една камара пари и накрая да те изражда доктора на смяна като в държавна болница за без пари, ама си е баш така. Малко Оф топик, но в крайна сметка всеки си преценя. Работата с специализанти, а пък стажанти да не говорим, е че дори и да правят нещо то е под зорко око на доктора. Трудно ще го оставят да зашие някой, или пък да направи някаква сериозна манипулация.
Като човек бил в МД и Токуда, разлика Балкан, макар и в отношение/манталитет да си приличат някои специалисти, акушерки/сестри, просто не могат да си позволят да се гаврят с вас както в МД например, защото там съм била потърпевша на бруталности, та който иска да ходи болници бол 😊

# 142
  • София
Аха не могат Simple Smile То в реанимация беше страшно с някои сестри. После като ни качиха ден след раждането в отделението там пък са скандални някой как се отнасят с бебета. Явно трябваше като в МД да си взимам памперси и да си сменям детето, че на някоя въпросна женица не и се работеше Simple Smile
Не е хубаво наистина да им се ръсне 3 бона за раждане и да са като изтървани! За съжаление там ми е лекарката и отношението и професионализма и наклони везните пак към Токуда.

# 143
Кога записвате бебето на педиатър - преди или след раждането и болница ТОКУДА случайно да има педиатри по здравна каса? Има ли педиатър от там независимо дали по каса или на частно, който бихте препоръчали?

# 144
  • Sofia
Кога записвате бебето на педиатър - преди или след раждането и болница ТОКУДА случайно да има педиатри по здравна каса? Има ли педиатър от там независимо дали по каса или на частно, който бихте препоръчали?
След раждането.
Аз водя малката при Масларска. Доволна съм. При нея ходим на частно, но ми е казвала, че работи и с направления. Иначе при нея няма записване за следене на детска консултация. Просто всеки път си записваш час.

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 18:06 от Brin de muguet

# 145

Педиатрията не работи с НЗОК. Само платено.
Има личен лекар - педиатър на първия етаж (по спомен), но той не е от екипа на болницата, а е под наем в кабинета.
В неонатология може с НЗОК - но регистратурата записват само за хемангиоми при Масларска като слушам докато чакам на регистратурата. По-големи деца (над 1 г) не знам дали ще приемат за профилактични прегледи с НЗОК.

# 146
  • София
На частно са, но пък си заслужават парите. Аз препоръчвам д-р Денева. И до ден днешен ако има нещо, което повече ме притеснява бих я завела там.

# 147
Здравейте! Знаете ли по кое време има най-голям шанс най-натоварената регистратура в държавата да вдигнат телефон 😊

# 148
Здравейте! Знаете ли по кое време има най-голям шанс най-натоварената регистратура в държавата да вдигнат телефон 😊

Сутрин в 7:30...
Последния път като чаках направих експеримент. Звънях на АГ докато бях седнала в коридора, е... Девойките си цъкаха в инстаграм. Познай дали вдигнаха Joy
Писала съм оплакване. Ходила съм и в работа с пациенти на първия етаж. Резултат няма Simple Smile

# 149

Днес се свързах около 11.30 с АГ регистратурата, но звънях едно след друго около 4 пъти в продължение на 10тина минути.. Тоест иска се доста настоятелност

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 20:04 от FBID10206506436694795

Общи условия

Активация на акаунт