Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 35

• 133 336
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 165
# 166
Ако сте в единична стая може като придружител. На мен едната вечер ми беше много зле и мъжа ми дойде да спи при мен. Сега ако е някоя кисела сестра на смяна може и да се направи, но в административния офис би трябвало да няма проблем, при мен беше вече нощната смяна

# 167
Здравейте!
Има ли жени, раждали при Анна Богданова?
Може ли да споделите впечатления и по-специално как гледа на естественото раждане и насърчава ли секциото..?

# 168
Благодаря за отговорите. Аз имам още два въпроса към тези, вече родили:
- Как седи въпроса с първия контакт с бебето кожа в кожа? Дават ли бебета да се докоснат до майката непосредствено след раждането?
- В списъка за влизане в болницата има помпа за кърма, но няма стерилизатор. Там има ли такъв?

# 169
Благодаря за отговорите. Аз имам още два въпроса към тези, вече родили:
- Как седи въпроса с първия контакт с бебето кожа в кожа? Дават ли бебета да се докоснат до майката непосредствено след раждането?
- В списъка за влизане в болницата има помпа за кърма, но няма стерилизатор. Там има ли такъв?
Помпата за кърма е за стимулация/изцеждане - от това мляко няма да дават на бебето. Затова не трябва и стерилизатор.

# 170
milenahot, това означава ли, че се изхвърля коластрата? Най-ценното мляко за бебето да се изхвърля, за да се захрани с АМ, само защото няма стерилизатор, или може би не съм ви разбрала? Благодаря.

# 171
  • София
Явно всеки лекар дава различен списък. В моя няма помпа за кърма. До колкото разбрах от споделеното тук и ФБ групата, можете да кърмите бебето още от деня на раждането, но ако решите да се цедите с помпа, там няма стерилизатор и ако не си носите такъв, млякото за съжаление наистина ще трябва да се изхвърли.

# 172
milenahot, това означава ли, че се изхвърля коластрата? Най-ценното мляко за бебето да се изхвърля, за да се захрани с АМ, само защото няма стерилизатор, или може би не съм ви разбрала? Благодаря.
Ако раждате естествено, ще можете да си кърмите бебето на гърда още от началото - коластра, преходно мляко, кърма, т.е. помпа няма да ви трябва или ако ви трябва, тя ще ви е за стимулация основно, тъй като бебето ви ще има достъп до гърдите ви за храненията. Помпата я препоръчват за секциото основно, поради факта, че бебето е отделено по-дълго от майката в първите часове и засукването става по-късно. И за да се стимулира лактацията още в първите часове след секциото (когато бебето няма достъп до гърдите), затова се препоръчва помпата - но за стимулация на лактацията, а не за хранене на бебето от тази изцедена кърма. При секциото в по-редки случаи има идеални условия за слагане на бебето на гърда в първите часове, заради състоянието на майката основно и нуждата от по-дълго време за възстановяването й след операцията. Ако се напънете, дадете зор да ви донесат бебето, за да го кърмите, няма да ви откажат, но практиката показва, че е малък процентът на родилите секцио, които са в кондиция да кърмят веднага. Зотова и препоръката за помпа.

# 173
Да, трябва да си носите стерилизатор ако искате. Няма как да ползвате техния. Може да кърмите ако искате

# 174
Момичета, търся АГ следящ рискова бременост поради скъсена шийка.
Можете ли да ми препоръчате лекар, който е успял да се справи при вас и е имало успешен финал.

Благодаря предварително.

# 175
Момичета, търся АГ следящ рискова бременост поради скъсена шийка.
Можете ли да ми препоръчате лекар, който е успял да се справи при вас и е имало успешен финал.

Благодаря предварително.

Д-р Атанасова, имах серклаж при нея в 20та седмица. Не знам обаче как ще се доредите за час, тъй като графикът ѝ е с месец-два напред.

# 176
Момичета, обръщам се към тези ит вас, които вече сте раждали. Трябва да запазя дата за планово секцио, но избраната дата е ден Петък. Според вас има ли значение денят, предвид че предстои уикенд и в грижите през него?

# 177
Момичета, на каква стойност излизат тези изследвания в болницата - ПКК, урина, Кръвна захар, TSh, ТЖСК, Желязо, общ белтък, албумин, кръвна група,  WASS,  HbsAG, HIV?  Понеже трябва да си ги пусна, но не попитах.

https://acibademcityclinic.bg/tokuda/medicinski-deinosti/detaili … riya/izsledvaniya

# 178
Привет. Аз родих секцио миналата седмица в петък. Приемът е в четвъртък между 10 и 12 часа. Няма абсолютно никаква разлика в грижите. Дори в неделя имахме лекция с Масларска, която също беше на работа през уикенда. По всяко време има сестри, акушерки и лекари на смяна.
Момичета, обръщам се към тези ит вас, които вече сте раждали. Трябва да запазя дата за планово секцио, но избраната дата е ден Петък. Според вас има ли значение денят, предвид че предстои уикенд и в грижите през него?

# 179
Здравейте, някой правил ли си е здравна застраховка във 2-ри месец от бременността? Има ли смисъл? Моя приятелка ми каза, че преди 5 години си е направила и е платила няколко месеца назад и така са и покрили бременността и раждането. Доколкото виждам навсякъде има отлагателен период от 9 месеца и няма такава опция.

Общи условия

Активация на акаунт