Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 35

• 133 592
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 210
Някой от вас да е раждал нормално при д-р Атанасова или д-р Нашар? Кой бихте препоръчали? Ще ми е второ раждане нормално,от първото не съм очарована.

Не съм раждала при доц. Нашар, но мога да споделя мнение за д-р Атанасова. Родих нормално при нея преди една година. Мога да кажа само хубави неща. Раждането беше най-хубавото нещо, което ми се е случвало и тя беше причината да имам такива спомени. Беше до мен постоянно, дори и когато чакахме да започнат същинските контракции. За миг не спря да ми държи ръката, да ме насърчава и успокоява. Любовта и към това, което прави дава отражение и върху състоянието на родилката.
Препоръчвам я с две ръце!

# 211
VSSh, ти беше в Токуда нали? Може ли да споделиш как протече раждането?Стига да имаш време да кажеш.. ☺️Докторката до края ли остана на раждането? Помагат ли, насочват ли за кърменето? Аз тези дни това мисля, чета книгата на Хедра и май вместо да ми стане по - разбрано, почвам да се притеснявам дали ще се справя. Нали съм си напълно новобранец. Може и на лични или тук за да е опит за всички. Благодаря ти предварително ❤️❤️❤️

Да, funn, д-р Апостолова остана до края на раждането. Не ме ши тя, но през цялото време беше там. Още от първият ден след секциото, като се качиш в родилно, идват и ти показват за кърменето. Определено насърчават. Не се притеснявай, в добри ръце ще си там. Всички са изключително мили и внимателни. Докато си в реанимация също ти носят бебчето да го видиш. Ако имаш други въпроси, насреща съм

# 212
Благодаря ти, VSSh! Дано всичко да е наред и при нас. Още не знам, какво ще е раждането, но скоро ще разбера 😄

# 213
А има ли как да ни докарат бебчето в реанимация за първо кърмене след секциото, вместо да ги носят нахранени?
VSSh, ти беше в Токуда нали? Може ли да споделиш как протече раждането?Стига да имаш време да кажеш.. ☺️Докторката до края ли остана на раждането? Помагат ли, насочват ли за кърменето? Аз тези дни това мисля, чета книгата на Хедра и май вместо да ми стане по - разбрано, почвам да се притеснявам дали ще се справя. Нали съм си напълно новобранец. Може и на лични или тук за да е опит за всички. Благодаря ти предварително ❤️❤️❤️

Да, funn, д-р Апостолова остана до края на раждането. Не ме ши тя, но през цялото време беше там. Още от първият ден след секциото, като се качиш в родилно, идват и ти показват за кърменето. Определено насърчават. Не се притеснявай, в добри ръце ще си там. Всички са изключително мили и внимателни. Докато си в реанимация също ти носят бебчето да го видиш. Ако имаш други въпроси, насреща съм

# 214
Да се надяваме, че ще ги дават , а могат ли да стоят бебенцата постоянно в стаята ако майката се чувства добре? Аз с близнаците веднага като излязоха от кувиоза боли не боли операцията, но се възстанових изключително бързо, те ми даваха някаква сила която не мога да си обясня. Малко мe е страх с пълна упойка, защото първото си детенце родих във Велико Търново и те го умориха, хем акушерката ми обърка системите в началото на 7 месец, хем  и му изключиха апаратното дишане. Сега след 6 години разбрах, че не са могли да го изкарат от упойката и е изпаднал в кома. Аз усещах само как ми махат тръбата и ми беше много лошо...възстановяването ми беше много трудно, с антибиотици и възпаление от катетъра, а с близнаците нямах такива болки големи, болеше ме но когато ги гушнех се оправях и ставах все едно не съм оперирана,но може би защото ме изправиха на 6 - я час. Засукаха на 3 и 4 ден.Надявам се да удържим до края и да го гушкам!

# 215
Аз родих естествено през декември при доц. Нашар. Страхотен човек и лекар! Толкова топла, сърдечна и същевременно страхотен професионалист. Някак внушава една сигурност, че си на правилното място при правилния човек. Препоръчвам я горещо!
Имаше стажанти/специализанти на раждането ми, но тя си действаше по мен. На тях само обясняваше.
Някой от вас да е раждал нормално при д-р Атанасова или д-р Нашар? Кой бихте препоръчали? Ще ми е второ раждане нормално,от първото не съм очарована.

# 216
Здравейте, момичета
Бременна съм в 13с и 6д и обмислям къде да се следя и къде да раждам. Насочила съм се към Токуда евентуално др Атанасова или др Апостолова. Бихте ли споделили мнение за тях - има ли връзка с тях, обясняват ли, дали предпочитат секция или естествено раждане, как протича самото раждане. Първа бременност, ин витро и съм с тромбофилия 😞.
Благодаря предварително Heart

# 217
Аз съм при др Апостолова, също съм първа бременност, с тромбофилия и съм ин витро. За сега всичко е наред, мила, внимателна, изписва изследвания. След това резултатите пращам по вайбър, в рамките на деня ми отговаря. Казала ми е ако не е спешно по вайбър, ако е нещо спешно звъня. За сега не се е налагало. Когато имам въпроси и пиша, когато боледувах и писах и ми каза какво мога да приемам. За раждане още не сме обсъждали имам още малко време. Часовете горе долу влизам навреме. За др Атанасова не мога да кажа нищо, но отново знам и съм чувала само добри неща. Но за час се чака повече време. Аз когато питах свободен час имаше след почти 2 месеца.

# 218
Здравейте, момичета
Бременна съм в 13с и 6д и обмислям къде да се следя и къде да раждам. Насочила съм се към Токуда евентуално др Атанасова или др Апостолова. Бихте ли споделили мнение за тях - има ли връзка с тях, обясняват ли, дали предпочитат секция или естествено раждане, как протича самото раждане. Първа бременност, ин витро и съм с тромбофилия 😞.
С инвитро (+тромбофилия) едва ли ще ви препоръчат ест.раждане.
Иначе и двете са много добри и с лично отношение и внимание към пациента. За Атанасова трудно се хваща час, ако въобще приеме нови пациенти - можепи да откаже, но пробвайте. Подгответе се и за много чакане. Вариант е да се следите другаде, а 2-2,5 месеца преди термин да се прехвърлите в Токуда - аз така направих.

# 219
За момичетата, родили секцио при доц. Нашар - стоеше ли до края на зашиването? Тъй като разбрах, че общо взето нямаме право на глас и при нея задължително накрая шие специализант, но ми разказват конкретна случка от миналата седмица, че тя даже излиза и не следи нещата до края. Дали е практика или единичен случай? Някоя от вас писала ли е в свободен текст някъде по документите, че не иска да участват специализанти и дали има смисъл от това?

# 220
За момичетата, родили секцио при доц. Нашар - стоеше ли до края на зашиването? Тъй като разбрах, че общо взето нямаме право на глас и при нея задължително накрая шие специализант, но ми разказват конкретна случка от миналата седмица, че тя даже излиза и не следи нещата до края. Дали е практика или единичен случай? Някоя от вас писала ли в свободен текст някъде по документите, че не иска да участват специализанти?
[/quote
При мен могат да присъстват, но да не ме пипат, защото съм рискова бременност с плацента превия тоталис и разреза ми няма да е като обикновен разрез, а по дължина и ще ме оперира доц. Марков.

# 221
Съжалявам, много рядко си позволявам изобщо да критикувам мнения, но за първи път чувам, че заради ин витро и тромбофилия било препоръчително да се ражда със секцио. Моля Ви се, като не сте наясно, недейте да изказвате такива мнения. Ин витро бременността сама по себе си с изключение на самото зачеване е една най-обикновена бременност, която може да бъде и лека и безпроблемна от износването до раждането, и също да протече с най-различни възможни проблеми, но начинът на зачеване не е факторът, който го определя. За тромбофилията пък изобщо би означавало, че почти всяка родилка трябва да е родила със секцио.
Единствено състояния, които възникват по време на самото износване или такива, за които се знае преди да забременее родилката, като диабет например, биха могли да наложат оперативно родоразрешение, както и други рискови фактори, като възраст, брой на бебетата, рискове при майката и бебето и други, но това е вече мнение на следящият АГ, което се взема с течение на бременността. Няма такова ин витро и тромбофилия, значи сте със секцио..

Здравейте, момичета
Иначе и двете са много добри и с лично отношение и внимание към пациента. За Атанасова трудно се хваща час, ако въобще приеме нови пациенти - можепи да откаже, но пробвайте. Подгответе се и за много чакане. Вариант е да се следите другаде, а 2-2,5 месеца преди термин да се прехвърлите в Токуда - аз така направих.

# 222
Ще го вписвате ли това някъде в свободен текст? Или просто имате уговорка с доц.Марков?

За момичетата, родили секцио при доц. Нашар - стоеше ли до края на зашиването? Тъй като разбрах, че общо взето нямаме право на глас и при нея задължително накрая шие специализант, но ми разказват конкретна случка от миналата седмица, че тя даже излиза и не следи нещата до края. Дали е практика или единичен случай? Някоя от вас писала ли в свободен текст някъде по документите, че не иска да участват специализанти?
[/quote
При мен могат да присъстват, но да не ме пипат, защото съм рискова бременност с плацента превия тоталис и разреза ми няма да е като обикновен разрез, а по дължина и ще ме оперира доц. Марков.

# 223
Точно Нашар дори на лекциите в аулата разказва, че болницата е университетска и ще се работи със специализанти.
Ако е натоварена надали тя ще ви довърши, зависи от деня й.

# 224
  • Sofia
Съжалявам, много рядко си позволявам изобщо да критикувам мнения, но за първи път чувам, че заради ин витро и тромбофилия било препоръчително да се ражда със секцио. Моля Ви се, като не сте наясно, недейте да изказвате такива мнения. Ин витро бременността сама по себе си с изключение на самото зачеване е една най-обикновена бременност, която може да бъде и лека и безпроблемна от износването до раждането, и също да протече с най-различни възможни проблеми, но начинът на зачеване не е факторът, който го определя. За тромбофилията пък изобщо би означавало, че почти всяка родилка трябва да е родила със секцио.
Единствено състояния, които възникват по време на самото износване или такива, за които се знае преди да забременее родилката, като диабет например, биха могли да наложат оперативно родоразрешение, както и други рискови фактори, като възраст, брой на бебетата, рискове при майката и бебето и други, но това е вече мнение на следящият АГ, което се взема с течение на бременността. Няма такова ин витро и тромбофилия, значи сте със секцио..
Скрит текст:
Здравейте, момичета
За тромбофилията съм съгласна, че изобщо не е предпоставка за секцио.
Но за инвитрото нещата са малко по-различни. Самото инвитро, разбира се, и то не е предпоставка за секцио. Не съм сигурна как е в БГ, но в друга държава инвотрото го водят "ценна бременност", защото бебето се е получило трудно, след много години борба и не е сигурно дали жената би успяла втори път. А при естественото раждане има много неизвестни и е една идея по-рисково за бебето. Затова понякога (разбира се всичко е индивидуално) след инвитро препоръчват секцио.

Общи условия

Активация на акаунт