Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 35

• 129 779
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 540
Какъв е редът за секцио раждане в Токуда в случай, че бременността не е следена там? Предполагам трябва да се срещнеш с избрания лекар (след записване на час при него) известно време преди термин. Имам препоръка за доц. д-р Марков и д-р Атанасова. Някой раждал ли е скоро секцио при някой от тях, без да е следил бременността си в болницата?

# 541
Какъв е редът за секцио раждане в Токуда в случай, че бременността не е следена там? Предполагам трябва да се срещнеш с избрания лекар (след записване на час при него) известно време преди термин. Имам препоръка за доц. д-р Марков и д-р Атанасова. Някой раждал ли е скоро секцио при някой от тях, без да е следил бременността си в болницата?

В сайта на болницата има насоки как да се процедира, но искат една консултация с лекаря, който сте избрала да ви изражда не по късно от 32 гс и да се прецени вече как да се процедира. Д-р Марков като цяло взима само много спешни случаи и не съм убедена, че записва за преглед, но може да попитате на регистратура. Д-р Атанасова е много добър специалист, има доста отзиви във форума за нея, но се чака много по прегледи. Надявам се поне малко да съм била полезна Simple Smile

# 542
доц. Марков проследява и изражда само секцио само и единствено проблемни бременности и тежки случаи.
От регистратура не записват часове за него ако бременността протича нормално.
Освен ако нямате уговорка с лекаря предварително.

# 543
Привет, минавам само да споделя графикът за септември за лекциите за бъдещи родители: https://acibademcityclinic.bg/tokuda/novini/detaili/besedi-za-bu … ptemvri-(programa)

# 544
Привет, минавам само да споделя графикът за септември за лекциите за бъдещи родители: https://acibademcityclinic.bg/tokuda/novini/detaili/besedi-za-bu … ptemvri-(programa)

За съжаление страницата не съществува... или са я махнали или линк-а е грешен Disappointed Relieved

# 545
Ппппффф, да, нещо не се получава пействането...

Ето я все пак програмата:

14.09. от 14:00 Първи грижи за новороденото, от 15:00 Етапи на раждането

21.09. от 13:00 Адапционни прояви на новороденото, от 14:00 Промяна на партньорските отношения

26.09. от 13:00 Представяне на родилния и неонатологичен комплекс

28.09. от 12:00 Цезарово сечение или нормално раждане, от 13:00 Кърмене, от 14:00 Масаж и гимнастика на новороденото.

# 546
Благодаря за тази информация и аз.
За съжаление всички са в работни дни и в работно време. Не знам какво си представят организаторите - че всички са в болничен, а бащите в отпуска?

# 547
  • Sofia
Щом лекциите са за раждане, новородено и кърмене най-вероятно наистина предполагат, че жените вече са в 45-дневния болничен.
От друга страна кога да го направят? Нали трябва и да е в тяхното работно време.

И аз като ходих на лекции за бъдещи родители (на други места), винаги са били в работно време за съжаление.

# 548
Винаги са били в работното време на лекарите.

Все пак няма как събота и неделя да се ангажира толкова персонал, който не е дежурен на смяна.

# 549
Разбира се, болницата си преценява, но за мен е нелепо. Не е нужно да си в 45 дневен болничен, за да отидеш на такава лекция. В Щерев са уикенда и явно ще ходя там, въпреки че ми се щеше още едно място да посетя.

# 550
Като се излезе в 45-дневен преди раждане може да се посетят лекциите, съвсем ок ми звучи. Едно време аз ходих на лекции във Вита, тя бяха в работни дни, но в 17:30-18ч - явно, за да успеят да дойдат и бъдещи майки и татковци, които все още работят.
Този месец на отворените врати на 26-ти ще е Колева - аз при нея се следя и голямо съвпадение ми се пада 😄

# 551
Привет, момичета
Може ли да ми кажете какви документи са необходими за излизане в болничен?
Последният път когато бях на ЖК, видях че на регистратура имаше залепен лист с пояснение, че болничен лист се издава само при предварително попълнени документи.
Имате ли представа кои са те, освен амбулаторния картон най-вероятно.
Пояснявам, че не става въпрос за 45 дневен, ако има значение.

Благодаря ви предварително! 🌷

# 552
На “табелата” пише, че трябва да се носи попълнена и изрядна лична амбулаторна картата. Иначе нищо не се попълва предварително за болничният.

# 553
Аз мога да Ви кажа за доц. Марков, защото раждах със секцио на 2 май тази година, бях с плацента превия тоталис и хистеректомия. Много съм доволна от доктора, гледа си пациентите и мога да кажа, че разрезът ми е много хубав (както казват козметичен) на третия ден напълно ходих сама, въпреки че операцията ми беше тежка. Сега се радвам на един много хубав бебок на 4 месеца вече. Доверих му се и ме сряза когато той прецени, че е безопасно за мен и бебето, но както са Ви казали той взема само спешни случаи и много тежки, а аз бях с такава бременност. Отидох при него в 27 /28 седмуца ако не се лъжа, може и по рано да е било.

# 554
На “табелата” пише, че трябва да се носи попълнена и изрядна лична амбулаторна картата. Иначе нищо не се попълва предварително за болничният.
Извинявам се, може да е глупав въпрос, но какво представлява личната амбулаторна карта и откъде би трябвало да я получа? Аз се проследявам в Токуда, досега не са ми давали такава, освен амбулаторните листове след всеки преглед, а планирам в края на месеца да изляза вече в болничен.

Общи условия

Активация на акаунт