Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 35

• 129 773
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 570
Аз идвам да питам наскоро раждали (и по-специално секцио) - още ли правят клизма сутринта преди операцията?

# 571
Правят, да.

# 572
Оф 😒 в много болници вече не практикуват подобни неща, или дават свещички предишната вечер…

# 573
Здравейте, в МЦ Афродита 😊
Здравейте, извинявам се, че така нахълтвам, но знаете ли дали Д-р Атанасова преглежда все още някъде извън Токуда? Не става въпрос за бременност.

# 574
Какъв е редът за секцио раждане в Токуда в случай, че бременността не е следена там? Предполагам трябва да се срещнеш с избрания лекар (след записване на час при него) известно време преди термин. Имам препоръка за доц. д-р Марков и д-р Атанасова. Някой раждал ли е скоро секцио при някой от тях, без да е следил бременността си в болницата?
Аз мога да Ви кажа за доц. Марков, защото раждах със секцио на 2 май тази година, бях с плацента превия тоталис и хистеректомия. Много съм доволна от доктора, гледа си пациентите и мога да кажа, че разрезът ми е много хубав (както казват козметичен) на третия ден напълно ходих сама, въпреки че операцията ми беше тежка. Сега се радвам на един много хубав бебок на 4 месеца вече. Доверих му се и ме сряза когато той прецени, че е безопасно за мен и бебето, но както са Ви казали той взема само спешни случаи и много тежки, а аз бях с такава бременност. Отидох при него в 27 /28 седмуца ако не се лъжа, може и по рано да е било.
Лично с него ли говорихте или минахте през регистратура първо? Ако искате и на лично да ми пишете.

# 575
Здравейте, не мога да изтрия или редактирам предишният пост.
Може ли някой да ми разкаже какво се случва при спешно раждане с изтичане на води( и серклаж)  и ако се налага секцио? Проблем е, че се следя другаде, но тъй като се очаква да родя в 7-8 ми месец , си мисля, заради неонатологията да се насоча към Токуда. При спешно секцио , който е на смяна ли оперира или вие, ако си имате уговорка с лекар е идвал? Как става попълване на документи, плащане и тн? Дали много се чака и обикаля за документи и при спешно раждане/секцио ? Въобще всякаква информация би ми била полезна.

# 576
Скрит текст:
Здравейте, не мога да изтрия или редактирам предишният пост.
Може ли някой да ми разкаже какво се случва при спешно раждане с изтичане на води( и серклаж)  и ако се налага секцио? Проблем е, че се следя другаде, но тъй като се очаква да родя в 7-8 ми месец , си мисля, заради неонатологията да се насоча към Токуда. При спешно секцио , който е на смяна ли оперира или вие, ако си имате уговорка с лекар е идвал? Как става попълване на документи, плащане и тн? Дали много се чака и обикаля за документи и при спешно раждане/секцио ? Въобще всякаква информация би ми била полезна.
Привет, не съм била във вашата ситуация, но мога да споделя част от моето раждане, с което да си отговорите на част от въпросите. 🙂
Следих бременността си при др Богданова, но в Оскар Клиник, а не в Токуда. През цялата бременност ходих в Оскар с изключение на само един преглед (около 16 г.с.), който ми беше в Токуда. Ден преди да родя бях на тонове и имах уговорка с АГ на следващия ден да отида на тонове в Токуда. Така стана обаче, че водите ми изтекоха през нощта и се наложи да отида няколко часа по-рано в болницата от предвиденото 😀
Моя съвет е ако сте избрали да раждате в Токуда, предвид, че сте рискова бременност,  да се насочите вече към АГ и да си запишете част при него, за да видите дали ще си "допаднете" и дали би ви изродил. Ако всичко върви по план и АГ се съгласи, при тръгване на раждане било то с изтекли води или чести контракции, когато отидете е болницата, те ще извикат вашия АГ, освен, ако не е в отпуск,  тогава викат заместващия год. Ако обаче не си изберете АГ, а просто решите да отидете в болницата при започване на раждане, ще ви изроди АГ, който е на смяна. Не мога да кажа как седят нещата със спешно секцио, защото аз родих нормално. 🤷‍♀️
Документи попълвах докато си лежах закачена на тонове в родилна зала. Имаше обаче един документ, който бях изтървала да попълня и в деня на изписването го попълних. Ако имате още въпроси, може да ми пишете. Успех!

# 577
Благодаря за споделеното. Искаше ми се да запиша час за др. Нашар или др.Апостолова, но часовете са за след 2 м , когато ще съм родила най-вероятно. Кой друг лекар бихте препоръчали там за секцио? Аз си имам придружаващи заболявания и ми се искаше да отида предварително на преглед.

# 578
Аз раждах при др Богданова. Тя е изключително добър специалист, през цялата бременност веднага реагираше
ако имам някакви неразположение или проблеми. НО много хора не я харесват, защото не се впуска в излишни обяснения и също така е много директна, не търпи лигавщини. На мен това лично не ми е пречело, а напротив даже ми беше от полза, защото ме държеше в правия път и си родих без излишни драми. През цялото ми бременност и раждане тя ми беше много стабилна опора и за миг не съм изпитвали никакви съмнения или страх! Докато бях в родилното всеки ден се чувах с нея, даже и след това, за да ме проверява как съм.

Много мами хвалят др Василев или Велева. За др Василев нямам мнение, но от др Велева не съм особено очарована, защото, когато отидох в болницата с изтичащи води и контракции не беше особено щастлива, че я събух в 5:30ч сутринта... Това е моето преживяване с нея, но както казах има много доволно жени раждали при нея.
Цитат на: Nunni
link=topic=1518752.msg47019150#msg47019150 date=1696275549
Благодаря за споделеното. Искаше ми се да запиша час за др. Нашар или др.Апостолова, но часовете са за след 2 м , когато ще съм родила най-вероятно. Кой друг лекар бихте препоръчали там за секцио? Аз си имам придружаващи заболявания и ми се искаше да отида предварително на преглед.

# 579
  • София
За рискова бременност мога да препоръчам доктор Велева, родих при нея секцио преди 3 месеца, справи се повече от прекрасно! Аз съм една торба болести, имаше риск за живота ми и за този на детето, тя е страхотен хирург и премисля добре нещата, никога няма да рискува заради его. Малко по дръпната е, но е страхотен специалист! На самото секцио бяха заедно с доктор Атанасова, работата в екип е важна част в АГ-то на Токуда, не е всеки за себе си Simple Smile препоръчвам наистина от сърце! Цял живот не мога да и се отблагодаря!

# 580
Благодаря, а отзиви от неонатологията имате ли , за недоносени бебета? След 30-та седмица. Май ще издържа и още малко …. Това е основната причина да се насоча натам ?

# 581
  • София
Моето бебе се наложи да го извадят още в 36та седмица и беше 1 ден в интензивното, само страхотни специалисти има там! Базата е най-добрата в България, дори с този на МД не може да се сравни, имам наблюдения за там от други близки. Така че, там е мястото.

# 582
Здравейте! Може ли информация какво представлява прегледа в началото на 9 месец (37г.с.), с който се оценява или поне така разбрах, какво да е раждането? Ако има преглед за разкритие, въпреки че нямам индикации, ме е страх да не предизвикат раждане.

# 583
В Токуда не знам да има такъв преглед тип Щерев, дето някой богопомазан определя как ще раждаш. Всяка родилка обсъжда с лекаря си какво, как и защо и се взема решение спрямо състояние, желание и т.н. Поне при мен е така.
Ако се налага преглед за разкритие, се обсъжда с родилката по същия начин.

# 584
Здравейте, един въпрос за наскоро родилите мами. Бебчето в какво комплектче го изписват - от болницата ли или вие си носихте? Дочух, че от там подаряват, но не знам дали е вярно много 🤷♀

Общи условия

Активация на акаунт