Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 35

• 129 740
  • 1 007
  •   2
Отговори
# 645
  • София
Навсякъде са горе-долу толкова цените. И аз сравнявах (най-вече с Щерев, защото първото раждах там и се колебаех, но и други фактори надделяха към Токуда накрая). Тази година поне 2 пъти ги вдигаха. И аз очаквам следващата да има още повишение (във всички частни).

# 646
Цените в Токуда се актуализират минимум 2 пъти годишно. От Нова година ще има промяна отново.

# 647
Бих искала да започна да проследявам бременността си при доктор Апостолова (от 12-13 г.с.) - запазих час през сайта на Токуда, където имаше опция само "Прегледи по фонд и платени". С допълнително здравно осигуряване съм, но все пак знам, че ЖК трябва да се заведе по здравна каса. Трябва ли да звъня допълнително на регистратура, за да ги уведомя, че искам да регистрирам бременноста си при Апостолова и да се опитам да запазя час при нея, когато преглежда по НЗОК, а не на частно?

# 648
Апостолова няма договор и не работи с НЗОК.

# 649
Момичета, пиша с огромно огорчение и въпреки, че знам, че половината от драмата са моите хормони, не мога да преглътна ситуацията и да я отработя адекватно.
Вчера родих планово секцио, явно беше доста натоварен ден, много родилки, много нещо. В “реанимация” бяхме 4 жени в стая, плюс имаше още оперирани в друга. Днес след раздвижването ни преместиха в родилното, където бяха казали, че има 2 самостоятелни стаи и по ред на секциото ще ги вземем аз и девойката преди мен. На регистратура внезапно за 1 минута се оказа, че има само една самостоятелна, а 20 секунди по-късно - нито една. Настаниха ме в двойна с друга жена. Половин час по-късно виждам силиконката, с която лежах в реанимация и беше последно секцио, че е настанена в самостоятелна срещу моята двойна стая. Същата стая, за която споменаваха на регистратура и се оказа всъщност “заета” по времето, когато настаняваха мен и девойката преди мен. Значи, с две думи стая е имало, но са си я пазили за въпросната дама. На мен ми беше казано изрично, че няма как да “запазя”, настанява се по реда на идване и прочие.
Толкова ми е обидно. И несправедливо. Разревах се от яд. Знам, че хормоните ми играят в момента, но направо съм бясна и място не мога да си намеря. Знам, че и да ходя да се разправям е все тая. Но такава горчилка ми е, че просто не мога да се побера в себе си от ярост.
Споделих си, не ми олекна, но просто го пиша да си знаете - явно има някакви начини с връзки или друго, и за едни може, а за други не.

# 650
  • София
Честито бебче! Хич да не те е яд. С първото раждане бяхме 3 жени в стая и толкова смях и приятно прекарване не е имало. Освен това спокойно можех да влезна и до тоалетна, и да се окъпя, защото имаше някой да гледа детето за 5мин в стаята. Времето минава супер бързо и хич няма да усетиш дните. Помагахме си взаимно, коя има нужда от вода, коя от нещо друго, коя забравила зарядно за телефона и ей такива.

# 651
А по въпроса с цените - има ли разлика дали е естествено или секцио или е 2000 лв и в двата случая?

# 652
Съжалявам, мила. Не се ядосвай.
В Токуда е така. Особено що се касае до това дали е инфлуенсърка и има връзки с мениджмънта на болницата.

# 653
  • София
Говорейки за връзките - някои си имат договори за реклама с тях и е напълно възможно да е такъв случая. Раждане, проследяване, рекламиране на профилактични пакети, за всякакви неща може да са се договорили, но за частните това не е изненада, а практика.

# 654
А по въпроса с цените - има ли разлика дали е естествено или секцио или е 2000 лв и в двата случая?
Не, цената е една и съща. Няма значение какво е родоразрешението

# 655
А доволни ли сте от секциото? От отношението на лекари и сестри преди и след това?

# 656
Моето раждане завърши със спешно секцио и не мога да кажа как протичат плановите. Мога да се оплача от анестезиолога, но явно това са рисковете като раждаш на национален празник...3 пъти ми дупчи гръбнака и не можа да постави епидурална...накрая като стана работата за спешно секцио отнякъде намериха по-опитен анестезиолог..и 4та дупка.
Отношението беше много добро като цяло, всички бяха внимателни.

А доволни ли сте от секциото? От отношението на лекари и сестри преди и след това?

# 657
Не е от националния празник. Раждах края на Август, през делничен ден и пак ме бодоха няколко пъти. Беше обучаващ се анестезиолог с насоки от завеждащия отделението мисля

# 658
Чудно.. Като раждах беше празно отделението и затова такава ми беше логиката, но явно не..Вярно, че я направиха университетска болница, но за шапката пари, която искат...
Дано сега с втората бременност имам повече късмет
Не е от националния празник. Раждах края на Август, през делничен ден и пак ме бодоха няколко пъти. Беше обучаващ се анестезиолог с насоки от завеждащия отделението мисля

# 659
  • София
The doors,Честито бебче! Да сте живи и здрави и бързо възстановяване. Искам да ти кажа, че изобщо не си струва да се разстройваш за подобни неща. Не съм била в единична стая, но съм ги мяркала бегло какво представляват и искам да те уверя, че двойните са много по-хубави, изключително просторни за разлика от единичните, които ми приличат на килии. Също така, според мен също е много по-приятно да си имаш компания в стаята... особено сега когато си толкова чувствителна и сама в стая съвсем ще се подтиснеш.
Момичета, пиша с огромно огорчение и въпреки, че знам, че половината от драмата са моите хормони, не мога да преглътна ситуацията и да я отработя адекватно.
Вчера родих планово секцио, явно беше доста натоварен ден, много родилки, много нещо. В “реанимация” бяхме 4 жени в стая, плюс имаше още оперирани в друга. Днес след раздвижването ни преместиха в родилното, където бяха казали, че има 2 самостоятелни стаи и по ред на секциото ще ги вземем аз и девойката преди мен. На регистратура внезапно за 1 минута се оказа, че има само една самостоятелна, а 20 секунди по-късно - нито една. Настаниха ме в двойна с друга жена. Половин час по-късно виждам силиконката, с която лежах в реанимация и беше последно секцио, че е настанена в самостоятелна срещу моята двойна стая. Същата стая, за която споменаваха на регистратура и се оказа всъщност “заета” по времето, когато настаняваха мен и девойката преди мен. Значи, с две думи стая е имало, но са си я пазили за въпросната дама. На мен ми беше казано изрично, че няма как да “запазя”, настанява се по реда на идване и прочие.
Толкова ми е обидно. И несправедливо. Разревах се от яд. Знам, че хормоните ми играят в момента, но направо съм бясна и място не мога да си намеря. Знам, че и да ходя да се разправям е все тая. Но такава горчилка ми е, че просто не мога да се побера в себе си от ярост.
Споделих си, не ми олекна, но просто го пиша да си знаете - явно има някакви начини с връзки или друго, и за едни може, а за други не.

Общи условия

Активация на акаунт