Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 35

• 129 666
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 810
  • София
Малко по-назад в коментарите има качени актуални цени за раждане (не излиза 5хил, но някъде към 2500-3000 в зависимост и колкото останете в болницата като нощувки). Иначе преглед е вдигнат от сега от януари и е 110лв, тоновете също са вдигнати.
Всички частни болници последната година актуализираха цените 2-3 пъти нагоре (както и всяка друга година). В някои само секциото по избор наброява почти 5000лв. без останалите неща.

# 811
Благодаря за бързите отговори!

# 812
Аз раждах в началото на декември при д-р Апостолова, естествено раждане. Всичко ми излезе 4400 лв, имах 4 нощувки в самостоятелна стая. В момента има увеличение на прегледи, но цените за раждане, неонатологичен пакет и цените на стаите са старите.

# 813
Здравейте! Видях, че от днес е обявена грипна епидемия в Смолян и спират детските и женските консултации. В София също има доста висока заболеваемост.

Имате ли представа, в случай че и в София се обяви грипна епидемия, какво се случва с часовете за бременни, които сме си записали преди няколко месеца още - дали все пак се извършват тези прегледи в Токуда или трябва да звъним и да презаписваме часове за след още 2 месеца? Предполагам, че някой има опит с това от предишни години.

# 814
The Q, часовете за бременни отпадат само ако сте на женска консултация. Т.е. Ако сте си на частно си остава, поне така знам аз.

# 815
  • София
Те в пандемията не отмениха прегледите в частни болници, та в грипна епидемия, която е всяка година ще. Няма да ги спрат, бъдете спокойна.

# 816
Благодаря за отговорите. За следене на бременност е, но е на частно, а не по ЗК, така че надявам се всичко да е наред

# 817
The Q, часовете за бременни отпадат само ако сте на женска консултация. Т.е. Ако сте си на частно си остава, поне така знам аз.

Точно така е.

# 818
По НЗОК само ги отменят.
Платени прегледи си има.

# 819
Същото беше и при мен като родих. Оставам с впечатлението, че изобщо не ги интересува дали ще се кърми бебето или не. Бутат бутилката с АМ и това е...важното е да наддава, за да може да ви изпишат.
Ама какво означава да ги интересува дали ще кърми майката? Това е нейна работа. При толкова много родилки как да следят персонално всяка? Според мен е отговорност на майката да пита и да се интересува. Когато аз раждах, момичетата от неонатология бяха супер отзивчиви ако ги питаш. Но ако няма въпроси приемат че всичко е Ок.

# 820
За тези пари можеше да назначат един консултант да обикаля по стаите, пък дори жените да го гонят от вратата. Най-малкото щеше да е добър пиар/добро впечатление. В Щерев например вече имало.
Правя аналогия и лягото като лежахме в детското отделение на Токуда, минаваше психолога на болницата. Помага, въпреки че 20-ина минути беше в стаята. И при нужда пак може да се обърнеш към нея в кабинета й. Не е нещо, без което не може, но е страхотно, че го има.

# 821
  • София
Преди две седмици бях на преглед при д-р Атанасова, бях го записала, докато бях бременна, но го изгубих. Така че на първичния си преглед при нея не бях бременна, пусна ми микробиология и ми каза да й пиша, когато е готова. Останах много доволна от прегледа, беше внимателна, обясни ми подробно нещата. Писах й като станаха готови резултатите  и само ми отговори, че ми трябва лечение. Попитах дали трябва час за нов преглед да си запиша или ще ми изпрати рецепта, но дори не е видяно. Минаха 10 дни вече. Така ли е по принцип или ме е забравила? Нищо сериозно не е при мен, нормално нарушение на флората, но все пак ме притеснява това, че нямам отговор и дали ще е така и при бременност. Особено, че съм с две загуби и ще се побъркам, ако се чака толкова за отговор за лечение. Ако ме е забравила, не е проблем, просто не знам дали е удобно да й пиша утре втори път.

# 822
Niya-, съжалявам за загубата ти.

Ако не отговори до ден-два, ми е казала да пусна съобщението отново.

# 823
  • София
Благодаря, утре ще й пиша пак. На прегледа много ми допадна и ми се иска да продължа при нея, дано имаме добра комуникация, иначе ще се наложи да сменя.

# 824
Да, моя работа е било да си кърмя детето и съм я свършила без никаква помощ от акушерките, които идваха и се опитваха да набутат бутилката с АМ.
Нито една акушерка, нито от неонатологията ми помогнаха детето да засуче добре, въпреки молбата за помощ и зададените въпроси.
За парите, които им се плащат като частна болница биха могли да осигурят необходимия квалифициран персонал или да дообучат наличния.
Радвам се, че при Вас опитът е бил положителен, що се отнася до кърменето.

Същото беше и при мен като родих. Оставам с впечатлението, че изобщо не ги интересува дали ще се кърми бебето или не. Бутат бутилката с АМ и това е...важното е да наддава, за да може да ви изпишат.
Ама какво означава да ги интересува дали ще кърми майката? Това е нейна работа. При толкова много родилки как да следят персонално всяка? Според мен е отговорност на майката да пита и да се интересува. Когато аз раждах, момичетата от неонатология бяха супер отзивчиви ако ги питаш. Но ако няма въпроси приемат че всичко е Ок.

Общи условия

Активация на акаунт